Patch gie warty

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Re: Patch gie warty

Postprzez Swiena w 13 Wrz 2008, 19:42

co wy gadacie xD mam grę od dnia premiery, ani razu nie miałem że nie widzi płyty, ani jakichś dato-biosowskich problemów, gra się nie zacina,przycina ani nic. no tylko bugtrapy są;)
Swiena
Stalker

Dołączenie: 07 Wrz 2008, 03:02
Ostatnio był: 11 Sty 2009, 16:42
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez PrzemekRyk w 15 Wrz 2008, 10:05

Lukass1613 napisał(a):Ja grając w wersję PL z najnowszym patchem narazie nie narzekam. Co prawda nie doszedłem jescze do połowy gry ( gram drugi raz) ale żadnych bug trapów i innych błędów nie mam. Oby tak dalej i czekamy na nastepne patche.

To szczęśliwy człowiek z Ciebie. Ja wprawdzie na stabilność nie narzekam, ale co z tego, skoro nie mogę przejść z Bagien do Kordonu, bo przewodnik stoi, niczym wmurowany i o żadnej porze dnia, ani nocy, nie chce nigdzie mnie zaprowadzić. :-/

Oryginał jak najbardziej, edycja kolekcjonerska, posadzony patch 1.5.04.
PrzemekRyk
Kot

Dołączenie: 13 Wrz 2008, 04:33
Ostatnio był: 04 Gru 2009, 17:36
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Viper 5

Postprzez boracki08 w 15 Wrz 2008, 11:26

Faktycznie patch wiele poprawił
Teraz wywala mnie do Windy bez żadnych wyjaśnien, przedtem BugTrap się pojawiał.
CS ciągle korzysta tylko z jednego Jądra ( po chu... wymaganie 2rdzeniowego procka skoro i tak z niego nie korzysta)
Patch dodał jeszcze jedna wersję oswietlenia, co nie zmienia faktów że wyje*uje mi się po ok 30s po wybraniu innego oświetlenia niż statyczne.
Po zgłoszeniu problemu u wytwórcy dostałem odpowiedź, ze mój Radek jest zbyt nowy i to dlatego, bo gra była "optymalizowana" na karty z końca zeszłego roku - z tą optymalizacją to jakaś kpina.
W kolejnym z kolei patchu będzie to naprawione, bo następny jest juz w fazie końcowej.
Znaczy, ze gierke bedę zmuszony zaczynać jeszcze co najmniej 2 razy.

Nowy patch wprowadził za to nowego buga - jak dobiegam w Kordonie o zachodzie słońca do "Windy" ( misja załatwienia kumpli wojskowego od Ojca Waleriana) to zamiast słońca jest wielki biały kwadrat i następuje crash.
żeby go uniknąć musiałbym poczekać po drugiej stronie nasypu aż słońce zajdzie, ale wtedy wojacy wybijają całe wsparcie i mam problemy. O dziwo po drugiej stronie nasypu słońce jest ok, a jak tylko przejdę pod torami to pojawia się ten p... kwadrat.

Kolejnym "smaczkiem" jest, że jak podbiegam z wyciagnięta bronia do posterunku który mam bronić to pozostali obrońcy poza okrzykami ( fajnie, ze jesteś ; teraz damy im łupnia itp) zaczynają do mnie napie*dalać i wykańczają mnie. A jak podbiegne bez broni to jest spoko tylko zazwyczaj obrońcy zdążą zginąć zanim wyciągnę giwerę albo ja ginę rozwalony przez wroga. Tym sposobem o walce taktycznej ( uderzenie z boku, okrażenie itp.) mogę zapomnieć.

No i patch usunął skrzynki z amunicja tak skutecznie, ze większość skrzynek w grze jest zupełnie pusta. Paranoją jest to, że nawet skrzynie na silnie bronionym posterunku są puste - to co - oni nie mieli żadnych zapasów ???
boracki08
Kot

Dołączenie: 09 Wrz 2008, 15:49
Ostatnio był: 30 Paź 2008, 16:18
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez Microtus w 15 Wrz 2008, 12:34

Nie można powiedzieć, że patch nie pomógł ale był robiony na prędce. I rzeczywiście mam teraz nowe bugi, których wcześniej nie było. Zdarzają się na szczęście rzadziej.
Produkt w postaci gry jest nadziany bugami. Będzie jak z SoC: do wersji 5 patcha nie będzie naprawione wszystko.
Ciągle odnoszę wrażenie, że gra i patch wydane zostały w panice i pośpiechu. Bez planu. Tym razem GSC dotrzymało terminów ale sorry, jakim kosztem?
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Postprzez weasel w 15 Wrz 2008, 14:12

Patch nic nie pomógł. Ciągle mnie wywala jak respawnuję się w Czerwonym lesie.Nie ma co, wstrzymuję się i czekam na nowego patcha, tylko błagam Cię Panie bym nie zaczynał wszystkiego odnowa, bo tym z GSC z tyłków zrobię zimę renesansu :!:
Awatar użytkownika
weasel
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2007, 23:41
Ostatnio był: 08 Sie 2020, 14:46
Miejscowość: Gdzieś w Lubuskim
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Combat Chaser
Kozaki: 10

Postprzez Waluk w 15 Wrz 2008, 23:52

Jak chcesz zainstalować nowego patcha to raczej będziesz musiał niestety zagrać od początku... :-/
Waluk
Stalker

Dołączenie: 14 Wrz 2008, 00:00
Ostatnio był: 22 Paź 2008, 01:07
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez Sipso w 16 Wrz 2008, 14:07

Ale czy ludzie z GSC nie widzieli tylu błędów przed wydaniem gry? Przecież takie cos zauważy slepy i głuchy! Chyba specjalnie zmienili wydawcę z THQ żeby wydać solidny produkt, nie? Były beta testy i co? Nikomu nie wyskakiwał bugtrap na bagnach? Nikt nie miał problemów ze składem kolejowym na bagnach?
Śmierdzi toto...
Awatar użytkownika
Sipso
Stalker

Dołączenie: 10 Wrz 2008, 14:59
Ostatnio był: 02 Kwi 2010, 21:25
Ulubiona broń: Lightened IL 86

Postprzez Waluk w 16 Wrz 2008, 14:50

Widocznie musieli trzymać się ściśle terminu. Pomyśleli: "Wydamy to co teraz mamy i najwyżej dopompujemy patche".
Waluk
Stalker

Postprzez Sipso w 16 Wrz 2008, 14:56

Dobra ale co to za patch który poprawia jedno ale chrzani drugie? Po instalacji najnowszego patcha nie mogę za chiny wyjsć z bagien bo wywala albo bugtrap albo po prostu wywala do windowsa.
Awatar użytkownika
Sipso
Stalker

Dołączenie: 10 Wrz 2008, 14:59
Ostatnio był: 02 Kwi 2010, 21:25
Ulubiona broń: Lightened IL 86

Postprzez Waluk w 16 Wrz 2008, 15:06

Nie wiem, ale coś dziwnego się u nich dzieje, bo to aż nienormalne żeby wyprawiać takie rzeczy...
Waluk
Stalker

Postprzez SAFBOT1ST w 01 Paź 2008, 16:40

Ja tez czekam grajac na paczu4 co sie stanie u lesnika bo na 3-ce mię katapulpitowało :P
Awatar użytkownika
SAFBOT1ST
Kot

Dołączenie: 24 Wrz 2008, 01:21
Ostatnio był: 04 Paź 2008, 20:59
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: PMm

Postprzez hev w 01 Paź 2008, 21:58

Problem z wywalaniem w Czerwonym lesie na Patchu i mnie pognębił, udało mi się problem ominąć w trochę dziwny dla mnie sposób : będąc w Czerwonym lesie rozmawiam na początku z ostatnim ocalałym z zasadzki stalkerem( dzięki niemu dostaję namiary na skrytkę przy moście po lewej) ale ani jemu ani pozostałym stalkerom nie pomagam, z innymi nawet nie rozmawiam, przebiegam tylko obok ostatniej grupy , kieruję się nastepnie na anomalię i idę do Lesnika. Próbowałem już kilka razy i nie wywala mnie do Windy.
hev
Kot

Dołączenie: 25 Wrz 2008, 17:53
Ostatnio był: 04 Paź 2008, 18:39
Ulubiona broń: TRs 301

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości