Odinstalowanie gry, z wycięciem innych

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Re: Odinstalowanie gry, z wycięciem innych

Postprzez scigacz1975 w 15 Maj 2012, 16:29

Ja korzystam ze sposobu @Kobala ze stalkerteam.pl - http://62298.file4u.pl/download/3070636 ... a_10004.7z

Instaluję grę na np. d:\
Kopiuję cały katalog gry i wklejam a powstałą kopię nazywam np. "S.T.A.L.K.E.R. - Cień Czarnobyla 1.0004 PL"
Postępuję wg. instrukcji z archiwum.
Kopiuję skrót do gry i wklejam, zmieniam nazwę kopii skrótu a następnie we właściwościach skrótu zmieniam ścieżkę do katalogu czyli:
w sekcji element docelowy:
Kod: Zaznacz wszystko
"D:\S.T.A.L.K.E.R. - Cień Czarnobyla 1.0004 PL\bin\xr_3da.exe"

w sekcji rozpocznij w:
Kod: Zaznacz wszystko
"D:\\S.T.A.L.K.E.R. - Cień Czarnobyla 1.0004 PL\bin"

I w ten oto sposób mam na dysku wersję 1.0004 i 1.0006 i obie działają - nic nie trzeba grzebać w rejestrze
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Reklamy Google

Postprzez kondotierfred w 15 Maj 2012, 22:53

scigacz1975 napisał(a):Postępuję wg. instrukcji z archiwum.

Proszę o łopatologiczne, z jakiego archiwum ta instrukcja i co z patchem który rozpakowuje się na C:
A dla mnie to wyjaśnienie "KOBALA", to i tak zbyt skomplikowane.
Jak się zdecyduję na coś, to chyba tylko na mody do CoP, bo mogą mieć to co szukam. No i tych zejść nie ma.
A radę z dwoma folderami gry zapamiętam. Tylko jak to działa, gdy wymagane jest włożenie płyty? Obie ją widzą?
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2011, 21:31
Ostatnio był: 20 Cze 2023, 18:48
Kozaki: 25

Postprzez scigacz1975 w 15 Maj 2012, 23:05

1. Instalacja patcha - ja tego nie robię, ale jeżeli instalujesz patch powinieneś mieć możliwość podania ścieżki do katalogu z grą.

2. w poście wyżej podałem linka do opisu @kobala i bezpośrednio do ściągnięcia archiwum z poprawką degradującą do patcha 1.0004

3. w/w sposób działa normalnie z płytą, chyba że masz płytę z CDA to wtedy gra wymaga instalacji mini-image (mini obraz dysku cd) - inaczej nie zdegradujesz.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez kondotierfred w 16 Maj 2012, 12:11

Dzięki!
Ściągnąłem ten plik do zejścia z patcha, ale na razie nie będę uruchamiał procedury. Kliknięty, znajdzie sam ShoC, czy prowadzi za rączkę?
A co do patcha, to korzystałem z naszego downlandu i 1.0004 nie daje takiej możliwości. Przynajmniej ja nie miałem.
Po informacji że, instalator poprowadzi mnie itd - nie było możliwości wybrania ścieżki. A po "dalej" nastąpiło ładowanie, jak już pisałem, ale na C:. Całe szczęście że, miał w sobie ikonę odinstalowania, użycie której nie ruszyło gier.
Może ktoś sprawdzi, czy w w instalatorze tego patcha nie ma błędu. Dla mających 1. partycję to nieistotne, ale już 2. to problem.
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2011, 21:31
Ostatnio był: 20 Cze 2023, 18:48
Kozaki: 25

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości