[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez jaras76 w 29 Lip 2010, 00:38

Byłem na forum amk tam ten patch ma oznaczenie 20100723 i jest podany jako próbny,skąd ta róźnica. Z ghost.ru nie chce mi pobrać tak samo z przeklej to. Nowy patch i zapowiedziane poprawki do spolszczenia.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 29 Lip 2010, 00:57

Ciężko ci latać na Kordon z baru... Chłopie w tym modzie jeszcze się dość nalatasz. Przyjdzie ci nawet z Radaru na Kordon zapieprzać a to kawałek jest... Poza tym te teleporty są wkurzające. Czasem skracają drogę ale denerwują te niewidoczne które sprawiają że się takie typowe arcade robi.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Pathetic_Ripper w 29 Lip 2010, 08:29

@jaras może dlatego, że znalazłeś "próbny" - oznaczony 23.07. Panowie w kwestii wylotów - w pierwszym poście umieściłem paczkę plików do optymalizacji Solyanki - jestem w magazynach na obecną chwilę (po rozpoczęciu nowej gry) i nie mialem ANI JEDNEGO wylotu, nie wiem w ogóle co to słowo znaczy. Podziwiam Was, że mając możliwość (choćby teoretyczną) sprawienia, że gra nie będzie Wam wariować - z tej możliwości nie skorzystacie. Ja testowałem każde rozwiązanie i chwytałem się wszystkich, najbardziej niedorzecznych rozwiązań (posunąłem się - dla gry tylko i wyłącznie - do reinstalu systemu (utworzyłem osobną partycję na swap) i teraz gram sesje po 3-4 godziny, bez najmniejszych problemów, z wysokim fps-em. A tu co chwila - "wywala Ci?" - "no, wywala jak cholera" - "acha, to dobrze, tak ma być, w końcu to Solianka"... I charaszo Wam z tym? :D
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez Piterxd w 29 Lip 2010, 09:52

Ten patch 27.04 dziala ze spolczeniem czy tylko na wersji ruskiej i czy wymaga nowej gry? No i co on tak naprawde zmienia?
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 181

Postprzez Pathetic_Ripper w 29 Lip 2010, 10:29

@Piterxd patch 27.06 (w pierwszym poście jest literówka - będzie poprawiona) działa - jak zresztą jest wyraźnie napisane - na wersji rus. Zmienia tyle że da się grać.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez adziu_92 w 29 Lip 2010, 11:19

zacząłem sobie grac i zastanawiam się skąd wziać wódke dla wojskowych przy zawalonym moscie, moge ich ominac ale chce sie z nimi skumplowac bo kuznietzow daje pozniej jakies zadania
Awatar użytkownika
adziu_92
Stalker

Dołączenie: 02 Lip 2010, 08:10
Ostatnio był: 11 Maj 2017, 16:51
Frakcja: Wolność
Kozaki: 2

Postprzez Pathetic_Ripper w 29 Lip 2010, 11:25

Na początek - w wiosce kotów na poddaszu masz kilka butelek.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez adziu_92 w 29 Lip 2010, 11:32

no ok ale jak mam ominąć wojskowych jak zaczynam na północnej części kordonu- tunelem nie da się przejść, a dziurę w płocie patroluje trzech żołdaków? jak ominę ich z prawej części mostu to później od razu do mnie strzelają.
Awatar użytkownika
adziu_92
Stalker

Postprzez Pathetic_Ripper w 29 Lip 2010, 11:36

Jak rozumiem - jszcze nie doszedłeś nawet do wioski kotów a już martwisz się o gorzałę? Swój chłop jesteś :P Przechodzisz górą nasypu po prawej stronie tuż przy wiadukcie.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez utak3r w 29 Lip 2010, 11:41

Jest na farmie...
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez djcycu w 29 Lip 2010, 12:41

Ten mod powinien być opisany dla ludzi którzy już myslą tęgo... Tam trzeba umieć kombinować chłopaki. Wódkę zdobywamy u Sidorowicza za artefakt skrętak. Na poddaszu tam w wiosce kotów gdzie w podstawce jest kombinezon można znaleźć z 7 flaszek wódki. W starej farmie (baza stalkerów w CS) znajdziemy 1 wódkę ale po rozmowie z Astronomem. W trupie czasem można znaleźć Abakana i paczkę amunicji albo Makarova. Komu się poszczęści znajdzie to pierwsze. Przez nasyp kolejowy przechodzimy obok anomalii Impuls. Jest ona przy wagonach z prawej strony nieopodal tunelu z anomalią elektro. Skaczemu przez płot na wprost wagonika z węglem. Musi się udać. Wujek cycek przeskakuje tam non stop i działa. Wersja dla hardcore jest z lewej strony nasypu... Promieniowanie będzie maksymalne ale jeśli macie jakiś artefakt albo leki (w co szczeże wątpie) to można próbować. No to tyle co by było na początek.

Pathetic Ripper: Ja bym użył tych usprawnień ale jestem tak daleko że już nie uśmiecha mi się zaczynać gry od nowa :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez adziu_92 w 29 Lip 2010, 12:49

dzięki, rzeczywiście działa, warto przeszukać wioskę, znalazłem 2 arty i sporo wódy. Sporym utrudnieniem jest brak apteczek- sidor wymienia je tylko za kamienny kwiat, mógłby za kasę sprzedawać... ma ktoś detektor anomalii? bo chciałem się dowiedzieć czy on dobrze działa.
Awatar użytkownika
adziu_92
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości