Dysputy Zbrojeniowe

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Postprzez Nieznany w 16 Gru 2007, 19:53

Off-topicie panowie, a MC już coś mówił o spamie poczynionym przez Aktywistów, nie czytałeś Fred? To bardzo złe dla Waszej karmy, jak to mówią buddyści...
MC nie, żebym coś ten tego, ale przydałaby się ta edycja postów, nie da się czegoś zrobić :wink: ?
Nieznany

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Reklamy Google

Postprzez Cyrkiel w 18 Gru 2007, 13:19

Missile napisał(a):Moglibyście doradzić z jam=kim uzbrojeniem pójść na X18? W tej chwili mam TRS 301 z lunetą 300naboi, małą strzelbę(tą pierwszą i najtańszą), pistolet zwykły i z tłumikiem oraz kałacha z lunetą 400naboi. Jeśli przydałaby mi się jakaś broń to napiszcie jaka i gdzie jej szukać. Z góry dzięki.

Jak dla mnie, najlepsza bronia jest GP 37, a zaraz potem Thunder (obie wersje) i VLA\Vintar. Jesli nie stac Cie na GP 37 (wydatek 72 K), to spraw sobie SGI 5 MK (czy jakos tak) - jest o wiele lepsze niz TRS.
Jesli masz kase, pojdz do obozu "Wolnosci" i kup sobie troche amunicji NATO AP.
Cyrkiel
Kot

Dołączenie: 02 Paź 2007, 14:21
Ostatnio był: 10 Gru 2007, 15:21
Kozaki: 0

Postprzez Missile w 18 Gru 2007, 14:38

W tej chwili pozbyłem się niepotrzebnych rzeczy i dokupiłem nowe. Jestem w posiadaniu Thundera 5.45, TRS z tłumikiem, lunetą i granatnikiem oraz pistoletu.

Missile
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Gru 2007, 15:17
Ostatnio był: 15 Kwi 2016, 20:14
Miejscowość: Valhalla
Kozaki: 9

Postprzez CLEAR SKYline w 29 Gru 2007, 01:07

Ja tam mam prawie wszystkiego min. po 1 szt. Jak wracam po jakiejś misji np. lab X-1x to mam koło 55 kg(w tourist suit 65 :wink: ) w inventory, a potem duble (ew.triple) sprzedaję.
Żeby nie off-topić - u mnie Barina-zioma od grozy 5.45 zeżarły psy tuż przed Barem (jak z resztą wielu) :wink:
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Postprzez liquidsound w 14 Lut 2008, 00:38

Groza (thunder) to najlepszy karabin w zonie :) łatwo o granaty do niego, duże obrażenia. Szkoda ,że nie można instalować optycznego celownika, ale w sumie i tak głównie latam ze snajperka.
liquidsound
Kot

Dołączenie: 10 Lut 2008, 00:31
Ostatnio był: 24 Maj 2008, 01:59

Postprzez Missile w 14 Lut 2008, 10:28

Zapoznaj się z tym tematem: http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?t=626 tam masz napisane jak dodać celownik itp. do broni, dodatkowo możesz zwiększyć ilość amunicji w magazynku.
Jak dla mnie najlepszy jest jednak FN F2000 - zintegrowany granatnik i luneta, czego można więcej chcieć :P

Missile
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Gru 2007, 15:17
Ostatnio był: 15 Kwi 2016, 20:14
Miejscowość: Valhalla
Kozaki: 9

Postprzez Towarzysz Lenin w 14 Lut 2008, 17:56

Łatwego dostępu do broni? Mowa o stalku nie modowanym.

Towarzysz Lenin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Sie 2007, 18:15
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 23:41
Miejscowość: Pokój 771.

Postprzez donciu w 14 Lut 2008, 20:37

Missile napisał(a):Jak dla mnie najlepszy jest jednak FN F2000 - zintegrowany granatnik i luneta, czego można więcej chcieć :P

Też się z tym zgadzam. Jednak na zwykłej wersji można ją zdobyć dopiero w Sarkofagu od Monoliciarzy , więc do neutralnych z tym nie wyskoczysz. A szkoda , bo na ABC Inferno takie cacko można zdobyć m.in. od Biesa albo Wilka (zabijając ich , bądź czekając aż ktoś to zrobi za ciebie :P ) właściwie na samym początku rozgrywki , co ją bardzo ułatwia.

Co to Thundera , wydaje mi się że jest lepszy od AS Wał z tej racji że ma lepszą donośność i strzelając tym , operatorowi wydaje się że dosłownie "kosi" przeciwników.

