[L.U.R.K.]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [L.U.R.K.]

Postprzez marcel w 27 Wrz 2009, 13:23

Wielkie dzięki, @Kowek, pomogło. Co prawda w nazwie tekstury brakowało znaku ` _ ` ale dobrze jest i śmiga.

A sam mod ? Czy ja wiem, po trailerach spodziewałem się szczerze mówiąc jakiejś wizualnej orgii i byłem przygotowany na defekację z wrażenia, a tu, jakby to ładnie ująć, pupa. Jedynie noce robią na mnie wrażenie. Burza z piorunami, kompletna ciemność rozjaśniana jedynie błyskami, nowe, niepokojące dźwięki - miód. AI też jakoś nie przypadło mi do gustu. Wojskowi z posterunku w Kordonie dali się bezkarnie wystrzelać pod osłoną nocy. No nic, pogram jeszcze, pozwiedzam, potem podzielę się wrażeniami.
>>> Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. <<< ~ Ernest Scribbler
marcel
Opowiadacz

Dołączenie: 31 Lip 2007, 17:48
Ostatnio był: 29 Paź 2020, 15:47
Kozaki: 193

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 27 Wrz 2009, 17:08

Nowy Patch:
http://www.megaupload.com/?d=9JJC3AUC

- - -

Już kur*icy dostaje.
Gdy chcę uruchomić LURK'a to wyskakuje mi, że muszę posiadać Pixel Shadery w wersji 1.1. No kur...

Wie ktoś o co biega?
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 09:46
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez marcel w 27 Wrz 2009, 19:49

K**** J**** W D*** Mać. Mam to samo.

Pomyślmy - od wczoraj zmieniły się u mnie:
1) patch do moda. Z 1.2 na 1.4, downgrade gamedaty nie pomaga.
2) plik SkyGRAPHICS_options edytowany zgodnie z tym, co napisałeś kilka stron wcześniej.

Krótko - nienawidzę tego moda. Chcę wyrwać komuś krtań. Rrr. Kolejny wieczór poświęcony na reinstall gry i LURKa. Hurra. -,-'

Edit: To żyje! @Michu, niech no ja Cię przytulę! : *

Edit 2: Przedwczesna radość. Po usunięciu user.ltx gra niby działa, ale powoduje to przecie reset ustawień, a jako że ja jestem estetą, a LURK, do diabła, modem poprawiającym grafikę, nie uśmiecha się granie na statyku. Bardziej zrozumiale: przed każdym uruchomieniem muszę kasować user.ltx, inaczej pojawia się komunikat o shaderach, a zmiana ustawień oświetlenia wymaga restartu gry. Słowem: błędne koło. Ajdijas, mejbi ?

PS. Michu, suodziaku Ty mój, i tak będzie tulimy. <3
Ostatnio edytowany przez marcel 27 Wrz 2009, 20:29, edytowano w sumie 2 razy
>>> Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. <<< ~ Ernest Scribbler
marcel
Opowiadacz

Postprzez Michu w 27 Wrz 2009, 19:55

Usuńcie ustawienia gry (user.ltx)

tam gdzie sejwy to jest...
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez marcel w 27 Wrz 2009, 21:03

Pozwolę sobie podbić, miast kolejnego edita czynić. Problem z shaderami rozwiązałem zastępując folder z patcha 1.4 na ten z wersji 0.9, no i działa.

Ale kolejne pytanie: da się spolszczyć całkowicie opisy broni, przedmiotów, encyklopedię, wypowiedzi itp ? Jak na razie mam sieczkę typu actor_cośtam_cośtam, lub ak103_bla_bla. Takie choćby pliczki z elementów z arsenal moda w Dimas są po polskim, ale pojęcia nie mam jak i co zastąpić, by problem rozwiązać.

Na, pozdrawiam.

Edit: @Adi - dzięki, chłopie. Dobrze mówi, polać mu. :wódka: Co prawda teraz gra wysypuje się przy rozmowach z npc, ale mam już dość, nawet loga z błędem sprawdzać mi się nie chce. Pierwszy mod który sprawia aż tyle problemów.
Ostatnio edytowany przez marcel, 27 Wrz 2009, 22:36, edytowano w sumie 1 raz
marcel
Opowiadacz

Postprzez Adi007 w 27 Wrz 2009, 22:05

marcel, jeśli nie chcesz tych nazw coś_cośtam to wejdź w folder text i przekopiuj pliki z eng do folderu pol (najpierw utwórz ten folder) a później zmieniasz w localization.ltx na to:
Kod: Zaznacz wszystko
language   = pol
font_prefix   = _cent ;_west

Będziesz wtedy mieć teksty polskie i angielskie z polskimi literami. Może to nie zmienia wszystkiego na polski ale lepszy rydz niż nic. :)

I jeszcze takie pytanie, dałoby radę wgrać śpiwór z AMK? Bo ten z ABC to jakaś totalna lipa, np. biorę żeby się przespał do 23 to po wyspaniu nie zmienia się pora dnia i nie mogę zrobić sobie nocnej misji, nie pomaga nawet dalsze spanie. Ze śpiworem z AMK nie miałem problemów, z tym ciągle są problemy. :facepalm:
Adi007
Stalker

Dołączenie: 11 Sie 2009, 01:07
Ostatnio był: 26 Cze 2011, 03:19
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez smok61 w 28 Wrz 2009, 09:29

Zostawiając zmieniony plik localization i kopiując plik eng ze zmianą nazwy na pol, otrzymujemy rzeczywiście opisy broni, amunicji po angielsku. Tracimy jednak całą resztę opisów po polsku. Wg. mnie lepiej usunąć plik localization. Co do śpiwora to jest prosty sposób np. budzimy się o 7.30 i jest ciemno jak w nocy, zapisujemy i wczytujemy grę, po wczytaniu jest widno. Zauważyłem też kilka innych błędów np. kupiłem u Sidorowicza Wintara BC, okazało się, że jest to sam karabin bez celownika, chociaż w ekwipunku pokazany jest z celownikiem. Druga sprawa to karabin m 1891. W asortymencie Sidorowicza zauważyłem puste miejsce, kliknąłem na nie i okazało się, że to ww. karabin. Widać go dopiero w rękach. Gram na patchu 1.04
Ostatnio edytowany przez smok61, 28 Wrz 2009, 10:55, edytowano w sumie 1 raz
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Kozaki: 75

Postprzez Keldorn WistBlade w 28 Wrz 2009, 10:51

A ja mam pytanie z innej półki czy dany mod zmienia w jakimś stopniu fabułę gry ? czy tylko efekty graficzne ? Ogólnie nagrałem i śmiga bez problemów i zacinek ale fajnie byłoby jeszcze wiedzieć czy wpływa na fabułę :D

EDIT:
Jedyny problem jaki zauważyłem powstał podczas opadów deszczu a ja oczywiście nie wiem jak to naprawić :P może jakieś sugestie ?
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

Postprzez KoweK w 28 Wrz 2009, 15:11

Gram na patchu 1.04

Zainstaluj 1.0005, bo LURK jest pod tego patcha.
A ja mam pytanie z innej półki czy dany mod zmienia w jakimś stopniu fabułę gry ?

Chyba nie. Ale w plikach gry znalazłem textury frakcji "Czyste Niebo".
Jedyny problem jaki zauważyłem powstał podczas opadów deszczu a ja oczywiście nie wiem jak to naprawić :P może jakieś sugestie ?

A może by tak dokładniej, bo nie wiemy o co chodzi i jaki to problem?
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 09:46
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Keldorn WistBlade w 28 Wrz 2009, 15:24

Już naprawiłem problem a chodziło o pojawianie się dziwnych graficznych obiektów podczas opadów deszczu pomogły pliki w katalogu Optionals dotyczące pogody np. te "L.U.R.K. Release Candidate 1.04\Optionals\Weather Options\Clear All The Time"

A ogólnie to szukam jakiegoś innego moda niż OL 2 bo w niego już się nagrałem a chciałbym jakiś który by zmieniał bądź dodawał nowe elementy do fabuły bez drastycznej zmiany linii fabularnej.
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

Postprzez smok61 w 28 Wrz 2009, 16:04

Pisząc, że gram na patchu 1.04 miałem na myśli patch Release Candidate 1.04 do L.U.R.K.a. Pograłem dłużej i u Barmana też ten karabin m 1891 jest niewidzialny. Sytuacja z brakiem celownika powtarza się przy IL 86. Mod jest stabilny. Kordon, Wysypisko, Agroprom, Bar- żadnych problemów. Na moim leciwym już komputerze nie powoduje spadku FPS.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Kozaki: 75

Postprzez pietrucha w 28 Wrz 2009, 16:47

Nowy path 1.05.
Awatar użytkownika
pietrucha
Stalker

Dołączenie: 13 Maj 2009, 17:59
Ostatnio był: 31 Gru 2011, 18:42
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości