Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
Pisałem, że kasa w końcu będzie miała gdzie upłynąć Sprawdzi się stabilność moda i Postaram się dodać mod z Areną, ale nic nie obiecuje, bo jak patrzyłem po plikach (już mam ten mod z Areną) to trochę z tym roboty jest, ale będę dobrej wiary i przy weekendzie spróbuje coś "skleić".
Powodzenia
Aaa Panie, jak ze stabilnością i ogólnie jak się gra? Trudno, łatwo? Kasy dużo, mało?
Ostatnio edytowany przez Junx 09 Lut 2012, 01:17, edytowano w sumie 3 razy
Przepraszam że nie odpisałem ale zajęty byłem. Dzik nie miał przy sobie klucza ale jak wziąłem cały jego ekwipunek i doszedłem do drzwi to mi się otwarły,czyli miał już klucz jakoś Kuskus,robiłem wszystko zgodnie z fabułą. Lunx,jak usuwałem lub dodawałem ; to ciągle mi ten sam błąd wyskakiwał. Teraz już wszystko gra,właśnie idę do wyłączyć anteny
Jak ze stabilnością?:) dobrze:) ani razu się nie wysypała:) no chyba że się miesza w plikach to bywa różnie;) czasem pojawiały się jakieś dziwne rzeczy (np. Wampir szedł dopiero do Doliny Mroku i na Wysypisku zabiły go 2 psy:) albo Nabój został zjedzony przez: 5 dzików, 7 psów, 3 snorki i gdzieś pijawkę słyszałem jeszcze;) i wszystko to naraz) Co do kasy to różnie, bo np. nie opłaca się kupować pancerza tylko sobie znaleźć (podczas toku gry można zebrać sporo pancerzy, i żadnego nie trzeba kupować). Co do broni: byle do Agropromu i kryjówki Striełoka;) Potem już nie ma problemu:)
@Junx ja mam sprawę. Jakie pliki odpowiadają za to co mają handlarze.
Po uno: Czemu tylko Sidorek ma new guns? Po seundo: Czemu ma tam mało amunicji, to chore ile musiałbym wczytać i zapisać żeby mieć odpowiednią ilość ammo do wypadu.
Jakie pliki odpowiadają za sidka, barmana i Krugłowa (temu chcę zwiększyć kasę za arty i dodać tylko ammo). Trochę ch*jowo rozmieściłeś bronie, nie wspominając o tym że ammo do nich kupię tylko u Sidorka i w dodatku (patrz. secundo).
Jakie to pliki na rany Monolitu?
Dobry mutant, to martwy mutant. Tajne zaszyfrowaneinforamcje
Pliki handlarzy to zapewne standardowo config\misc\trade_trader (Sid), trade_barman (tu niespodzianka - barman z baru), trade_ecolog (naukowiec w jantarze). W kwestii edycji tych plików polecam mod.stalker.pl.
Za ten post r_populik otrzymał następujące punkty reputacji:
M3Fis70:Każdy handlarz ma nowe giwery tylko musisz troche fabuły przejść O pancerze się nie martw.Na samym terenie Elektrowni znalazłem z 5 Spatów i 3-4 Egzoszkieletów
Na zewnątrz było średnio.Wozy z KM mnie zatrzymywały ale parę granatów i ich nie ma Wewnątrz było trudno,trzeba było uważać na typów z Grozami co strzelali z amunicji do gauss'a. Jeden strzał i cie nie ma Najbardziej przydałbym się ten freeplay według mnie.
Lunx, dzięki za artefakt co dodawał 300 tysięcy zdrowia