niestety , mam ten sam problem.
wersja 1.04 - polska. oryginał oczywiscie.
zachowanie gry identyczne jak powyzej.
savy w czerwonym lesie działaja, w prypeci - wywala do pulpitu.
ale - i tu uwaga. nie od poczatku tak było. byłem już w prypeci i savy działały. ale zachciało mi sie cofnac po zostawiona w barze broń i srodki antypromienne (i SEVA).
i od ponownej wizyty w prypaci - problem. wywala.
aprzet: a64 3,7+@3Ghz, 2gb ram, radek 2600xt 512 mb. najnowsze stery.
ps. ponieważ to mój pierwszy post chciałem wszystkich serdecznie powitać.
edit:
cofnąłem sie do pierwotnego save z prypeci. i wszystko gra. mogę zapisywać i wgrywać savy bez problemu. jedynym problemem jest to, ze całe osprzetowienie na elektrownie (SEVA, kryształy, leki antypromienne, czesc żółtych apteczek i mój ulubiony karabin) zostały w 100 Radach
spatchowanie do 1.05 nie pomogło (i nie spodziewałem sie by pomogło). nic to, spróbuje jeszcze raz cofnąc się do baru, a jak problem bedzie nadal, to bede grał w jakims gorszym kombinezonie.
edit kolejny:
tak jak napisałem cofnąłem się do wczesniejszego save z prypeci. i od tego miejsca PONOWNIE polazłem do baru. po czym wróciłem do prypeci. I savy chodza prawidłowo. problem rozwiazany.
trzy rzeczy zrobiłem inaczej niz za pierwszym razem. (z tych które pamietam)
1. w barze tym razem nie gadałem z barmanei i nie sprzedawałem mu zbednego wyposażenia. po prostu wziąłem co mi potrzebne ze skrzyni (SEVA, krystały) i polazłem dalej
2. poprzednio u barmana sprzedałem GAussa. tym razem nie.
3. poprzednio WCHODZAC do Prypeci, byłem napromieniowany. tym razem postarałem sie, by wejść do Prypeci "na czysto". bez napromieniowania, bez zmeczenia.
nie umiem ocenić co pomogło. ale jak widac problem znikł. radze wiec przedmówcom cofnać się po poprzedzajacych zapisów stanu gry. i samemu popróbowac zmian. oby się udało.