Zawroty głowy?

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Zawroty głowy?

Postprzez boozz w 20 Mar 2013, 14:41

Witam,
mam mały problem z którym nie mogę sobie za bardzo poradzić a mianowicie dostaję zawrotów głowy, pojawiają się jakieś halucynacje typu trzęsienie ziemi, czerwone niebo, grzmoty i moja postać pada (promieniowanie, utrata krwi). Co ja z tym mam zrobić? Pić te Redbulle? Bo jedzenie nie pomaga za bardzo... Ewentualnie zainstalować Dream Moda żeby odpocząć?
Gram na modzie Oblivion Lost+Reapir Mod. Na czystej wersji nic takiego się nie działo, dopiero na modach mi to wyskoczyło.
Pozdro.
boozz
Kot

Dołączenie: 17 Mar 2013, 18:50
Ostatnio był: 11 Kwi 2013, 14:47
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Zawroty głowy?

Postprzez Adam w 20 Mar 2013, 14:42

To blowout (czyli emisja) najlepiej schować się w jakimś domu. Widocznie miałeś pecha.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez boozz w 20 Mar 2013, 14:49

A te zawroty głowy też mają z tym coś wspólnego czy stalker jest po prostu zmęczony? Tzn, rozmywa się obraz itp...
boozz
Kot

Postprzez Adam w 20 Mar 2013, 14:50

Emisja tak działa na stalkera. Bóle zawroty, promieniowanie itd. Nie jestem naukowcem, nie mogę tego wyjaśnić. Po prostu jak masz fart to będziesz miał w okolicy jakiś dom lub bunkier lub bar ;)
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez ZiomB w 20 Mar 2013, 15:18

Trzęsiący się obraz, czerwone niebo, przebłyski i grzmoty na niebie - Emisja, znajdź sobie jakieś solidne schronienie i poczekaj na koniec.

Rozdwajanie się ekranu bez wyżej wymienionych efektów pogodowych - postaci chce się spać, prześpij się i problem minie.
Awatar użytkownika
ZiomB
Tropiciel

Dołączenie: 03 Mar 2010, 21:13
Ostatnio był: 06 Kwi 2019, 00:36
Miejscowość: Crawley
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 65

Postprzez vandr w 20 Mar 2013, 15:20

No właśnie nie wiadomo, czy będzie miał taki fart jeśli gra w wersję gry bez modów, bo jeśli tak jest, to można wnioskować, że kolega jest na poziomie Elektrowni jak chodzi o fabułę. Musisz zrobić sobie zapas apteczek, antyradów, napojów energetycznych i pruć przed siebie do Sarkofagu(oczywiście starając się nie zginąć).
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez ZiomB w 20 Mar 2013, 15:22

vandr napisał(a): jeśli gra w wersję gry bez modów

boozz napisał(a): Gram na modzie Oblivion Lost+Reapir Mod. Na czystej wersji nic takiego się nie działo, dopiero na modach mi to wyskoczyło.

Ale wersja z elektrownią też możliwa, niech sam autor nam powie w jakim momencie gry jest. ;)
Awatar użytkownika
ZiomB
Tropiciel

Dołączenie: 03 Mar 2010, 21:13
Ostatnio był: 06 Kwi 2019, 00:36
Miejscowość: Crawley
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 65

Postprzez Adam w 20 Mar 2013, 15:24

Emisji na vanilii nie ma. Czy na tym modzie, na którym grasz nie ma żadnego ostrzeżenia, w stylu "Uwaga stalkerzy! Za chwilę nastąpi emisja! Znajdźcie schronienie."?
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez vandr w 20 Mar 2013, 18:21

Oczywiście, że jest emisja na vanilli, która występuje tylko raz- czym jest więc niby moment przejścia z Prypeci do Elektrowni i Sarkofagu, jak nie emisją?
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Adam.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez Pangia w 20 Mar 2013, 18:52

W SoC ani razu nie pojawia się wyrażenie "emisja" - tam to zjawisko nazywane jest "zwarciem" i ktoś, kto nie grał w pozostałe części po prostu nie będzie wiedział, o co chodzi (chyba, że grał w angielską wersję - tam jest chyba po prostu "emission").
A co do głównego pytania to, skoro jest emisja, to poszukaj sobie jakiegoś w miarę zamkniętego, zadaszonego budynku, najlepiej murowanego - większość takich miejsc jest oznaczona jako schron przed emisją, więc raczej nie będziesz miał problemu z ucieczką.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez eXZab w 20 Mar 2013, 19:25

boozz napisał(a):Witam,
mam mały problem z którym nie mogę sobie za bardzo poradzić a mianowicie dostaję zawrotów głowy, pojawiają się jakieś halucynacje typu trzęsienie ziemi, czerwone niebo, grzmoty i moja postać pada (promieniowanie, utrata krwi). Co ja z tym mam zrobić? Pić te Redbulle? Bo jedzenie nie pomaga za bardzo... Ewentualnie zainstalować Dream Moda żeby odpocząć?
Gram na modzie Oblivion Lost+Reapir Mod. Na czystej wersji nic takiego się nie działo, dopiero na modach mi to wyskoczyło.
Pozdro.

O kurde ahahah
Ja się przeraziłem, bo myślałem, że to w realu masz takie dolegliwości. Po przeczytaniu połowy pomyślałem o STALKERZE. Ale buła z mojej strony :D

Za ten post eXZab otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Woland.
eXZab
Kot

Dołączenie: 10 Mar 2013, 19:54
Ostatnio był: 08 Kwi 2013, 23:38
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 6

Postprzez boozz w 21 Mar 2013, 13:15

Ta emisja dopadła mnie w podziemiach Instytutu Agroprom więc może dlatego nie słyszałem żadnego komunikatu, jak wylazłem na powierzchnię to po paru minutach się zaczęło na dobre. Kurde nie wiedziałem co się dzieje :D Przy okazji zapytam czy mod Oblivion ma możliwość jeżdżenia pojazdami i spania?
boozz
Kot

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości