Czy da się zabić pijawkę gdy jest niewidzialna?

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Czy da się zabić pijawkę gdy jest niewidzialna?

Postprzez MaLinkoV w 09 Kwi 2009, 11:52

Zabrzmi to głupio ale ostatnio oglądałem filmik ze stalkera i zauważyłem że gracz załatwił pijawkę gdy ona była niewidoczna. Da się coś takiego zrobić?
MaLinkoV
Kot

Dołączenie: 26 Mar 2009, 20:37
Ostatnio był: 07 Paź 2015, 12:32
Miejscowość: Kielce
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Czy da się zabić pijawkę gdy jest niewidzialna?

Postprzez von Carstein w 10 Kwi 2009, 14:48

Co to za pytanie do diabła? Zakamuflowana pijawka (bo tak się to nazywa) jest wciąż materialna i przyjmuje kule . Pijawka do taki kameleon Zony. Ba. Nawet jak mutant stanie się niewidoczny, to i tak nie dokońca. Widzisz lekkie rozmycie w danym miejscu i dwa złowrogie ślepia.

Sprostowanie z dnia 10 IV roku wielkiego admina 2009.
Dostałem e-maila od MaLinkoVa, który prosił mnie o rozwinięcie tej kwesti:

A więc tak - sam miałem problem z niektórymi pijawkami. Chodzi mi o jedną sztukę z Magazynów Wojskowych, i je**** cholerę z Czerwonego Lasu.

Przypadek pierwszy - wystrzeliłem do ZAKAMUFLOWANEJ pijawki ok. 600 sztuk amunicji z szturmowego AK-74 i poprawiłem paroma granatami. Gadzina padła dopiero, gdy stała się widoczna (po dziesięciu zwykłych pociskach).

Drugi Sku...syn - do pasożyta wystrzeliłem 120 pocisków ppanc. z szturmowej wersji GP-36 i w akcie desperacji granat z podwieszonego granatnika. Pijawka miała ucztę... Aha i nie była zakamuflowana, gdy do niej ładowałem.

Zapewne to autorzy obdarzyli wybrane pijawki nadmutancką wytrzymałością. Inne padają normalnie. Chociaż ja grałem z RM.

MaLinkoV już o tym wie. Reszta może się teraz tego dowiedzieć.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Kovu Killaruna w 10 Kwi 2009, 19:42

W magazynach wojskowych z tej wieży, na którą mamy się wspiąć i gdzie jest subquest "zabij pijawkę", zrzucilem z rzeczonej wieży masę granatów ecznych obu typów, granatów z obu granatników i tonę amunicji (ponad 1000) zarówno NATO jak i od kałacha. Dopiero kiedy pofatygowałem się w dół, wszystkie trzy jakie napotkałem padły po kilku brenekach (po 1-2 strzałach stawały się widzialne) :/
Węszę w tym jakiś nieszczęśliwy skrypt. Problemu z zabiciem gadziny z poziomu ziemii na razie nie miałem. Patch najnowszy, 0 modów ;)
Pozdrav
PS. Zabić zakamuflowaną pijawkę da się. Ale mam wielkie wątpliwości czy da się:
-zabić ją bez zwracania na siebie jej uwagi,
-zabić ze środka owej wieży, kiedy pacjentka szaleje, nie mogąc wejść do nas po drabince,
"Modlisz się? - pytam. - Módl się - mówię - módl! Im dalej w strefę tym bliżej do nieba...
- Co? - pyta, bo nie dosłyszał.
- Módl się! - krzyczę - stalkerów wpuszczają do nieba bez kolejki!"
Kovu Killaruna
Kot

Dołączenie: 02 Sie 2007, 13:12
Ostatnio był: 08 Gru 2011, 14:17
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez WojaS w 10 Kwi 2009, 23:26

Nie wiem czy to jest właśnie błąd gry czy od początku tak było ustalone. Też miałem sytuację, że 2 -3 pijawki "zacieły się" w jednym miejscu koło bramy do Baru ( co prawda w Czystym Niebie nie ma baru, ale brama jest pewnie wam znana z Cienia Czarnobyla ;) ) Więc skampiłem się za jakimś zawalonym drzewie i zaczełem bombardować te pijawki granatami. Po wyrzuceniu prosto im pod nogi ok. 8 granatów F1 one o dziwo nadal stoja !! :O Dopiero gdy się na mnie rzuciły i tuż przed nosem robiły się kolorowe to wystarczyła seria z TRs 301 i pijawki są dead ! W Cieniu Czarnobyla nie było czegoś takiego i właśnie tego nie rozumiem :/ :/
Awatar użytkownika
WojaS
Kot

Dołączenie: 22 Sty 2009, 21:50
Ostatnio był: 14 Sie 2010, 18:33
Miejscowość: Sz-n
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez MaLinkoV w 11 Kwi 2009, 12:16

Ja wczoraj grałem, zdobyłem agroprom i zaatakowała mnie pijawka uciekłem jej, po pewnym czasie wróciłem i też ją zacząłem bombardować ze wszystkiego co miałem pod ręką ale dzi@!$ stoi nadal :( Po dwóch magazynkach z G36 z pociskami pp, z SWD i Vintera i ze dwa granaty. No nic. Jak skała :)
MaLinkoV
Kot

Dołączenie: 26 Mar 2009, 20:37
Ostatnio był: 07 Paź 2015, 12:32
Miejscowość: Kielce
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez WojaS w 11 Kwi 2009, 15:18

No to jednym wyjściem na pozbycie się Pijawki jest podejście do niej i walka twarzą w twarz ( niestety ). Innej możliwości chyba NIE MA !

Pozdro !!
Awatar użytkownika
WojaS
Kot

Dołączenie: 22 Sty 2009, 21:50
Ostatnio był: 14 Sie 2010, 18:33
Miejscowość: Sz-n
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości