Bandyci atakują na wysypisku oraz bug

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Bandyci atakują na wysypisku oraz bug

Postprzez Makaveli w 25 Wrz 2008, 21:40

Witam,

mam 2 krytyczne problemy na wysypisku. Jest to moja pierwsza wizyta w tym miejscu.

Gra jest spatchowana do najnowszej wersji. Gram na poziomie weteran, jakość grafiki ustawiona na wysoką, wszystkie efekty świetlne itp. dostępne pod XP włączone i ustawione na max. Rozdzielczość 1152x864.
Procesor PIV 3,2GHz @3,90GHz, nV8800GT, 3GB DDRII.

1) Bandyci atakują kiedy podejdę.
Nie wiem czy tak ma być. Mi to wygląda na buga ponieważ zanim nie podejdę są oznaczeni jako neutralni. W dodatku bandyci na południowym zachodzie chcą żebym podszedł pogadać pod warunkiem odłożenia broni. Podszedłem bez niczego - wszystko (co do granata) wyrzucone na ziemię a oni dalej zaczynali strzelać....

Czy to jest normalne zachowanie? Jeśli nie to czy może robię coś źle

2) Gra wychodzi do pulpitu w następującej sytuacji: Jedno z zadań w dużym obozie stalkerów na południu dotyczy zajęcia terenu obok koparki (nie żwirowisko - to drugie). Kiedy tam idę ze stalkerami, bandyci zaczynają do nich pruć. Kiedy wybiją ekspedycję kierują się na główny obóz i zabijają wszystkich. W momencie śmierci ostatniego stalkera gra się wiesza.... Czy da się to jakoś obejść bez wyżynania bandytów? Jeśli stoję odpowiednio daleko z boku to mnie nie atakują. Nie chcę na razie ich zabijać a pogadać się z nimi nie da...

Godny zauważenia jest fakt, że stalkerzy nie bronią się przed atakiem bandytów tylko stoją jak barany.

Czy ktoś mógłby mi pomóc z tymi sytuacjami? Pierwsza potężnie ogranicza mi pole manewru (choćby artefakty na terenie bandytów) a druga zmarnowała mi ponad godzinę gry ponieważ musiałem wczytać stary autosave...
Makaveli
Kot

Dołączenie: 25 Wrz 2008, 21:25
Ostatnio był: 25 Wrz 2008, 23:15
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Bandyci atakują na wysypisku oraz bug

Postprzez Madrian w 25 Wrz 2008, 23:47

1) Wysypisko z SoCh, to w CS bandycki obóz koncentracyjny, gdzie zmuszają do pracy więźniów Kopaczy. To teren zastrzeżony. Na 100% mówią ci, żebyś odszedł i nie podchodził.

Baza bandytów jest dalej w lokomotywowni.

1a) - Masz schować broń i SIĘ NIE RUSZAĆ!!! Możesz się rozglądać, ale WSAD -a nie dotykaj. Ani kroku. Przecież to mówią wyraźnie!!! Po chwili powinien do ciebie podejść jeden gość i cię obszukać.
Taką samą sytuację napotkasz przy pierwszej wizycie w Dolinie Mroku.

3) - To Bug. Z tego powodu wróciłem do poprzedniej wersji. Patch 1.504 jest koszmarnie nieudany. Możesz spróbować nie rozmawiać ze Stalkerami - Kopaczami (pchli targ) i im nie pomagać. Ale to dużo nie da, bo bandyci i tak będą atakować pchli targ.
Uwaga - jeśli zrobisz sobie wrogów z bandytów, nie będziesz mógł dokonać ulepszeń najlepszego kombinezonu. Tylko ich mechanik to potrafi.
Madrian
Kot

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 14:57
Ostatnio był: 06 Paź 2008, 19:15
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 0

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości