SaS TrooP napisał(a):Dobra, inaczej. Dajcie mi 100% DOWÓD, że USA nie używa M4 w sprawach INNYCH niż załogi, SF i zwiad, to przyznam rację.
Ja napisał(a):Prawda teraz na zdjęciach z Iraku widać M4A1 RIS w rękach żołdaków US Army - łatwiej używać go na patrolach. W Iraku czy w Afganistanie nie prowadzi się typowych działań wojskowych. Zwykle są to patrole czy ochrony.

RogueTrooper napisał(a):Doskonale wiem, że w OFP są lata 80te, sam pierwszy podałeś ją jako przykład gdzie US Army używa głównie M4 więc trochę się gubić zaczynasz. Nie napisałem, że złe uzbrojenie to bug, chodzi mi o samą grę (występują np. problemy z AI).SaS TrooP napisał(a):Dobra, inaczej. Dajcie mi 100% DOWÓD, że USA nie używa M4 w sprawach INNYCH niż załogi, SF i zwiad, to przyznam rację.
Ja wcale nie twierdzę, że amerykańska piechota nie używa w ogóle M4. Chodzi mi o to, że:Ja napisał(a):Prawda teraz na zdjęciach z Iraku widać M4A1 RIS w rękach żołdaków US Army - łatwiej używać go na patrolach. W Iraku czy w Afganistanie nie prowadzi się typowych działań wojskowych. Zwykle są to patrole czy ochrony.
Spoko nie szalejmy aż tak bardzo. Nie jest tak, że albo wszyscy mają M4 albo nikt. Teraz w Iraku jest popularne z ww powodów jednak nie jest podstawową bronią strzelecką armii USA.

Towarzysz Lenin napisał(a):Ad2. MP43/44 był oficjalną nazwą przed wprowadzeniem terminu "Sturmgewehr", wymyślonego podobno przez samego Hitlera. Inspirował on Michaiła Timofiejewicza Kałasznikowa, lecz Kałasznikow najpierw chciał zrobić PM przewyższający pepeszę. Potem dopiero zabrał się za karabin szturmowy. Wiem to z jego autobiografii.

donciu napisał(a):I posiada układ kamova czyli dwa wirniki nad sobą i brak wirnika na ogonie.Bez tego by tak nie świrował. Posiada też jako jedyny helikopter na świecie system katapultowania (!!!).

Radion napisał(a):donciu napisał(a):I posiada układ kamova czyli dwa wirniki nad sobą i brak wirnika na ogonie.Bez tego by tak nie świrował. Posiada też jako jedyny helikopter na świecie system katapultowania (!!!).
Najpierw są odstrzeliwane łopaty silnika a potem katapultuje sie pilot.

Powróć do Pytania i odpowiedzi
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość