Witam
Mam problem z instalacją pewnego moda o nazwie Shader Max do Stalker CS, tu link
https://sites.google.com/site/kingo64ss ... -clear-sky, mod ten ma na celu poprawe wydajności gry nie zmieniająch prawie nic wizualnie, szukałem troche na temat mojego problemu po innych stronach ale nic nie znalazłem więc pisze tutaj.
A więc, robie wszystko tak jak jest napisane, zmieniam game_data z false na true, wgrywam folder gamedata do folderu z zainstalowaną grą, włączam gre i nic, zmieniam ustawienia rendera na dx9 i dalej nic...
W stalker Stalker Cień Czarnobyla miałem podobny problem tylko że tam pomogła instalacja float32 mod, za to w Stalker Zew Prypeci nie musiałem instalować żadnych modów bo na wysokich ustawieniach i statycznym oświetleniu gra działała bardzo płynnie.
Podaje specyfikacje komputera:
Intel (R) Pentium CPU P6100 2.00Ghz 2.00Ghz
Intel HD Graphics
Ram: 4Gb
Patch do Stalker CS najnowszy - 1.5.10
Wiem że komputer nie jest najlepszy ale mimo to STALKER działa nawet dobrze, nawet teraz na wysokich ustawieniach i statycznym oświetleniu w Stalker CS jest 30-50 FPS gdy sobie normalnie chodze po Zonie tylko gdy dochodze do jakichś zabudowań (w sensie np. baza stalkerów w kordonie) to gra troche zaczyna przycinać, miałem nadzieje że ten mod poprawi liczbę FPS tylko problem w tym że niechce się zainstalować...
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co mógłbym jeszcze zrobić by zainstalować ten mod to proszę bardzo o pomoc, gdyby były potrzebne jeszcze jakieś informacje to pytajcie. Jest to mój pierwszy post na forum więc przepraszam jeśli umieściłem go w złym dziale, z góry wielkie dzięki za pomoc