[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez Fenishi w 17 Cze 2010, 20:20

Djcycu - sprecyzuj : "samo się naprawiło". Naprawiło się po powtórnym rozpoczęciu gry czy reinstalu moda? A przejścia na ATP otwartego nie mam, bo żeby to zrobić, trzeba pogadać z Adrenaliną, który jest w Agropromie. A ja tam za cholerę nie dojdę, bo jestem w Barze, a po przejściu na Wysypisko pojawiają się objawy zepsutego PDA... przecież to jest paranoja, co oni z tym zrobili! :facepalm: A ruskie krzaczki, jak już wcześniej wspominałem, nie są na moje oczy, żeby je rozszyfrować :P Póki co zrobiłem sobie przez to PDA przerwę z Solyanką - Monster Hunter długo na mnie czekał :wink: A co do detektora, to mam taki - szary z żółtym wyświetlaczem i guzikami. I mówisz, że powinny mi się dzięki niemu wyświetlać ikonki anomalii na minimapie? Czy to dopiero przy lepszym wykrywaczu?

Nati20 - wychodzi na to, że masz jak na razie te same problemy z Solyanką co ja, a raczej ich brak :E Bo tą mapkę można sobie odpuścić. Ale jeśli pojawi się mnóstwo błędów, które będą inne niż u mnie, to zainstaluj Solyankę wg kolejności podanej przez djcyca - bo to ma znaczenie.
Ostatnio edytowany przez Fenishi 17 Cze 2010, 20:56, edytowano w sumie 2 razy
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Reklamy Google

Postprzez nati20 w 17 Cze 2010, 20:49

zainstalowałam wg przepisu djcycu ale mapke odpuściłam na wszelki wypadek i szłam z mapki wrzuconej na telefon :D jakoś trzeba sobie radzić:E
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 17 Kwi 2025, 22:10
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Postprzez Fenishi w 17 Cze 2010, 20:55

A może spróbuj jej użyć? W ten sposób sprawdzimy, czy jego przepis to naprawia, i przy okazji ja też spróbuję tak zainstalować Solyankę :P
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Postprzez Desert22 w 17 Cze 2010, 21:02

Mapka dziala mi na solyance 19.04 + sapsan kumul_20100512_2312
Awatar użytkownika
Desert22
Kot

Dołączenie: 07 Mar 2010, 14:17
Ostatnio był: 15 Sty 2011, 18:24
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 0

Postprzez Fenishi w 17 Cze 2010, 21:03

Desert22 napisał(a):Mapka dziala mi na solyance 19.04 + sapsan kumul_20100512_2312

Czyli nie instalowałeś żadnych dodatków?
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Postprzez remek w 17 Cze 2010, 21:21

Tak ładnie żarło i zdechło [error]Expression : fatal error
[error]Function : CRender::texture_load
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp
[error]Line : 295
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Can't find texture 'ui_npc_dyak' Błota, próba rozmowy z dyakem,pamagitie.
remek
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2010, 11:12
Ostatnio był: 07 Wrz 2011, 14:52
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez djcycu w 17 Cze 2010, 21:25

Brakuje tekstury którą ci pokazało w logu. Wstaw jakąś inną i po problemie. Chodzi pewnie o teksturę postaci której brakuje.

Mapka będzie działać bo ja tak właśnie przechodziłem. Nie bójcie się mojego sposobu bo sprawdzałem zawartości plików z tymi dodatkami. Gdzie niegdzie były inne wpisy albo nie było innych które w podstawowej wersji są. Dlatego odpuśćcie sobie te dodatki jeśli nie chcecie wyć do księżyca po zepsutej grze :)
---------------------------------------------

-- Chłopaki gdzie jest na ATP ten dysk dla Adrenalina?
-- Gdzie jest radiostacja dla Wilka? Szukam na wysypisku wg gadki Tolika ale nie mogę trafić gdzie to leży...
-- Co zrobić? Poszedłem na ATP aby zrobić zadania dla Kalinina. Podjechałem do niego tym uazem z lewej strony no i wzialęm zadanie na przyniesienie artów... Potem wziąłem zadanie zabicia bandyty w centrum na ATP. No więc ładuję pukawki i zasuwam... Tłukę kolesi którzy lecą do nas i zbieram amunicję. Dochodzę do bram ATP i słyszę kolesi z monolitu... Przeczekuję tę krwawą jatkę pomiędzy monolitem i bandytami eliminując z ukrycia kogo tylko zobaczę. Niestety! Zwyzabijali się wszyscy. Dobiłem dwóch leżących monolitian i znalazłem mój cel który niestety był już martwy... Zadanie nie zaliczyło się bo zginął z rąk kogoś innego? Patrzę? Kamaz... Wsiadam za kółko i jadę do Kalinina. A u niego tylko gadka "do widzenia"... No to ja za autosave i zonk! Autosave się nadpisało i nie mogę zacząć od nowa levelu :( Dodatkowo trupy poznikały i co teraz? Szlag... Znów goście od Solianki zje*ali wszystko! A tak mi się tą misję fajnie robiło...
Ostatnio edytowany przez djcycu, 17 Cze 2010, 21:26, edytowano w sumie 1 raz
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Fenishi w 17 Cze 2010, 21:25

remek napisał(a):Tak ładnie żarło i zdechło [error]Expression : fatal error
[error]Function : CRender::texture_load
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp
[error]Line : 295
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Can't find texture 'ui_npc_dyak' Błota, próba rozmowy z dyakem,pamagitie.

Wydaje mi się, że chodzi o brak tekstury 'ui_npc_dyak'. Bodajże CrisuSPW znalazł na to sposób - skopiuj zamiast jej jakąś inna teksturę (o podobnym rozmiarze) i nazwij tak samo. Albo reinstal Solyanki i może Ci się pojawi, bo być może usunąłeś ją przez przypadek :wink:
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Postprzez Desert22 w 17 Cze 2010, 21:41

Fenishi napisał(a):
Desert22 napisał(a):Mapka dziala mi na solyance 19.04 + sapsan kumul_20100512_2312

Czyli nie instalowałeś żadnych dodatków?

Zero dodatkow, czysta solyanka 19.04 + sapsan
Awatar użytkownika
Desert22
Kot

Dołączenie: 07 Mar 2010, 14:17
Ostatnio był: 15 Sty 2011, 18:24
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Big Ben

Postprzez jurko w 18 Cze 2010, 08:03

Dysk dla Adrenaliny posiada martwy gostek, który leży w drewnianej szopce prawie na samym dole mapy.
Zadanie od Kalinina zlikwidowania Sznyry, dobrze jest zaliczyć przy pierwszym wejściu na ATP, przy następnym
pojawiają się Monolici i raczej to oni pierwsi go załatwią.
Radiostacja dla Wilka leży przy rurach rozrzuconych pomiędzy tunelem a posterunkiem Powinności.
jurko
Kot

Dołączenie: 18 Cze 2010, 06:59
Ostatnio był: 29 Wrz 2014, 00:56
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Postprzez djcycu w 18 Cze 2010, 11:16

Do zabicia Sznyry podszedłem za pierwszym razem... Wszedłem do ATP od strony zachodzniej. Kiedyś wszedłem z ciekawości od wschodu i nie było problemów.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez putin555 w 18 Cze 2010, 14:32

Mam pytanko czy można jakoś unieśmiertelnić postacie które dają zadania a mogą przypadkowo zginąć powiem że nie mam chęci powtarzać Questu wolał bym żeby były nieśmiertelne i tu 3 pytania

1 Czy nie wpłynie to niekorzystnie na fabułę ?
2 Gdzie leży na dysku plik odpowiedzialny za te postaci ?
3 Jeśli nic nie stoi na przeszkodzie to jak plus minus to zrobić ?
putin555
Stalker

Dołączenie: 19 Maj 2010, 17:49
Ostatnio był: 05 Lip 2016, 15:54
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości