Problem z Instalacją Moda

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z Instalacją Moda

Postprzez Reaver22 w 29 Wrz 2013, 15:49

Witam ;)

Mam problem z instalacją pewnego moda o nazwie Shader Max do Stalker CS, tu link https://sites.google.com/site/kingo64ss ... -clear-sky, mod ten ma na celu poprawe wydajności gry nie zmieniająch prawie nic wizualnie, szukałem troche na temat mojego problemu po innych stronach ale nic nie znalazłem więc pisze tutaj.

A więc, robie wszystko tak jak jest napisane, zmieniam game_data z false na true, wgrywam folder gamedata do folderu z zainstalowaną grą, włączam gre i nic, zmieniam ustawienia rendera na dx9 i dalej nic...
W stalker Stalker Cień Czarnobyla miałem podobny problem tylko że tam pomogła instalacja float32 mod, za to w Stalker Zew Prypeci nie musiałem instalować żadnych modów bo na wysokich ustawieniach i statycznym oświetleniu gra działała bardzo płynnie.

Podaje specyfikacje komputera:

Intel (R) Pentium CPU P6100 2.00Ghz 2.00Ghz
Intel HD Graphics
Ram: 4Gb
Patch do Stalker CS najnowszy - 1.5.10

Wiem że komputer nie jest najlepszy ale mimo to STALKER działa nawet dobrze, nawet teraz na wysokich ustawieniach i statycznym oświetleniu w Stalker CS jest 30-50 FPS gdy sobie normalnie chodze po Zonie tylko gdy dochodze do jakichś zabudowań (w sensie np. baza stalkerów w kordonie) to gra troche zaczyna przycinać, miałem nadzieje że ten mod poprawi liczbę FPS tylko problem w tym że niechce się zainstalować...

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co mógłbym jeszcze zrobić by zainstalować ten mod to proszę bardzo o pomoc, gdyby były potrzebne jeszcze jakieś informacje to pytajcie. Jest to mój pierwszy post na forum więc przepraszam jeśli umieściłem go w złym dziale, z góry wielkie dzięki za pomoc :)
Reaver22
Kot

Dołączenie: 29 Wrz 2013, 15:15
Ostatnio był: 29 Paź 2013, 14:00
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem z Instalacją Moda

Postprzez Pangia w 29 Wrz 2013, 16:08

robie wszystko tak jak jest napisane, zmieniam game_data z false na true, wgrywam folder gamedata do folderu z zainstalowaną grą, włączam gre i nic, zmieniam ustawienia rendera na dx9 i dalej nic...

Rozwiń słowo „nic”. Znaczy się gra nie działa? Wywala BugTrapa? Nie ma różnicy w grze?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez scigacz1975 w 29 Wrz 2013, 16:59

A nie doczytałeś że shader max działa na pełnym dynamiku dx9? Przecież statyczne działa na DX8. Owszem na pełnym dynamiku potrafi podnieść FPS, ale na statyka wpływu nie ma (prawie nie ma).
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Reaver22 w 29 Wrz 2013, 17:33

Nic w sensie że nie czuje poprawy fps, przepraszam źle się wyraziłem. Tak czytałem że działa to tylko na dx9 ale jak mówiłem nie widziałem poprawy gdy przełączyłem na wspomniany już dx9, a gdy czytałem komentarze innych ludzi pisali ze czuli niedużą poprawę na dx8.

No ale jeśli to naprawde nie działa to czy znacie jakieś inne mody/shadery czy coś innego by poprawić płynność gry?
Reaver22
Kot

Postprzez vandr w 29 Wrz 2013, 17:54

Proponuję rozpocząć od porządnego przeczyszczenia komputera z kurzu. Następnie czyszczenie rejestru, defragmentacja dysku, wywalenie wszelkich zbędnych śmieci, wyłączenia w:

Start->Uruchom->msconfig->zakładka Uruchamianie-> wyłączenie zbędnych procesów i programów w tle.

Na pewno nieco pomoże.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez smok61 w 29 Wrz 2013, 18:16

Polecam Ci moda Mystery 2.0 do CS. Byłem w szoku jak go zainstalowałem. Działał na max. ustawieniach i pełnym oświetleniu dynamicznym, a kompa nie mam szczególnego. Zero przycięć, zatrzymań i wylotów. Mod jest po prostu śliczny. Zainstalowałem go tak, z ciekawości i nie spodziewałem się, że tak będzie. Mod po dodaniu pliku localization.ltx i standardowych zmianach jest po polsku. Polecam.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Kozaki: 75

Postprzez Reaver22 w 29 Wrz 2013, 18:47

Rozumiem, dzięki za porady, obczaje jeszcze tego moda ale raczej wolałbym jako pierwszy raz zagrać bez żadnych "większych" modów. Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły lub znacie jakiś mod który poprawi fps nie obnizając zbytnio grafiki to napiszcie proszę ;)
Reaver22
Kot

Postprzez DiegtiariowTM w 02 Lis 2013, 09:56

Jeśli mod jest na inną wersje to nie będzie działał. Mod musi być na wersje gry.
Awatar użytkownika
DiegtiariowTM
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2013, 07:06
Ostatnio był: 01 Lut 2023, 17:07
Miejscowość: Tomaszów Mazowiecki
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 43

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość