Powinnosci - Zdobywanie Terenów

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Powinnosci - Zdobywanie Terenów

Postprzez abbu w 22 Wrz 2008, 12:31

Bry!
Jako że udało mi się rozwiązac wszystkie problemy techniczne ze stalkerem => [zero bug trapów/crashy do pulpitu zawdzieczam usunieciu gry a nastepnie zainstalowaniu od nowa + patch gre po raz pierwszy uruchomiłem po zainstalowaniu patcha nie przed :!: ] mogę zając sie gra.Jak narazie udało mi się dojsc przed JANTAR.Dołaczyłem do powinnosci i mam następujące pytanie.Chciałbym narazie przystopowac z fabuła i pozdobywac trochę terenów dla mojej frakcji.Tuż po dołączeniu usłyszałem ze zdobyliśmy Agroprom , i zbieraja grupe na wysypisko.Wie ktoś gdzie jest ta grupa?
Drugie pytanie to czy jest możwiosc zdobywania terenów poza AGROPROMEM, chodzi mi o oddziały gotowe do walki etc, czy jak pojde do Wysypiska uda mi sie dołaczyc do grupy szturmowej?Zgaduje ze Powinnosc i Dolina Mroku to odległe walki?Patrzac na mape w PDA nie widze przedstawicieli Powinnosci na WYSYPISKU dlatego pytam.
Wielkie dzieki za pomoc!

Pozdrawiam Stalker Powinności Abbu!
Image
Awatar użytkownika
abbu
Kot

Dołączenie: 12 Wrz 2008, 19:36
Ostatnio był: 31 Sie 2009, 10:03
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Powinnosci - Zdobywanie Terenów

Postprzez Microtus w 22 Wrz 2008, 12:45

Te grupy czasem się pojawiają a czasem nie. Jak będziesz w Agropromie to po jakimś czasie pojawi Ci się zadanie/a atakowania pozycji wolności lub bandytów. Zazwyczaj działa to tak, że musisz coś zdobyć i poczekać na posiłki. Jest to upierdliwe bo to czekanie trwa czasem bardzo długo a czasem w ogóle nikt nie przyłazi. Więc tak naprawdę to te punkty zdobywasz sam a nie z grupami. W momencie w którym zdobędziesz w Agropromie wszystkie punkty powinien pojawić się komunikat o umocnieniu pozycji powinności i możliwość ataku na wolność w dolinie mroku. Jak grałem to zanim doszedłem do punktu przechodzenia do mrocznej doliny. Pojawił się komunikat, że wolność odbiła pozycje i już nie można. Strasznie wkur... i po tym zaniechałem megalomańskich zapędów. Mam nadzieje, że coś tam rozjaśniłem.
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Postprzez abbu w 22 Wrz 2008, 13:03

Wielkie dzieki! sprawdziłem..po tym jak wszedłem do wysypiska odrazu pojawił się komunikat o możliwosci ataku na pozycje bandytów, po tym mogę juz atakowac na obóz WOLNOSCI znajdujący sie koło wejścia do Doliny Mroku.
Najcześniej do tych grup szturmowych można dołaczyc poprzez podejscie do "kierownika" i opcję "W Czym Mogę Pomoc?" i tam sa zadania np Przejmij Obiekt etc.
Pozdrawiam i dzieki za szybką odpowiedź!
Image
Awatar użytkownika
abbu
Kot

Dołączenie: 12 Wrz 2008, 19:36
Ostatnio był: 31 Sie 2009, 10:03
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez powinnosc w 22 Wrz 2008, 17:24

A ja mam zamiar zdobyć wszystko dla powinnościXDD :D
Jeżeli czujesz że latasz w powietrzu: to jest to, albo wódka, albo anomalia :)
Awatar użytkownika
powinnosc
Kot

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 17:40
Ostatnio był: 27 Gru 2009, 14:30
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: --

Postprzez Misieq145 w 23 Wrz 2008, 14:00

Ja zdobyłem wszystko włącznie z bazą Wolności, i powiem tyle - nie warto. Nie dostajesz żadnej nagrody (sejfy w bazie zamknięte, wtf?) a oddziały wolności i tak się panoszą i co chwila odbijają Ci punkty. Jak już jesteś w dolinie mroku z przejmowaniem to nie mają też żadnego dobrego sprzętu do opchnięcia, same kałasze.
Awatar użytkownika
Misieq145
Kot

Dołączenie: 09 Wrz 2008, 21:40
Ostatnio był: 11 Paź 2009, 16:14
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez Brian w 23 Wrz 2008, 14:06

Powinność ssie! :|

Psy sprzedały się wojsku!

Do widzenia.

Krótko, zwięźle i na temat. Jednak mam pewną sugestię.
Jeszcze raz nie postawisz spacji pomiędzy Do_widzenia, a będę Ci musiał... Chomika. xD -C17

?
Ostatnio edytowany przez Brian, 23 Wrz 2008, 15:11, edytowano w sumie 1 raz
Podpis poszedł się je*ać.
Brian
Tropiciel

Dołączenie: 11 Mar 2008, 21:53
Ostatnio był: 25 Wrz 2009, 21:14
Miejscowość: 30HA
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez Misieq145 w 23 Wrz 2008, 14:27

I tak zająłem wam bazę :PP

Btw przydałby się stalker MMO, wojny frakcji byłyby ciekawe.
Awatar użytkownika
Misieq145
Kot

Dołączenie: 09 Wrz 2008, 21:40
Ostatnio był: 11 Paź 2009, 16:14
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez Brian w 23 Wrz 2008, 15:10

Powinność ssie i tyle...było nie zakładać tego tematu...daliście mi pole do popisów i ch*j mi czy bana dostanę czy nie. Czerwonych nie cierpię niemal tak bardzo jak gry Czyste Niebo i się z tym dobrze czuję! Dziekuję :P

Do widzenia
Podpis poszedł się je*ać.
Brian
Tropiciel

Dołączenie: 11 Mar 2008, 21:53
Ostatnio był: 25 Wrz 2009, 21:14
Miejscowość: 30HA
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez FreeKill_PL w 23 Wrz 2008, 20:24

to da sie jeszcze kogoś?? bo jak zdobyłem bazę wolności to już questow nie miałem na inne frakcje
FreeKill_PL
Kot

Dołączenie: 07 Wrz 2008, 13:48
Ostatnio był: 04 Paź 2008, 21:37
Ulubiona broń: RP-74

Postprzez Madrian w 26 Wrz 2008, 00:22

Z punktu widzenia fabuły Powinność jest naturalnym wyborem. Silnie uzbrojona i położona w centrum mapy.
Wolność - Na uboczu. Gdzieś dojść, oznacza przebijanie się przez tabuny wrogów. Bandyci... gdyby nie ta cholerna SEVA do poprawek, nie byłoby nawet sensu rozważać tej opcji. Marnie uzbrojeni, samych mają wrogów.
Stalkerzy - niby pewna opcja. Z wszystkimi w komitywie, może poza bandytami, słabo uzbrojeni, Daleko do bazy.

Przy poznawaniu gry - Powinność to jedyny sensowny pomysł. Inne opcje - za następnymi razami, dla smaku.
Madrian
Kot

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 14:57
Ostatnio był: 06 Paź 2008, 19:15
Ulubiona broń: Storming Obokan

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości