Problem i pytanie

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem i pytanie

Postprzez orzelbielik w 23 Kwi 2009, 09:40

Jest to mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich!!
Problem polega na tym, że mam przejąć bazę powinności. Niby nic takiego, ale jak idę zabić Kryłowa to jego nie ma w miejscu w którym powinien być. Za karzdym razem co przychodzę do bazy powinności pkazuje mi w PDA, że jacyś kolesie z powinności wciąż tam są. Zabijam wszystkich i pokazuje się Kryłow. Nadal nie mogę go zabić bo chowa mi broń. Mógłby mi ktoś poradzićjakgo zabić?? I czy wogóle opłaca się nad tym głowic(czy wypadają z niego jakieś fajne bronie itp.)
A jeśli chodzi o pytanie to gdzie mogę znaleść skrzynke z amunicją , apteczkami itp. w bazie wolności??
Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdro.
orzelbielik
Kot

Dołączenie: 20 Kwi 2009, 17:22
Ostatnio był: 05 Lip 2010, 20:39
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem i pytanie

Postprzez WojaS w 23 Kwi 2009, 20:29

Masz zainstalowane jakieś Patche na swoim kompie ??

PS. Dbaj o ortografię ! ;)
Awatar użytkownika
WojaS
Kot

Dołączenie: 22 Sty 2009, 21:50
Ostatnio był: 14 Sie 2010, 18:33
Miejscowość: Sz-n
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez orzelbielik w 24 Kwi 2009, 11:40

Jeśli chodzi o grę to mam patcha 1.5.08

Eeee... Nikt nie może mi pomóc?? Myślałem, że nie są to aż tak trudne pytania szczególnie, że jak czytałem to niektórzy przechodzą tę gre 10 raz.Osobiście pierwszy raz gram w STALKERA i odpowiedzi na te pytania są mi potrzebne. Mam nadzieję, że ktoś w końcu mi na nie odpowie.
orzelbielik
Kot

Postprzez Evilijo w 26 Kwi 2009, 21:50

RPG-7 + masa F1 i walisz we wszystko co się rusza z dystansu. Bezsensu? Pewnie bo i tak nic ci po tym, zdobycie bazy, wyeliminowanie lidera nic ci nie da. Taki pic na wodę, tyle.

Pozdro.
Image
Awatar użytkownika
Evilijo
Stalker

Dołączenie: 11 Lut 2009, 21:48
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 20:17
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Alvarin w 26 Kwi 2009, 22:28

Ja miałem raz podobnie, ale z bandytami. Wiecie, jak już coś robić to porządnie, więc po drodze z jednej bazy do drugiej (nieważne, czy powinnością szedłem na wolność czy odwrotnie) zawsze starałem się podbić bazę Bandytów na wysypisku i zawsze też mam wnerwiający bug z chowaniem broni. Ale żeby nie było, raz mi się udało opanować tą bazę. Warto było, mieli fajne artefakty :D Inna sprawa, że teoretycznie zniszczona frakcja bandytów już się odrodziła jak wracałem tamtędy z doliny mroku:( A i jak mi się udało podbić tą bazę, to wtedy mogłem tam bez problemu latac ze spluwą na wierzchu :)

Alvarin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 24 Kwi 2009, 21:00
Ostatnio był: 20 Mar 2012, 12:14
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 12

Postprzez orzelbielik w 27 Kwi 2009, 17:31

Zawsze możesz przyłączyć się najpierwdo neutralnych stalkerów i z nimi przejąć wszystkie bazy bandytów, apotem móżesz się przyłączyć np. do wolności(ja tak zrbiłem nie miałem kłopotu z przechodzeniem przez wysypisko).
Mógłb ktoś jeszcze odpowiedzieć mi na pytanie(na to które napisałem powyżej).
Wielkie dzięki Evilijo !!
Pozdro !
orzelbielik
Kot

Postprzez von Carstein w 27 Kwi 2009, 18:18

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... (Godzina i litra czaju pózniej)...eeeeeeeeeeeeee... WIEM!
Jest pewien sposób. Może ci się wydać trochę nieuczciwy.
Broń się nie będzie chować, jeżeli baza będzie atakowana przez większe siły. Przyprowadź kumpli!
Ja grałem bandytą z RM i FC. Miałem tyle kasy... i chęć podporządkowania frakcji większości terytorium Zony.
Więc uderzyłem na Agroprom. Znając ruchliwość sojuszników, w zdobytych punktach umieszczałem oddział Bandytów. Tak do głównej bazy... W końcu pod nią dotarłem, przyzwałem szesnastu bandytów... Nawet nie musiałem ich zbytnio zachęcać do szturmu... bandyci wdarli się do środka, ja z nimi... broń się nie schowała... gen. Kryłow kaput, w bazie stacjonują bandyci, powinność się nie respawnuje.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez orzelbielik w 28 Kwi 2009, 17:12

Pomysł może dobry, ale w bazie powinności jest 2 moich kolesi (frakcja wolność), a w tej wielkiej chalupie gdzie grzeje krzesło Kryłow jes kilku żołnierzy, którzy za każdym razem sie respią i jak już walcza z tamtymi dwoma to i tak z walki wychodzą moi cało:P. Zwykle jest tak, że na parterze jest od 3 do 5, na 1 piętrze od 2 do 3, a na ostatnim jeden i czasami pojawiający sie Kryłow(jak już raczy się zjawić to chowa mi broń). Próbowałem wejść szybko do budynku, nikogo nie zabijając przebiec do kryłowa lecz jego tam nie było. Gdybym zabił swoich pewnie bym czekał Bóg wie ile czasu aż nadejdą kolejni.
orzelbielik
Kot

Postprzez von Carstein w 28 Kwi 2009, 20:10

Więc zainstaluj te dwa mody (a przynajmniej F.C). Gwarantuje ci, że problem zniknie. Twoi towarzysze (przyzwani) ruszą do budynku. KTOŚ z twoich musi wejść do budynku - inaczej nic nie zdziałasz. Ba! Sojusznicy sami zrobią porządek w sztabie.
Te dwa mody likwidują problem ze spawnem w zdobytych bazach (przynajmniej ja nie miałem takich kłopotów).
I po kłopocie...
Ewentualnie zalecam powrzucać granaty przez okna. A nuż któryś trafi...
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez orzelbielik w 29 Kwi 2009, 14:01

Wielkie dzięki!!! Zadziałało!!!
orzelbielik
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości