Z tym proszeniem to żart. Ale dzięki
Mica jest w trzech skrytkach jedna jest w army warehouse druga w wild territory, a trzecia w yantarze. (ja znalazłem ten art pierwszy raz przy drugim przechodzeniu, w yantarze w starym sejfie)
Donciu wyczerpał temat
mama's beads warto mieć 3 na koniec ale z tą w prypeci jest najgorzej.
Battery(burn) tych jest więcej jedna 100% jest w army warehouse w obozie najemników wala sie niedaleko miejsca z enchanced rifle. Mozna też znaleźć w skrytkach w: Yantarze, Wild territory i w Prypeci.
Battery(elektryczna): Dostajemy od Huntera(BAR) za misje zniszczenia gniazda bloodsuckerów, i w Wild Territory w stashu.
Moonlight Można dostać jako nagrodę od barmana za zabicie stalkera zwanego Sparrow, do znalezienia niestety dość losowo w podziemiach agropromu, w Wild Territory, Prypeci, (czytałem gdzieś, że można odwiedzać podziemia agropromu co jakis czas bo tam po upływie czasu sie ten artefakt pojawia (i te pomniejsze od endurance)
Soul juz był wielokrotnie opisywany
Spring W Dark Valley niedaleko budynku w którym jest wejście do X-18
W takiej metalowej konstrukcji ze schodami. Na górze w takiej jakby łyżce jest skrzynka a wniej artefakt. Jest jeszcze na wieży w wiosce pijawek ale nie wiem czy nie losowo.
Kolobok w skrytkach min. Czerwony las i Yantar znalazłem kiedyś na początku gry ale w tej chwili nie pamiętam gdzie.
A i zapomniałem wcześniej o
Pellice (+30% odp na oparzenia chemiczne)
Do znalezienia w tunelu z family rifle i Morganem Freemanem w Wild Territory