[Modpack] Masa pukawek i nie tylko

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Modpack] Masa pukawek i nie tylko

Postprzez camonsky w 27 Sty 2012, 16:17

Mógłby ktoś wrzucić tego moda na inny serwer? Bo te cioły ci głupcy z FBI megaupload zamknęły.

Uwagi moderatora:

Ładnie mówimy. :E - Wheeljack

Za ten post camonsky otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Earther.
camonsky
Kot

Dołączenie: 27 Sty 2012, 16:13
Ostatnio był: 29 Sty 2012, 17:01
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Iłja w 29 Sty 2012, 23:33

Kod: Zaznacz wszystko
Nie znaleziono punktu wyjścia procedury
?allocate@class_rep@detail@luabind@@QBE?AU?$pair@PAXPAX@st,p
_std@@PAUlua_State@@@Z w bibliotece xrLUA.dll

Gra w odpowiedniej wersji (chociaż musiałem ją "cofać" poprzez rejestr, bo instalowałem na 1.06 z CDA),
config/text zrobiony odpowiednio, mod wgrany do Gamedata z odpowiednio zmienionym fsgame.ltx. O co kurde biega? o_O
Drzewa się czerwienią, ptaszki wesoło podszczekują... wiosna w Czarnobylu wita :D

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?p=247117#p247117 -> Moja cud-miód frakcja :D

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=97&t=6947&p=324670#p324670 -> Moje cud-miód potworki :D
Awatar użytkownika
Iłja
Stalker

Dołączenie: 30 Lip 2010, 16:56
Ostatnio był: 02 Wrz 2015, 23:40
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 24

Postprzez truckeriev w 11 Mar 2012, 14:19

Dzień dobry,
Mam pewien głupi problem, jeśli można się pożalić. Otóż mam ShoC w wersji 1.0006 (Extra Klasyka, żadne tam CD-A ;p), gra chodziła idealnie zarówno bez żadnych modów, jak i z modyfikacją Oblivion Lost 2.2 - zero zwiech, bugtrapów i takich tam. Później zainstalowałem ten oto modpack (po reinstalacji gry). Chodziło znośnie - do czasu. W Prypeci, gdy chcę zrobić quicksave, bądź wyjść do menu program wyłącza się bez żadnego komunikatu (na żadnym innym poziomie nic takiego się nie zdarzyło). W logu stoi nabazgrane:

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : data
[error]Function      : CVirtualFileReader::CVirtualFileReader
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\FS.cpp
[error]Line          : 462
[error]Description   : f:\gry\stalker\gamedata\textures\ui\ui_mainmenu.dds
[error]Arguments     : Not enough storage is available to process this command.

stack trace:

I tyle. Da się to jakoś obejść? Mój sprzęt to Core2Duo E7500 (2.9GHz), Radeon 4850HD (sterowniki bodajże 8.53), win xp, 4gb ramu. Na HDD też dużo wolnego miejsca, jakby jestem debilem.. ;P Niby powinno działać, choć grafika w tej modyfikacji na pewno cholernie obciąża sprzęt.

A, w linii komend dopisałem -noprefetch, bez tego gra wywalała się na szosie prowadzącej do Baru.

Będę b. wdzięczny za pomoc, bo kurczę, mod całkiem fajny.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
truckeriev
Kot

Dołączenie: 11 Mar 2012, 13:46
Ostatnio był: 06 Lut 2017, 16:24
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 19

Postprzez M3Fis70 w 11 Mar 2012, 14:50

Czy ktoś mi może napisać wydaję mi się że grałem w podobny mod, lub właśnie ten.
Jakie są jeszcze mody w których można dołączyć przez Sidorka do różnych frakcji?
Czy to jedyny taki mod. Będę wdzięczny za pomoc i na pewno za ładną odpowiedź -
- kozaka postawię.
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Maj 2025, 21:46
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 77

Postprzez Earther w 02 Lip 2012, 18:33

Czy mógłbyś dać innego linka? Na chomikuj.pl na taki przykład ? Bardzo bym błagam, zależy mi na tym modzie :!: (OGARNIJ SIĘ, MEGAUPLOAD ZOSTAŁO ZABLOKOWANE PRZEZ FBI !!!)

Uwagi moderatora:

Dałem tę wypowiedź w spoiler, żeby nie drażniła normalnych userów. Wyedytuj ją i napisz jeszcze raz, ale tym razem po ludzku. - u3
Naszą powinnością jest wysłanie zony do diabła ! On już się nią zajmie...
Awatar użytkownika
Earther
Kot

Dołączenie: 02 Lip 2012, 18:17
Ostatnio był: 07 Paź 2012, 10:12
Miejscowość: Ustroń
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 0

Poprzednia

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości