zawieszanie się gry non stop

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

zawieszanie się gry non stop

Postprzez Patyk0 w 25 Wrz 2008, 08:19

Prosze o pomoc ponieważ gra od pewnego momentu zo chwila mi sie zawiesza i wylazi do windowsa.
Problem pojawił się pierwszy raz kiedy chciałem wyjść z tuneli po wykonaniu questa dla POWINNOŚCI.Wtedy przy wczytywaniu lokacji wywalało mnie do windy po jakichś 11 loadach udalo sie,potem jakoś był spokój.I następnie po dłuższym czasie jakoś po 1,5-2h grania kiedy wybrałem się po pendrive ze schematami dla strzelb na północy mapy i kiedy wracałem zdać ten pendrive mechanikowi stalkerów to jakies 20m przed murami jakoś tam gdze drzewa się zaczynają czyli zaraz pzy bazie,zaczełą sie gra wieszać.Wieszała sie średnio co 3-6 sek. doszedłem do mechanika i zdałem pendrive'a ale dalej zwiechy, zapłaciłem przewodnikowi za przetransportowanie do kordonu i to amo,no to spróbowałem na bagna i tez to samo.Nawet jak stoje i nic nierobie to też zwiechy łapie.
Kurde niemam pojęcia co jej od***ało działała,wprawdzie czasem ale to bardzo sporadycznie raz na cały dzień grania wyszło do windowsa ale teraz to nieda sie grać.Nic takiego niezrobiłem co mogłoby wskazywać na przyczynę.
Acha gre reinstalowałem oczywiście patch 1.5.04, probowałem na róznych opcjach graficznych.Acha no też dziwne bo jak proboje wlączyć któreś z typów oświetlenia prócz tego statycznego to podczasuruchamiania gry wywala bląd że grafika musi obsługiwac minimum pixel schader 1.1 a ja mam 2.0. Mam 1GB RAM (dual), Pentium 4 3,4GHz, Sapphire Radeon X800 XL 255 bit/255 MB, Win XP.
Patyk0
Kot

Dołączenie: 24 Wrz 2008, 10:45
Ostatnio był: 04 Paź 2008, 08:09
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: zawieszanie się gry non stop

Postprzez Przemek77 w 25 Wrz 2008, 08:32

Miiałem zawieszki co chwila gdy tylko zaczynała się co większa rozróba, już nie wiedziałem co robić, bo na jakichkolwiek ustawieniach tak się działo i na jakimkolwiek patchu.
Rozwiązaniem okazała się zmiana sterowników do karty graficznej na starsze - wcześniej grałem na najnowszych. Oczywiście nie twierdzę, że na Twój problem to w 100% pomoże - ale zawsze można spróbować...
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Patyk0 w 25 Wrz 2008, 09:26

Ja mialem zainstalowanbe Omega grivers na catalyst 7.12, sciągłem ze strony producenta mojej grafy najnowsze stery tj. catalyst 8.9 i dalej to samo więc sciagłem starsza wersje omega drivers w wersji catalyst 6.9 i nadal to samo.
Patyk0
Kot

Postprzez Patyk0 w 25 Wrz 2008, 14:17

Ok poradziłem sobie wczytując wcześniejszego save.
Patyk0
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości