Powinnośc a Baza Wolności

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Powinnośc a Baza Wolności

Postprzez Qriss w 05 Lut 2010, 17:09

Witam.
Ostatnio naszła mnie chęć pogrania w S.T.A.L.K.E.Ra :)
Po ukończeniu pierwszej części postanowiłem zagrać w Clear Sky.
Wszystko ładnie, pięknie. Zainstalowałem najnowszego patcha i gram. Doszedłem do momentu w którym mam zniszczyć bazę Wolności. I tu zaczyna się problem. Gdy strzelałem z za przeszkód terenowych poza granicami ów bazy wszystko szło gładko. Wybiłem wszystkich przy bramie oraz tych którzy się zlecieli na pomoc :)
No to wbijam dalej i gdy przeszedłem, przez bramę moja broń zniknęła i nie mogę jej wyciągnąć. Gdy opuszczam teren bazy wolności wszystko jest ok. W bazie powinności mam podobnie tyle, że tam broń znika mi tylko przy ważniejszych postaciach. Jak mam podbić bazę wolności? Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
Qriss.
Qriss
Kot

Dołączenie: 05 Lut 2010, 17:03
Ostatnio był: 12 Mar 2010, 17:24
Frakcja: Powinność
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Powinnośc a Baza Wolności

Postprzez Wheeljack w 05 Lut 2010, 17:15

Poszukaj w modyfikacjach do czystego nieba. Coś tam było o wyjmowaniu broni w bazie.
Ostatnio edytowany przez Wheeljack, 21 Maj 2010, 22:31, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 21:56
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez Qriss w 05 Lut 2010, 23:28

W modyfikacjach?
Jestem w pewnym sensie newbie w "Zonie"
Kiedyś grałem w SoC ale to było dawno temu i nie wtajemniczałem, się w grę tak jak w CS.S czy WoW (ehh te młodzieńcze lata gdy w grach nie szukało się klimatu a jedynie rywalizacji) :) Jeżeli byłbyś na tyle miły, proszę o dokładniejsze dane :)
Pozdrawiam.
Qriss
Kot

Postprzez Wheeljack w 06 Lut 2010, 15:19

Szukałem, ale nic nie ma na ten temat w dziale modyfikacje wydaje mi się że kiedyś było.

http://forum.clearsky.pl/viewtopic.php?f=40&t=498
to link do tutoriala jak zmodyfikować pliki

viewtopic.php?f=50&t=3317
a to link do tutoriala jak wyciągnąć te pliki

Tylko nie wiem w której gamedacie są te pliki które masz edytować, a i dla pocieszenia znam się na tym wszystkim niewiele lepiej niż ty :wink:
Ostatnio edytowany przez Wheeljack, 21 Maj 2010, 22:32, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Postprzez Qriss w 06 Lut 2010, 15:44

Wielkie dzięki.
Kurcze ale niestety nic mi to nie dało gdyż:
a) link do programu który opisany jest przy temacie związanym z wypakowywaniem gry nie działa. Ten drugi, poniżej coś mi wypakował ale co z tym zrobić nie mam pojęcia.
b) link do gotowych plików w pierwszym temacie również nie działa :(
Ehh chyba będę musiał po prostu ominąć ten rozdział w grze.
Qriss
Kot

Postprzez Wheeljack w 06 Lut 2010, 17:05

wpisz tu w wyszukiwarce wyciąganie broni w bazie tam jest jakiś temat poczytaj może coś tam bd. ale ciągle mam wrażenie że widziałem gdzieś w dziale modyfikacje moda który rozwiązywał twój problem
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Postprzez atikabubu w 06 Lut 2010, 17:23

Spróbuj tego tutaj. Głowy nie dam że zadziała, ale spróbować można :P Instaluj jak każdego moda.
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Wczoraj, 20:36
Miejscowość: Zajebista
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez Qriss w 06 Lut 2010, 20:56

Problem rozwiązał się sam...
Gdy wszedłem do bazy Wolności w otoczeniu paru ludzi z Powinności i nerwowo zacząłem klikać "3", nagle broń pojawiła się w ręce wystrzelała cały magazynek (sama po poprstu zaraz po pojawieniu się zaczęła strzelać), potem przeładowałem i już działa normalnie. Z tym, że po podbiciu bazy Wolności gdy wróciłem do Agropromu pojawił się komunikat "Uwaga stalkerzy, otrzymaliśmy informacje, że grupa bojowników Wolności właśnie usiłuje podbić Dolinę Mroku". No więc zaciekawiony tym faktem włączyłem mapę Doliny Mroku i ku mojemu zdziwieniu okazało się, że to nie byle grupka bojowników a normalni żołnierze Wolności. A co ciekawsze pojawili się na swoich (chyba) domyślnych lokacjach (Zniszczone Gospodarstwo, Obóz na Bagnach) w liczbie nie przekraczającej 5 żołnierzy. No dobra niech będzie, przynajmniej trochę złomu na sprzedaż, ale gdy przeniosłem się do "podbitej" bazy Wolności okazało się, że znów jest ona w całości pod władaniem Wolności. :(
Ale problem z bronią rozwiązał się sam (Zona ciągle mnie zadziwia)
Dziękuję wszystkim za pomoc i Pozdrawiam :)
Qriss
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości