Zawroty głowy?

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Re: Zawroty głowy?

Postprzez Pangia w 21 Mar 2013, 14:31

Zdaje się, że tak. Nie grałem, ale pamiętam screeny z Obliviona z jakimiś Zaporożcami, Nivami itp. Spanie też jest możliwe (na starcie chyba jest śpiwór, a jeśli nie, to jest pewno u handlarzy do kupienia)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Reklamy Google

Postprzez ZiomB w 21 Mar 2013, 17:48

Tak, w Oblivion Lost da się jeździć samochodem, spać oraz występują emisje.
Awatar użytkownika
ZiomB
Tropiciel

Dołączenie: 03 Mar 2010, 21:13
Ostatnio był: 06 Kwi 2019, 00:36
Miejscowość: Crawley
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 65

Postprzez Kudkudak w 21 Mar 2013, 18:29

Jeśli nie możesz odpalić samochodu, ja np. tak miałem, to wchodzisz w: C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\STALKER-SHOC\user.ltx(na Vista/7 podobnie, z resztą masz w ramce na górze - otwierasz tylko user.ltx). W user.ltx dopisujesz najlepiej na samym końcu:

Kod: Zaznacz wszystko
bind turn_engine kT

Za T odpowiada dowolny klawisz. Lepiej żeby nie był już w ustawieniach gry, dlatego ja grałem na T.
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez KoweK w 23 Mar 2013, 01:57

Równie dobrze może wpisać tę komendę w konsoli wciskając ~ (tylda) w grze.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 20:02
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Pangia w 23 Mar 2013, 12:19

Tak, tylko że jeśli gra wywaliłaby mu BugTrapa, to user.ltx by się nie zapisał i przy następnym włączeniu miałby ten sam problem. Ot, taka głupota silnika gry - Source na ten przykład (czyli CS:Source, Half-Life 2, Left 4 Dead) po zmianie jakiejś linijki w config.cfg od razu zapisuje na nowo plik, co by gracz nie musiał za każdym włączeniem ustawiać na nowo swojego configu - inna sprawa, że w grach Valve, które posiadam (pal sześć tytuły, ale będzie tego jakieś 5, 6 gier) zaliczyłem 1 (słownie: jeden) wypad do pulpitu, więc stabilność nie jest tam problemem ;)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Kudkudak w 23 Mar 2013, 12:38

Nie rozumiem - przecież po zapisaniu tego masz tą linijkę w user.ltx do czasu, aż jej nie usuniesz na różne sposoby. W OL miałem kilka bugtrapów i żaden nie kasował mi tej linijki. Możesz mi rozjaśnić sytuację bo zostałem skonfundowany? :P Chyba że chodzi o konsolę z ~ .
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Pangia w 23 Mar 2013, 12:48

Jeśli wpiszesz sobie coś przez "bind" w konsoli, to gra nie nadpisze Ci tego bindu w user.ltx od razu, bo robi to dopiero przy wyłączaniu gry. I tu jest problem - jeśli gry nie wyłączysz, a sama się wyłączy tzn. wywali się do pulpitu z BugTrapem, bind dalej zostanie taki sam, jak był - tak, jakbyś nic wcześniej w konsoli nie wpisywał. Odkryłem to przypadkowo, jak w TFW bindowałem sobie dodatkowe kamery (cam_1, cam_2, cam_3 - z pierwszej osoby, "sztywna" zza pleców, "wolna" zza pleców), a później dziwiłem się, dlaczego muszę to robić za każdym razem, jak wchodzę do gry. Skojarzyłem to z BugTrapami (bo tak w 99% przypadków kończę grę w TFW), bo jak raz szczęśliwie udało mi się normalnie zamknąć Stalkera, to już wszystko ładnie się zapisało.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez boozz w 11 Kwi 2013, 13:38

Dobra skoro już ten temat rozpocząłem to się tu podepnę choć pytanie zupełnie inne mam... a mianowicie JAK SKOŃCZYĆ TĘ GRĘ? Byłem w spełniaczu, byłem u świadomości, poskakałem przez portale, zabiłem z dachu kontrolera (zwiałem na dach bo inaczej się nie dało ubić psa) i? Co dalej? Za bardzo nie ma gdzie iść bo zabija mnie promieniowanie :D Nie otwierają się żadne drzwi... omg. Help!
boozz
Kot

Dołączenie: 17 Mar 2013, 18:50
Ostatnio był: 11 Kwi 2013, 14:47
Kozaki: 0

Postprzez marcel w 11 Kwi 2013, 14:18

Toż w OLu jest freeplay. Gry się nie da "skończyć". Jeśli dobrze pamietam, wejście do Sarkofagu znajduje się niedaleko miejsca gdzie włóczył się Koshei. Czeka cię długa droga przez całą lokację, do Prypeci wracasz tą samą trasą którą pokonałeś idąc do elektrowni.
>>> Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. <<< ~ Ernest Scribbler
marcel
Opowiadacz

Dołączenie: 31 Lip 2007, 17:48
Ostatnio był: 29 Paź 2020, 15:47
Kozaki: 193

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość