S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez Thorgar w 01 Sie 2008, 18:51

Q.U.O.R.T napisał(a):Chodzi mi o kilka rodzaji pancerzy, podstawowe przykłady- lekki, średni i ciężki, w lekich stalker poruszałby się szybciej ale za to miałby mniejszą obronę, w ciężkich lepiej byłoby z obroną a gorzej z mobilnością.

Ja bym już takich cyrków tu nie robił, to nie śreniowiecze przecież... W przypadku Egzoszkieletu to się zgodzę bo to kawał pancerza, ale większość armorów mających dobre staty nie jest aż takich ciężkich, no zależy jeszcze jak na to spojrzeć :P
Image
Awatar użytkownika
Thorgar
Stalker

Dołączenie: 30 Lip 2008, 11:19
Ostatnio był: 16 Cze 2012, 13:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Terry w 01 Sie 2008, 22:27

Mam nadzieje, że jeżeli już będą takie umiejętności, żeby nie uczono takich rzeczy jak celność, bo według mnie to głupio by było... Bo tak szczerze to jak się takiej umiejętności się uczy? Jesteś tylko ty i twój karabin i muszka skierowana w wroga... Celność powinna zależeć od karabinu, a nie od człowieka... Zgodziłbym się co do tego, że nowicjusze powinni gorzej posługiwać się bronią... Nie znaczy to oczywiście, że będą tak ciągle pudłować i zadawać gorsze obrażenia itp. tylko tak żeby było widać, że to nowicjusz czyli strzela z biodra, ma problemy z przeładowaniem itp.
Image
"Nasi tak zwani przywódcy zniszczyli naszą kulturę...gospodarkę...
nasz honor! Oni zrujnowali nasz kraj więc my zrujnujemy ich!"
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1

Postprzez CLEAR SKYline w 01 Sie 2008, 22:36

A mi się wydaje, że takie uproszczone umiejętności były już w SoC. Pamiętacie pierwszego trupa w grze z PMm będąc kotem? Odległość do 10m, czyż nie? Jednak przy veteranie już to było 20m. Podobne rozwiązanie wykorzystuje "Repair kit" z "ABC Inferno". Im mamy wyższą rangę, tym lepiej naprawiamy. Wydaje mi się, że w CS to jeszcze dopracują i bardziej uwidocznią.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite

Postprzez Crisu w 01 Sie 2008, 22:43

O właśnie... ABC Inferno.
Tam zależnie od rangi wszystko co brało się w łapki mogło zostać uszkodzone.
Podczepienie granatnika czy dodanie tłumika było równoznaczne z uszkodzeniem broni poprzez jej nieumiejętną obsługę.

Nie mam jednak pojęcia o co Ci chodzi z tym trupem... :D
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez CLEAR SKYline w 01 Sie 2008, 22:47

Na początku heada założysz z max 10m, prawda? Na etapie Prypeci ta odległość wzrośnie nawet od 20-25m, czyli jakby mamy więcej pary, żeby trzymać prosto klamkę (oczywiście tą samą).
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Ulubiona broń: Black Kite

Postprzez Crisu w 01 Sie 2008, 22:53

Ah, więc o to chodzi. Szczerze - nie zauważyłem...
Zawsze staram się sadzić same heady bo ładowanie 85 magów w klatę to jest przecież czyste marnotrawienie amunicji tak drogocennej w Zonie.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez D4Rk w 02 Sie 2008, 10:17

Słyszałem a właściwie ogladałem filmik gdzie w grupach sie pracuje np. jeden z twoich ludzi cie osłania jak ty przeładowujesz broń. potrafią nareszcie rzucać granaty !
Tak że bedziemy mieli ikonke powiadamiającą że koło naszego bohatera jest granat.
Czuje że teraz ziomka z kałasznikiem rozwalić to bedzie bardzo trudno.Jak znajde ten film to go tu wkleje.
:

Hihah.... Ale będzie Fajniee!
D4Rk
Stalker

Dołączenie: 10 Lut 2008, 17:20
Ostatnio był: 18 Wrz 2011, 19:29
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez meJKu w 02 Sie 2008, 10:34

Słyszałem, że nawet niektórzy z twórców mieli problem rozwalić w pojedynkę grupkę bandytów. Mam nadzieje, że w końcu będzie to jakieś większe wyzwanie. Sorka jak już padło to pytanie ale wiadomo coś czy w Limańsku będzie wieczna wojna trwać? Czy będzie można sobie tam pójść czasem "odpocząć"? :D
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: Wczoraj, 17:53
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez Terry w 02 Sie 2008, 11:48

Zapewne, będzie to pole bitwy jakichś frakcji. Dla mnie odpoczynkiem w takich właśnie grach to są bitwy i jatki, ale myślę, że będzie tak jak wcześniej pisałem: Jak pomożesz frakcji przejąć teren to powinien być spokój i będziesz mógł sobie zwiedzać i nacieszyć zoną.
Image
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Postprzez Polski zolnierz w 02 Sie 2008, 13:14

MMhhh co do Limańska to na screenach i filmach widziałem tylko: Clear Sky, Samotników i Monoliciarzy... tylko jedno mnie dziwi. Na niektórych widzie jak Clear Sky walczy przeciwko Monolitowi, a na nie których widzę jak Monolit i Clear Sky sobie pomagają, znaczy się walcza razem. O co biega?
PS: Wiadomo już po co będzie Oko Moskwy w grze? Bo mi się zdaje, że to będzie nowiutki (a raczej starutki xD) Mózgotrzep
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Terry w 02 Sie 2008, 13:39

Może w grze będzie możliwość zawierania se sobą sojuszy, albo cuś? Fajnie by tak było, bo na przykład jak się zostanie w SoC najemnikiem to automatycznie cała Zona staje się wrogiem (oprócz bandytów). Tak to by razem przejmowało się tereny itp.
Image
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Postprzez D4Rk w 02 Sie 2008, 13:48

O dobre pytanie też jestem ciekaw czy bedą sojusze. Poprosilbym screena monoliciarzy w czystym niebie bo niewiem jak beda wygladać. Pewnie w Limańsk'u bedą najwieksze bitwy frakcji.
:

Hihah.... Ale będzie Fajniee!
D4Rk
Stalker

Dołączenie: 10 Lut 2008, 17:20
Ostatnio był: 18 Wrz 2011, 19:29
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Gauss Gun

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość