[Stalker Lost World 3]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Stalker Lost World 3]

Postprzez Systemowiec w 19 Gru 2010, 15:59

Witam!
Mam problem. Doszedłem do Yantaru. Wszystko elegancko działa. Kiedy wchodzę do x-16 nic nie wywala, normalnie mogę zwiedzać i kontynuować misję. Robie zapis (próbowałem na normalnym zapisie i quick zapisie) działa wszystko jak należy. Niestety kiedy próbuję wczytać zapis w x-16 wywala na pulpit i w logu nie zostawia żadnej wstawki z FATAL ERROREM (dziwne). Autosave z x-16 działa, tak samo jak z inne save'y z poza x-16. Czy ktoś z was miał podobną sytuację? Jak to naprawić?
Awatar użytkownika
Systemowiec
Kot

Dołączenie: 13 Lip 2009, 15:07
Ostatnio był: 24 Cze 2013, 12:50
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Adam w 27 Gru 2010, 13:33

Przykro mi, ale trzeci plik instalacyjny zniknął, ponieważ usunęli go z serwisu. Moda juz nie da się pobrać w całości :(
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Fred w 27 Gru 2010, 13:51

Mod można bez problemu pobrać TUTAJ. Na dole masz:
Kod: Zaznacz wszystko
Зеркала для скачивания: (скачан 2705 раз)
Скачать    Часть 1 - 420Мб (LW3_1.exe)
Скачать    Часть 2 - 550Мб (LW3-2.exe)
Скачать    Часть 3 - 290Мб (LW3-3.exe)

Klikasz na obrazek i ściąga.
There is no such thing as innocence, only degrees of guilt.
| Core i5 8600K + SPC Grandis XE1236 | G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz CL15 | GTX 1070Ti JetStream 8GB | GoodRam Iridium Pro 240GB | Toshiba P300 1TB | PNY XLR8 CS3030 1TB | Corsair RM550x | BQ Silent Base 600 |

Za ten post Fred otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Adam.
Awatar użytkownika
Fred
Weteran

Dołączenie: 25 Lip 2007, 12:07
Ostatnio był: 24 Sie 2021, 12:16
Miejscowość: Oahu
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 25

Postprzez Adam w 27 Gru 2010, 18:46

Dziękuję Ci Fred ;E W ramach rewanżu kozak. Idę przetestować moda, może sie okaże dobrym nabytkiem. Są może jakieś wzmianki na temat pełnego spolszczenia?

Edit:
Tak instalowałem moda:
1. Pobranie i instalacja trzech części.
2. Wrzucenie fixa, który został w tym temacie umieszczony.
3. Dodanie patcha djcyca.

I ledwo się włączyło i widna, oto log:
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CStringTable::Load
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\string_table.cpp
[error]Line          : 53
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : string table xml file not found ui_st_pda.xml, for language rus

Nic nie kumam, pomóżcie, choć znając mody do Stalkera, bedę później logami sypał... :D

Uwagi moderatora:

A CODE to dzie? :P - ati
Image
Image

Za ten post Adam otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive k4r00.
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez Podznaczony w 28 Gru 2010, 23:07

No stworzyłem że tak powiem mini spolszczenie do tego moda oczywiście dzięki trurl3 i jego spolszczeniu soljanki. Więc tak jak widać trochę zostało rosyjskiego i sporo literówek jest ale da się zrozumieć już ogólnie to co gra do nas mówi że tak powiem. Więc tak spolszczenie to tak jakby moje testowałem tylko w Kordonie i raczej żadnych bugtrapów nie powinno powodować jak znajdę jakiekolwiek ubytki czy cokolwiek co będzie powodowało bugtrapy zrobię poprawki.
Link do spolszczenia: http://www.przeklej.pl/plik/spolszczenie-rar-0025ba8as6jo
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez Fred w 29 Gru 2010, 17:36

Adam napisał(a):
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CStringTable::Load
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\string_table.cpp
[error]Line          : 53
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : string table xml file not found ui_st_pda.xml, for language rus

Nic nie kumam, pomóżcie, choć znając mody do Stalkera, bedę później logami sypał... :D

Musisz przestawić w pliku localization.ltx w linijce
language   = rus
zmień na
language   = eng
lub
language   = pol
There is no such thing as innocence, only degrees of guilt.
| Core i5 8600K + SPC Grandis XE1236 | G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz CL15 | GTX 1070Ti JetStream 8GB | GoodRam Iridium Pro 240GB | Toshiba P300 1TB | PNY XLR8 CS3030 1TB | Corsair RM550x | BQ Silent Base 600 |
Awatar użytkownika
Fred
Weteran

Dołączenie: 25 Lip 2007, 12:07
Ostatnio był: 24 Sie 2021, 12:16
Miejscowość: Oahu
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 25

Postprzez KoweK w 29 Gru 2010, 17:46

Fred, ten sposób nie rozwiązuje wszystkich problemów. Ponownie odsyłam do tematu o poprawnej instalacji modyfikacji obcojęzycznych!

[ viewtopic.php?f=49&t=9899&p=103821#p103821 ]
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 20:02
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Adam w 30 Gru 2010, 13:14

Już nie trzeba :D
Musiałem zabrać kilka plików z "text rus" innym modom i zadziałało. :D
Ale dzięki za pomoc :E
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez Podznaczony w 30 Gru 2010, 23:12

Jakby co dałem link do tak jakby spolszczenia tylko zmienisz na pol w localization i masz już w miarę spolszczony mod tylko obawiam się że obszarów z clear sky nie spolszcza bo to spolszczenie zapożyczone z soljanki ale pasuje i gra jest troszkę lepsza.
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez STALKER w 08 Sty 2011, 00:25

Czy ktoś wie gdzie i jak usprawniać broń? Znalazłem mechanika w bazie Czystego Nieba, który ma w opcjach dialogowych "ulepszanie uzbrojenia", ale niczego ta funkcja w broni nie zmienia. Może jakieś pomysły?

EDIT:
Już chyba wiem jak to działa. Jeśli mamy broń nieunikatową, możemy ją nieco "ulepszyć". Wystarczy mieć ją przy sobie (nie musi być w rękach) i wybrać z listy "ulepszania". Po wybraniu jednego z czterech ulepszeń (kolejno: siła rażenia, celność, pojemność magazynka oraz zmiana kalibru), tracimy trochę rubli w ramach podziękowania za pracę oraz dostajemy naszą broń zmienioną wedle naszego wyboru. Polecam zrobić sobie save'a testowego przed modernizacją oraz pozdejmować z broni wszelkie dodatki oraz rozładować. Po "ulepszeniu" dostajemy broń bez żadnych dodatków (niezdjęte tracimy) i załadowaną. Same ulepszenia szału nie robią; ot, minimalna poprawa celności albo siły rażenia (ale dla np. AK 74 siła obrażeń się zmniejszy :?: ). Przydatniejsze może okazać się powiększenie magazynka albo zmiana kalibru. Z dostępnych ulepszeń możemy zamontować tylko jedno (na razie sprawdzone na paru przykładach). Pomysł dobry, ale niedostatecznie rozwinięty/dopracowany :|
STALKER
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2009, 23:03
Ostatnio był: 18 Maj 2014, 12:23
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Noiseless Kora
Kozaki: 10

Postprzez Warheadcrab w 09 Lut 2011, 22:47

W końcu udało mi się zagrać w tego moda nie wiedziałem że trzeba było instalować z trzech instalatorów.Mod kiepski zabija przyjemność z gry , nie polecam.

Warheadcrab
Wygnany z Zony

Dołączenie: 27 Wrz 2009, 23:41
Ostatnio był: 08 Maj 2016, 02:43
Frakcja: Samotnicy

Postprzez Lechu Kat w 11 Lut 2011, 00:05

Witam. Pewnie miałbyś rację oceniając moda w ten sposób gdyby nie jeden problem. To jest wersja prehistoryczna albo jeszcze starsza. Węgiel się wwstydzi :wink: Ostateczna wersja tego moda to jak mi się wydaje "Lost World Condamned". Notabene już nie rozwijany. Za to powstała wersja pod tytułem "Lost World Requital" no i tu ciężko o konkurencję ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam. BTW kupa gamoni się pewnie wkurzy ale bardzo fajny opis moda jest na "stalkerteam.pl". :P
Lechu Kat
Kot

Dołączenie: 02 Cze 2009, 22:56
Ostatnio był: 02 Lut 2016, 23:18
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości