Wojna-przygotowanie sprzętu

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Wojna-przygotowanie sprzętu

Postprzez Szagart w 09 Gru 2013, 23:00

Witam wszystkich. Chciałbym się dowiedzieć od was jakiego uzbrojenia używać podczas wojen oraz jaką taktyke walki stosować Bo gdy pierwszy raz przechodzilem CS dolaczylem do Powinności (tak, skusila mnie propaganda) otrzymałem S14 Grom i kombinezon lecz jedno i drugie sprzedałem i zostałem przy SEVIE od stalkerow z wojny z Bandytami i ulepszonym AC96. Na początku wszystko ok , odbijam Wysypisko ale w Dolinie jest koszmar, rozumiem ze posiłki nie przychodzą ale Wolność wracala raz po raz i gdy wygrałem to okazało się że wojna nie opłacila się, wręcz przeciwnie dopłacić musiałem bo poszła amunicja, Abakan, kombinezon i wszystkie medykamenty. Zysk był słaby 15k oraz bezużyteczne RP z którego nie mogę celowac. Teraz chce opowiedzieć się za Wolnością i tu moje pytania:jakie uzbrojenie i styl walki wybrać (nie chcę odp że nie warto wojen robić). Za odpowiedzi z góry dziękuję. :P
|| i7-9700K 5.00GHz | 16GB DDR4 RAM | Asus Strix RTX 2070 Super Advanced 8GB GDDR6 | Windows 10 x64 ||
Szagart
Ekspert

Dołączenie: 30 Paź 2013, 00:54
Ostatnio był: 05 Maj 2025, 21:35
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 76

Reklamy Google

Re: Wojna-przygotowanie sprzętu

Postprzez Universal w 09 Gru 2013, 23:12

Nie warto wojen robić :tm:

Wojny są tylko po to, żeby sobie postrzelać do mięsa armatniego. Ja zwykle miałem karabin szturmowy i - zależnie od humoru - wbiegałem między te chochoły strzelając z przyłożenia, albo z większej odległości celowałem w głowy. Tu nie ma się co wyćwierzać - strzelasz i wybijasz. Na Wojnach prawie na pewno nie zarobisz.

Wielu Ci powie, że Wojny są zapchajdziurą. Mi sama koncepcja ich wprowadzenia się podoba, wykonanie nie. Jeśli jesteś nimi zainteresowany, sprawdź tego moda.

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szagart.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Postprzez Erzi w 07 Lut 2014, 10:01

W "Wolności" najlepiej zostać snajperem, wspomagasz oddziały swojej frakcji, marnujesz mało amunicji (jeśli dobrze strzelasz i najlepiej same headshoty). Gdy jakiś twój oddział ma coś zaatakować to zasadź się w punkcie gdzie będziesz widział położenie wroga i po kolei ich sprzątasz, jeśli dobrze pójdzie to nawet cię nie zauważa, a jak zauważą to nie zdążą strzelić :D SVD m2 jest do tego najlepsza, tylko musisz znaleźć wszystkie pendrive dla Wujka Jar'a. Taktyka naprawdę opłacalna PS: Na wojnie DA SIĘ zarobić ;)
Erzi
Kot

Dołączenie: 05 Lut 2014, 13:17
Ostatnio był: 11 Lut 2014, 13:53
Frakcja: Wolność
Kozaki: 0

Postprzez Krzyk19 w 09 Lut 2014, 11:52

Według XIX-wiecznego teoretyka wojny Carla von Clausewitza wojna jest tylko kontynuacją polityki innymi środkami. Politycy by osiągnąć swój cel nie zawachają się użyć tych innych środków. Do ,,Wolność" jasne...
Ja nie mam problemów z pieniędzmi. Wiesz dlaczego? Bo z pola bitwy biorę tylko te najbardziej wartościowe rzeczy. Ważne, a nawet bardzo ważne są kontakty. Podpowiem ci: Super broń(zdobytą dalej w centrum) sprzedawaj frajerom(łatwo ich znaleźć) długo się pewnie nią nie będą cieszyć, ale nie oto przecież chodzi. Zacznij tak robić, a może nawet kiedyś przebijesz licznik pieniędzy w stalkerze. Mi jak dotąd jeszcze się nie udało, ale czuję że jestem już blisko. Co do broni to ja prawie zawsze preferuję natowską, niby szybko się psuje, ale jak masz dużo RU to nie problem, a to naprawdę dobra broń.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Szagart w 09 Lut 2014, 12:56

Super,wszystko fajnie,ale ja tych info potrzebowałem 2 miechy temu,teraz nie mam problemu :). Do zamknięcia. Pozdrawiam.
|| i7-9700K 5.00GHz | 16GB DDR4 RAM | Asus Strix RTX 2070 Super Advanced 8GB GDDR6 | Windows 10 x64 ||

Za ten post Szagart otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pangia.
Szagart
Ekspert

Dołączenie: 30 Paź 2013, 00:54
Ostatnio był: 05 Maj 2025, 21:35
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 76

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość