Czy te artefakty będą dobre?

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Czy te artefakty będą dobre?

Postprzez Tofman w 31 Lip 2013, 23:49

Witam! Mam mały problem , a mianowicie mam kombinezon SSP - 99M i noszę takie artefakty: 3x kotlet , dusza, błysk. Czy tak dobrane artefakty współgrają z moim kombinezonem? Jak nie to zaproponujcie inną "kombinację" artefaktów. Z góry bardzo dziękuję! ;)
Tofman
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 23:39
Ostatnio był: 28 Sie 2013, 19:57
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Czy te artefakty będą dobre?

Postprzez djcycu w 01 Sie 2013, 00:09

Źle dobrałeś artefakty bo Kotlet i Dusza to artefakty które zwiększają twoją wrażliwość na ostrzał. Tak poza tym to nie ma idealnej kombinacji. Zależy kto jak lubi grać i artefakty masz tam przecież opisane.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Szczur w 01 Sie 2013, 09:53

Dokładnie, dobór artefaktów zależy od tego jaki rodzaj gry preferujesz. Ja na przykład obowiązkowo brałem jakiś co mocno zrzucał promieniowanie. Starałem się także o taki, który zwiększy wytrzymałość. Nie ma idealnej kombinacji, po to jest tyle rodzai, żeby wybrać według własnych upodobań. ;)
Dobrej Zony!
Всегда из тени - крыса
:

Opowiadanie - praca zawieszona
Frakcja - dodatki!
Kawa / Στίχοι / Песни
Awatar użytkownika
Szczur
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2013, 18:29
Ostatnio był: 12 Cze 2017, 23:33
Miejscowość: Kraków / Zona
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 101

Postprzez djcycu w 01 Sie 2013, 11:02

Mogę jedynie doradzić tak samo jak Szczur czyli wrzuć art porządnie usuwający promieniowanie (Kula ognista, Kryształ i pewnie jakieś kolce) a potem do tego takie które szybko pozwolą ci na odzyskanie sił (Błysk, Świecidełko itp). W anomalie się z reguły nie wchodzi więc wrażliwość na porażenie prądem nie będzie ci przeszkadzać. W plecaczku zaś noś Duszę i Ślimaka (chyba) będziesz je od czasu do czasu wrzucał w slot by się uleczyć lub zakrzepić krew. Zyskasz przy tym więcej dodatkowego miejsca bo będziesz mógł wziąć mniej apteczek i bandaży (góra po 5 sztuk).
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez lukebuka w 01 Sie 2013, 11:03

a najlepiej, jakbyś zamiast błysku poszukał sobie blasku księżyca, można go znaleźć w dziczy.
Awatar użytkownika
lukebuka
Tropiciel

Dołączenie: 09 Gru 2011, 17:21
Ostatnio był: 23 Gru 2017, 20:18
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 44

Postprzez Tofman w 01 Sie 2013, 13:13

Ja lubię sobie postrzelać i zazwyczaj pcham się tam gdzie jest najwięcej wrogo nastawionych NPC'tów. Ale rzadziej przeczesuję teren i szukam artefaktów, więc jakie byście doradzili kombinację artefaktów. Lubię mieć wszystko wyjaśnione, ponieważ w niektórych grach na kombinacji eq bardzo się "przejechałem" :P Teraz mam taką lekką "traumę" :E

*

Powiedzmy, że w 1 slocie będzie blask księżyca, a w 2 slocie kryształ (z pozostałymi 3 slotami nie wiem), a w eq będę miał duszę i mikę.

Uwagi moderatora:

Nie pisz posta pod postem - Soviet
Tofman
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 23:39
Ostatnio był: 28 Sie 2013, 19:57
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez Woland w 07 Sie 2013, 17:58

W Cieniu Czarnobyla artefakty odgrywają niską jak nie zerową rolę. Jedyne sensowne artefakty to:
- Zestaw pięciu najlepiej błysków ale mogą i być blaski księżyca- ja tak zawsze mam. Dzięki temu twoja postać o ile nie jest przeciążona w ogóle się nie męczy w czasie sprintu. Możesz robić sprint tak długi jak tylko będziesz chciał. Nigdy nie sprowadzisz kondycji do zera gdyż kondycja regeneruje się szybciej niż zużywa.
-4 błysk/blask księżyca i złota rybka
-5 dowolnych artefaktów zmniejszających promieniowanie im lepiej zmniejszają tym lepiej- tylko gdy wchodzisz w teren silnie napromienowany ale tak naprawdę porządnie jak te góry śmieci na wysypisku. Do tego oczywiście strój naukowca lub od biedy może być i SEVA.

Artefakty dopiero w kolejnych częściach mają większe znaczenie (ale w sumie i tak tylko zestaw udźwig+ neutralizacja promieniowania udźwigu się liczy), oraz może w Cieniu Czarnobyla ale na najwyższym poziomie trudności.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez sledz w 07 Sie 2013, 22:40

Ja za pierwszym razem nosiłem pięć kotletów: zdrowie odnawiało się od ręki.
Kierunek - tam!
Nadstawiaj uszu i rozglądaj się.
Awatar użytkownika
sledz
Stalker

Dołączenie: 30 Sty 2012, 00:10
Ostatnio był: 14 Gru 2016, 13:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości