Dziwny spawn NPC

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Dziwny spawn NPC

Postprzez xaforib w 20 Lis 2013, 13:48

Witam.
Postanowiłem wrócić do stalkera, ale aby się nie męczyć zaaplikowałem mojej grze mod na wagę (max udźwig zwiększony do 150). Sam udźwig działa dobrze, ale odczuwam, że spawn NPC jest co najmniej dziwny (tz. odradzają się).

Np. po pewnym czasie gry postanowiłem napaść na jednostkę wojska na samym początku gry, gdy wracałem 3 żołnierzy przy moście (na samym początku gry) zaczęło mnie ostrzeliwać (co z tego, że wcześniej ich zabiłem?). Dodatkowo ciała starych żołnierzy dalej tam leżą. Gdy wracałem w kierunku baru kolejnych 3 znowu było pod mostem.

Ogólnie : gdy wracam do starej lokalizacji wrogowie odradzają się tam, ponad to niektórzy NPC są zdublowani (idzie 2 neutralnych koło siebie i nazywają się tak samo). Dzieje się tak praktycznie zawsze. Wystarczy ponownie uruchomić grę i przejść na inną mapę.

Kilka screenów (patrzcie na mapę) :
http://img706.imageshack.us/img706/2954/qb5b.jpg
Pełno trupów zaraz przy przejściu i kawałek dalej:
http://img443.imageshack.us/img443/1892/8je0.jpg

Nie pamiętam, aby robiło się coś takiego wcześniej. Jest to normalne, czy raczej mam coś spieprzone ?
Poza tym gra z CD-action, oryginał, tylko ten weight mod.
xaforib
Kot

Dołączenie: 20 Lis 2013, 13:20
Ostatnio był: 22 Lis 2013, 18:39
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Dziwny spawn NPC

Postprzez Poldzer w 20 Lis 2013, 16:58

Z tego co pamiętam a mogę się mylić nie da wybić npc w pień po jakimś czasie się z powrotem spawnują. Na przyklad nie da się wybić bandytów na wysypisku. Po jakimś czasie znowu będą może mniej sztuk ale zawsze. Jak ci to przeszkadza to jest jakiś mod na to, ale nie pamiętam nazwy.
Awatar użytkownika
Poldzer
Legenda

Dołączenie: 02 Paź 2013, 17:17
Ostatnio był: 20 Mar 2026, 17:05
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 239

Re: Dziwny spawn NPC

Postprzez mbetter95 w 25 Lis 2013, 08:09

Ustawienia średnie, trochę po obniżane paski i włączone pełne dynamiczne oświetlenie, na początku trochę przycina, ale jak się rozkręci to 40, 50 fps'ów. Największą bolączką są ramy, których pewnie mam za mało. Gdy odpalałem stalka kiiedy miałem 1gb, gra chdoziła minimalnie lepiej, więc to zapewne wina ramu.
We offer guaranteed success for My Braindumps with help of latest security+ certification and University of Arkansas Community College at Morrilton questions and the exams of ISM security Northwestern University
mbetter95
Kot

Dołączenie: 22 Paź 2013, 11:31
Ostatnio był: 31 Sie 2015, 11:27
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Combat Chaser
Kozaki: 0

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości