Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
Opis: "Wcielamy się w postać znaną z filmu Tarkowskiego".
Instalacja: Skopiuj folder gamedata do katalogu ze S.T.A.L.K.E.R.'em. Jeśli nie instalowałeś wcześniej żadnych modów, to otwórz plik fsgame.ltx i zmień linijkę:
To jest powiedzmy dopełniony LWR. Według tego co wyczytałem jakiś czas temu o tym modzie to dodano chyba nowe mapki, pojazdy oraz parę zadań co w sumie jest zwyczajnym dopełnieniem (ale samodzielnym) do moda Lost World Requital. Grałem w LWR lecz mimo ciekawych lokacji z Alph to tak naprawdę ciekawej fabuły ani też fizyki jazdy tymi pojazdami nie ma... Ogólnie rzecz biorąc wcielamy się w postać znaną z filmu Tarkowskiego (ale to jedyny smaczek). Facet nosi ksywkę Kajdan i zaczyna na wschodnim brzegu Prypeci. Wypełnia zadania niczym w freeplayu tzn spotykasz postacie i robisz dla nich zadania. Nic dodać nic ująć zero fabuły tylko zwykłe fuchy. Można zagrać bo mod sprawia wrażenie opuszczonego, jest trudny i zasiedlony mutantami... Wrażeń fabularnych niestety zbytnio nie ma jak wspomniałem Zadania czasem może i są ciekawe ale to co jest na ich końcu mało satysfakcjonuje.
PS: Jest kawałek fabuły z Cienia Czarnobyla ale niestety bez rewelacji... Robimy to co Striełok poczynił i czytamy te same wpisy co czytaliśmy normalnie... Spodziewałem się też że przynajmniej autor rozwinie czemu robimy to ponownie lecz niestety takie coś nie następuje.
Polecam zagrać w tego moda. LWR jest tak samo rozbudowany jak Sola jednak jest dużo bardziej przemyślany. Nie wiem dlaczego mod ten jest tutaj tak mało popularny . Szczególnie, że spolszczenie też jest. Sama fabuła to może nic ciekawego jednak dla samych lokacji i mechaniki zdecydowanie warto zagrać.