[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez yozue w 15 Lip 2010, 23:53

Nie skończyłeś questa z naprawą PDA.

Uwagi moderatora:

Jeżeli odpowiadamy w całości na posta "nad nami" to go nie cytujemy. - xKoweKx
Awatar użytkownika
yozue
Stalker

Dołączenie: 10 Lis 2008, 11:31
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 09:49
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 34

Reklamy Google

Postprzez Maku w 16 Lip 2010, 01:10

@djcycu - byłbym wdzięczny za jakiś poradnik(najlepiej na PW) jak przejść pieczarę, bo nie mogłem znaleźć właściwej jaskini, błądziłem i zawsze wracałem do punktu wyjścia(a raczej wejścia :P)
"Nie masz co robić, nudzi się Ci? Kup sobie kij i po jajach się bij" - 52
Awatar użytkownika
Maku
Tropiciel

Dołączenie: 31 Paź 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Cze 2014, 20:15
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 16

Postprzez S.T.A.L.K.E.R. 12 w 16 Lip 2010, 01:54

Najpierw idziesz tunelem z anomalią elektryczną. Później trochę pod górkę do tunelu z anomaliami prowadzącym do dużego "pomieszczenia" z przemiłym pieskiem, szkieletem i innymi anomaliami. Dalej idziesz innym tunelem wychodzącym z tego "pomieszczenia" do kolejnego tunelu prowadzącego do miejsca z trzema gośćmi i na koniec gadasz z Górnikiem.
Przy okazji anomalie elektryczne co jakiś czas wyłączają się na parę sekund, jeśli zdobędziesz macki pijawki i łapki nibyolbrzyma to przed pogawędką z Górnikiem wywal je na ziemię a później zabierz z powrotem - przydadzą się do dwóch zadań.

Sranka ma ograniczony czas na zadania? Jeśli ma to proszę o link do moda usuwającego tą niedogodność, btw Jurik (Yurik czy jak go zwą) zlecił mi questa na przyniesienie zmodyfikowanego MP5, tylko biedaczek doszedł do wniosku że nie może na mnie liczyć i jest lepszy od Rambo więc umarło mu się (chimera) kiedy szedł po giwerę. Potem dostałem wiadomość że ktoś wie że chłopakowi się zmarło i mam do niego iść, więc pytanie jest takie - co dostane za MP5 i czy kotek będzie zlecał jeszcze jakieś zadania?
Please respond.
S.T.A.L.K.E.R. 12
Stalker

Dołączenie: 12 Kwi 2009, 14:08
Ostatnio był: 27 Lip 2012, 18:56
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez Pathetic_Ripper w 16 Lip 2010, 09:31

MOS PDA musisz odebrać po naprawie.
S.T.A.L.K.E.R. 12 tu masz rozwiązanie problemu z ograniczeniem czasowym w misjach: http://wyslijto.pl/plik/5fg6yfhm7c
Maku kiedy w jaskini bierzesz rzeczy z plecaka jest wśród nich mapka, którą można włożyć do pierwszego slotu i iść jak po sznurku.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez djcycu w 16 Lip 2010, 10:20

W jaskiniach bierzemy mapke i idziemy jak ona pokazuje. Te ciemne scieżki pokazują dolne poziomy a te jasne górne. Level jest łatwy przechodze go pamięciowo. Przy pierwszym ataku mutantów zaraz na początku atakować wszystko co podleci. Oczyścimy tym samym drogę. Anomalie znikają po jakimś czasie więc jeśli chcemy przejść CHOWAMY miniguna i używamy sprintu. Iść trzeba idealnie po liniach... Jeśli w tej ogromnej komnacie pójdziemy boczkiem spotka nas śmierć...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Pathetic_Ripper w 16 Lip 2010, 10:25

W dużej komnacie proponuję iść przy prawej ścianie aż do wyjścia.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Kozaki: 64

Postprzez Maku w 16 Lip 2010, 13:05

Dzięki za odpowiedź, zapomniałem jeszcze napisać - mam problem natury technicznej - od początku gry w tle(a raczej na pierwszym planie) słyszę ciągłe szalone pikanie detektora anomalii, które nie znika po włączeniu quicksave ani po zmianie lvlu, co zirytowało mnie tak że gram bez dźwięku :( .
"Nie masz co robić, nudzi się Ci? Kup sobie kij i po jajach się bij" - 52
Awatar użytkownika
Maku
Tropiciel

Dołączenie: 31 Paź 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Cze 2014, 20:15
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 16

Postprzez Desert22 w 16 Lip 2010, 13:21

Zainstaluj od nowa solyanke i tylko spolszczenie, możliwe że miałeś fps fixa albo jakiegoś innego starocia
Awatar użytkownika
Desert22
Kot

Dołączenie: 07 Mar 2010, 14:17
Ostatnio był: 15 Sty 2011, 18:24
Frakcja: Powinność
Kozaki: 0

Postprzez jaras76 w 16 Lip 2010, 13:36

Spolszczenie jest samorozpakowujace jak zaznacze gamdate soljanki to spolszczenie sie tam zainstaluje.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez djcycu w 16 Lip 2010, 14:00

I po co kombinować? Wypakuj na pulpit a nastepnie sobie gamedate nałóż i będzie. Zainstaluje ci źle i motłochu sobie narobisz.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez portals w 16 Lip 2010, 14:54

Teraz ja mam problem...Miałem problem z dyskiem i pobrałem od nowa Soyankę z Ruskiego torrenta a dokładnie z stąd:http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2919077
Skopiowałem pliki i przy próbie włączenia (pliku exe do menu nie dochodzi) dostaję bugtrapa:
Kod: Zaznacz wszystko
Expression    : fatal error
Function      : _out_of_memory
File          : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\xrDebugNew.cpp
Line          : 359
Description   : <no expression>
Arguments     : Out of memory. Memory request: 3568993 K

Plik patchowałem mam 64 bitowego Windows 7.Pamięć wirtualną powiększyłem i mam ~12 gb. Dodam że Solyanka jest w postaci plików gamedata.db*
Ramu mam 4gb a reszta chyba nie jest ważna jeśli chodzi o ten błąd
Proszę o pomoc
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony )
Projekt "Narodnaya Solyanka dla mas" wydana wersja RC3.
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
Tu można podziękować Arharze, twórcy Soljanki
Projekt "Nowy Scenariusz 5 PL" pomyślnie zakończony
portals
Tropiciel

Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30
Kozaki: 1

Postprzez putin555 w 16 Lip 2010, 15:25

1---Problem mam taki że nie uświadczyłem w tej grze ani jednej ręki zombiaka.
Na początku doinstalowałem wypadanie części ciał mutantów szczury miały wątroby psy ogony jak należy dziki kopyta pomimo heda góra jedno! Jak dorzuciłem balans obrażeń dla mutków to nadal zombiaki nie maja rąk czasem jakiś pies pożyczy mi ogon jeszcze kontroler nieźle obdaruje i nic po za tym.

Po instalce na nowo solianki bez inteligentnego wypadania trafiłem kilka psich ogonów i rąk kontrolera i burera nic po za tym a grałem naprawdę sporo.

@djcycu pisałeś że ten balans chodzi i na wypadaniu i bez wypadania ale u mnie ewidentnie jest coś nie tak zwłaszcza z zombiakami a akim dalej woła o rączki zombiaka.

2---Kolejne pytako jak zdobyć anormalne bizony dla koleszki z zapomnianego lasu mam 3 z ataku na trepów więcej nie mają

3---I jak otworzyć drzwi od magazynu u bandytów od dzika bo są stale zamknięte a domniemam że tam są właśnie te stare sztuki broni dla kolegi z wysypiska?
putin555
Stalker

Dołączenie: 19 Maj 2010, 17:49
Ostatnio był: 05 Lip 2016, 15:54
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości