Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu. Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs
Planuję kupić STALKERA i mam pytanie, czy na konfiguracji:
Procesor Pentium Dual Core e2160 1,8 ghz
Karta graficzna NVIDIA gforce 7300 GT PCi-e
2 GB RAM
STALKER będzie działał znośnie w rozdziałce 1280X1024?
Mam monitorek LCD itaka jest jego natywna rozdzielczośc, a nie jest on niestety wysokiej klasy i w niższych rozdzielczościach obraz jest troszke rozmazany.
FEAR działa nieźle w tej rozdzielczości w ustawieniach średnich.
Taką rozdzielczość to i mój fx5200 potrafi wyświetlić więc... Chodzi mi o to że jak chce grać na takiej rozdzielczości to niech nie liczy na więcej jak na ustawienia medium. Jednak problem w tym że może mu czasami zachrupać jeśli włączy dynamiczne światła.
Nie liczyłem na nic wiecej przy tej rozdziałce niż ustawienia medium. Ale czy STALKER ma większe wymagania niż FEAR? Bo FEAR na medium i tej rodzielczości chodzi rewelacyjnie, nawet w najgorętszych momentach . Ta karta którą mam ma pamięc 256 i podkręcony zegar fabrycznie. Wiem że nie jest zbyt szybka, ale jakos narzekam tylko na R6 VEGAS, inne gierki chodzą nieźle. Mam nadzieję że STALKER będzie chodził lepiej niż VEGAS.
robin00 napisał(a):Ta karta którą mam ma pamięc 256 i podkręcony zegar fabrycznie.
Niech zgadnę - Galaxy na chłodzeniu Zalmana ? Jeśli tak to sytuacja przedstawia się zupełnie inaczej... Jest ekstremalnie podkręcony , wydajność ma na poziomie 7600GS. Czyli spokojnie pójdzie na dużej rozdziałce na medium z dynamicznymi światłami.
Nie Galaxy, a GIGABYTE a chłodzenie pasywne, head pipe. Ale wydajnośc w wielu gierkach mnie zaskoczyła, np w FEARw właśnie, w Call of Juarez chodzi płynie na ustawieniach trochę powyżej medium. Wczoraj odpaliłęm też Battle Field 2, który ma podobno duże wymagania, i chodzi płynnie na ustawieniach na maxa. (tzn w grze max ma wyłaczone wygładzanie, a ja je włączyłem, czyli nawet powyżej max