Tracers

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Tracers

Postprzez marsic w 26 Mar 2011, 17:57

Witam.

Po instalacji moda (nawet już nie pamiętam jakiego dokładnie) zniknęły mi tracery, mimo że w pliku weapons.ltx są one włączone. Wywaliłem moda, zmieniłem z powrotem plik fsgame na oryginalny i dalej to samo. Problem w tym, że w między czasie zmieniałem opcje grafiki, z DX9 na DX10 i wszystko na maksa. Nie wiem właśnie czego to wina, ale może któraś opcja grafiki je wyłącza przez przypadek. Nie mogę znaleźć która. A nawet po powrocie do DX9 nie działają.
Więc znowu pomyślałem, że to wina modów, więc wywaliłem cały folder gamedata, plik fsgame wstawiłem oryginalny. Odpaliłem i nic. Potem zainstalowałem jednego tylko moda modyfikującego bronie, powłączałem ręcznie w weapons.ltx tracery i działało. Tylko, że znowu postanowiłem zmienić grafike na DX10 i wszystko na maksa i znowu zniknęły. Trochę jestem zamieszany :)

Trochę namieszałem, wiem, ale mam nadzieję , że rozumiecie o co mi chodzi.

Pozdrawiam.
marsic
Kot

Dołączenie: 25 Gru 2008, 18:03
Ostatnio był: 07 Sie 2013, 18:15
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Tracers

Postprzez STALKER zoom w 26 Mar 2011, 19:00

morze wyciągnij swoją ostatnią zapisaną gre i zainstaluj od nowa :wódka: potem włurz sava z powrotem

Za ten post STALKER zoom otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Dzikus.
STALKER zoom
Kot

Dołączenie: 20 Mar 2011, 16:28
Ostatnio był: 05 Wrz 2011, 16:46
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez Universal w 26 Mar 2011, 19:15

Ustawiałeś tracery w weapons.ltx po ustawieniu DX10 i pasków w prawo? Ew. który patch.
Ostatnio edytowany przez Universal, 28 Paź 2025, 18:34, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Postprzez marsic w 27 Mar 2011, 17:58

Kolejność ma znaczenie? Generalnie tyle razy to zmieniałem już, że pewnie i tak i tak było. W sensie, że najpierw w weapons.ltx i potem na DX10 i na odwrót. No, ale skoro jest w configu tracers = on, to raczej nie powinno to mieć znaczenia.

Stalkera lubię przede wszystkim za system broni i strzelania. Z odpowiednim modem po prostu miodzio :) Brak trecerów ujmuje dla mnie dużo z tej gry.

Grę przeinstalowałem, ale znowu jak zmieniam na DX10 to znikają, a po powrocie na DX9 nie wracają. Nie łapię tego.

Aha, sprzęt na jakim gram to Athlon II x4 640, GIGABYTE GF GTS 450 1GB, 4GB RAM. Sterowniki od karty aktualne.
Pozdrawiam.
marsic
Kot

Dołączenie: 25 Gru 2008, 18:03
Ostatnio był: 07 Sie 2013, 18:15
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: --

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości