przez kamil69 w 06 Wrz 2012, 19:03
Witam,
Niedawno zainstalowałem "S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl" (w wersji en ww) zrobiłem aktualizację gry do wersji 1.0006 (wgrałem też spolszczenie tzn.: gamedata.db9 z polskiej wersji gry) i pobrałem moda "STALKER Complete 2009 1.4.4 .exe" plus "SC International Patch 1.2.9 for STALKER Complete 2009", wszystko działa dobrze jednak mam problem z własnymi ustawieniami gry jak np.: rozdzielczość, itp., gdy zmienię ustawienia w pliku "user.ltx" i wchodzę do gry ustawienia zostają przywrócone domyślnie.
1. Jak zrobić żebym mógł grać na własnych ustawieniach (zmiana ustawień w pliku user.ltx)?
2. Jak mogę wyłączyć cienie od słońca (nie wyłączając go) lub wszystkie cienie, argument dodany do skrótu "-noshadows" tego nie załatwia?
3. Jak mogę wyłączyć efekt pogodowy wiatru który generuje kurz (pył, symulacje dymu lub jak wyłączyć efekt cząstek dymu, tego pyłu latającego w powietrzu), przez co ilość FPs'ów spada mi z 40-30 do 10?
ad.
Dla osób mających słaby sprzęt.
Mój sprzęt:
Płyta główna: ASRock K7VT4A+
Procesor: AMD Sempron(tm) 2200+, MMX, 3DNow, ~1.5 GHz
Pamięć ram: 2x256 MB Kingston
Karta graficzna: Sapphire Radeon 9550 256MB
Dysk: 2x250 GB Western Digital
System: Windows XP Professional Service Pack 3
Plik stronicowy: 2304 MB
Ustawienia gry:
Render: oświetlenie statyczne
Rozdzielczość: 800x600, odświeżanie 85 Hz
Widziany obszar: 100%
Szczegółowość obiektów: 71%
Gęstość trawy: 100%
Szczegółowość tekstur: 100%
Filtrowanie anizotropowe: 100%
Wygładzanie krawędzi: 50%
Cień: off
Cień trawy: off
Odległość oświetlenia: 50%
Latarki BN'ów: on
Jakość cieni: 100%
Synchronizacja pionowa: on
Częstotliwość 60 Hz: off
Gra działa b.dobrze, ilość FPs'ów 40-30 nawet z modem, czasami spadek do 10 FPs'ów przez wiatr który generuje unoszący się pył w powietrzu.
Proszę o pomoc !
Z góry dziękuję za odpowiedź !