Ktoś wspomniał o TRs'e że jest do bani itp. Jest to druga moja ulubiona broń po FN2000 i Vintorezie. Największą zaletą tej broni jest jej dostępność (Najemnicy :P ) i możliwości konfiguracji. Gdy chcemy snajperkę montujemy tłumik , celownik i ustawiamy na tryb strzału pojedyńczego. Gdy chcemy broni szturmowej instalujemy granatnik i przełączamy tryb na full auto. Poprostu hulaj duszo ile wlezie :P
Awatar użytkownika
donciu
Tropiciel

Dołączenie: 22 Lip 2007, 13:21
Ostatnio był: 03 Lut 2013, 13:10
Miejscowość: Świebodzice / ?????????
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez Microtus w 15 Lut 2008, 00:07

Mi akurat TR's kompletnie nie przypadł do gustu. No może poza strzelaniem seriami na nieduże odległości. A to dlatego, że jest niecelny. Nawet wersja snajperska (już niezbyt szybkostrzelna) jest nie precyzyjna. Wiele lepszy i też dostępny za free jest GP-37

Groza - mi też specjalnie nie przypadła do gustu. Brak celownika i mały magazynek to największy ból. Bardziej do gustu przypadł mi VLA - naprawdę mocna bron na gości w Egzo.
Z lepszą amunicją kładzie każdego i można zdobyć modyfikowanego (z możliwością dołączenia celownika).
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Postprzez Infernal w 15 Lut 2008, 00:23

Haha, Groza z celownikiem? :) Taaaaa... Bawiłem się ltx'ami i wwaliłem celownik. Jak wy narzekacie na niecelność TRS'a to na kiego grzyba wam Groza z celownikiem? Gdy próbowałem nią (z celownikiem) zdjąć żołnierzy pod mostem w Kordonie zza drzewa oddalonego o 50 m... Myślałem, że szlag mnie trafi i wyjąłem szybkostrzelnego AKM. Nic dziwnego, że ta broń nie ma celownika, bo celownik do niej jest praktycznie niepotrzebny. Zdaje ona egzamin na góra 20 metrów, a dalej to trafisz raz na 10 strzałów. Mi przypadł do gustu GP37. Nie lubię FT200M, gdyż dla mnie ta broń... po prostu nie w moim guście. Lubię czuć, że broń daje kopa i faktycznie strzela, a nie lekki łoskot i nawet nie wiem czy dalej strzelam, bo nawet celownik się nie zachwiał. GP właśnie daje mi takiego kopa i czuję, że tej broni strzelam. Tylko nie lubię jej celownika. W sumie to przeciwnika staram się utrzymać w tym kółeczku, ale wolę jak mam jasno określone gdzie celuję. Lubię też starego dobrego szybkostrzelnego AK, ale ma za słabe statystyki i GP stoi na pierwszy miejscu.
P.S. Nie zjechaliśmy lekko z tematu? :)
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez Towarzysz Lenin w 15 Lut 2008, 03:32

Nie zjechaliśmy, bo porównujemy Grozę z innymi broniami. AS Wał jest lepszy od Grozy, a to ze względu na niezwykłą celność, oraz fakt, że z Tundera 5.45 poltera ubić nie mogłem, tylko granatami. Z Wała zrobiłem to kilkoma strzałami. Ale odkąd zagrałem z ABC Inferno, to nie używam już w sumie w ogóle wschodniej broni. W Priboju co prawda nie znalazłem F2000, ale gieta szybko zastąpiła mi kałacha. W samym ABC Inferno giety od Monolitian pozbyłem się szybko na rzecz F2000. Nawet znalezionego Tundera 5.45 nie wziąłem na ekwipunek. Teraz sytuacja: w x18 zabrakło mi natowskiej amunicji. Musiałem strzelać z kałacha od bandytów. A tu nagle okazuje się, że na jednego żołnierza muszę wystrzelić ze dwa magazynki! Wschodnie bronie po prostu nie mają celności, nie licząc Wała i snajperek.

Towarzysz Lenin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Sie 2007, 18:15
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 23:41
Miejscowość: Pokój 771.

Postprzez liquidsound w 15 Lut 2008, 06:12

Ja raczej gram na headshoty. nie celuję w korpus, stara się zawsze w głowę :) Wiecie czego mi brakuje w snajperkach?? Zmiennego zooma tak jak w latarce. BTW ktoś może wie gdzie znajdę Dragunova (SWD) z ulepszonym celownikiem??
liquidsound
Kot

Dołączenie: 10 Lut 2008, 00:31
Ostatnio był: 24 Maj 2008, 01:59

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość