Nagłe nieposłuszeństwo Stalkera

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Nagłe nieposłuszeństwo Stalkera

Postprzez Pangia w 06 Gru 2012, 23:25

Jeszcze wczoraj wszystko grało jak należy. No, w Dziczy zaczynało mi się przycinać, ale to szczegół (często chadzam do Jantaru, a gra nie usuwa zwłok mutantów i najemników, więc spadkom płynności się nie dziwię). Wczoraj dotarłem do Czerwonego Lasu, ale jakiś ćwok z LR-300 wpakował we mnie serię, gdy grzebałem sobie w ekwipunku - no i zaliczyłem zgon. Było już późno, a że i tak miałem wyłączać, no to odpaliłem konsolę, wpisałem magiczne "quit" i dobranoc.
Dzisiaj odpalam grę - null, po filmikach wyłazi BugTrap. Log nic nie wydaje, okienko podaje, że .exe spowodował ten przeklęty "access violation" (przetłumaczyłbym, ale mi się nie chce). No to nic, sprawdzam spójność plików (wersja Steam), pobrało 70 MB plików, sprawdzam. Dalej nie chodzi. No i teraz nie mam pomysłów. Jutro jeszcze może pokombinuję z bezpośrednim skrótem do zapisu gry, ale jeśli to wina xr3DA.exe, to raczej i tak nic mi to nie da.
Ktoś się już spotkał z czymś takim, miał takie coś, poradził sobie bez pobierania 5,5 GB danych od nowa?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Reklamy Google

Re: Nagłe nieposłuszeństwo Stalkera

Postprzez scigacz1975 w 07 Gru 2012, 02:08

Spróbuj zainstalować najnowszą wersję DX9 a potem sterowniki do grafiki
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Gro3a w 07 Gru 2012, 15:53

Mam podobną sytuację z wersją 1.0005. Włączam grę, wyświetla się filmik i gdy mają się pokazać opcje gry to wywala mnie do pulpitu a w logu nic nie pisze :/ Gdyby chociaż było napisane co jest powodem tego, to bym sobie poradził. No nic i tak muszę zrobić formata :|
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez scigacz1975 w 07 Gru 2012, 15:54

W większości wypadków skutkuje też wyłączenie neta na chwilę i uruchomienie gry bez połączenia internetowego.

Edit: @Groza - format ani przeinstalowanie gry nic nie da - chyba najtrafniej @Junx zgaduje ze coś się dzieje z serwerami.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Gro3a w 07 Gru 2012, 16:08

W takim razie muszę z tym pokombinować ;) Zobaczę, może leży w tym akurat ta przyczyna
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Pangia w 07 Gru 2012, 17:53

scigacz1975 napisał(a):Spróbuj zainstalować najnowszą wersję DX9 a potem sterowniki do grafiki

I co to ma niby dać w związku z błędem z naruszeniem dostępu? Zwłaszcza, że jeszcze dzień wcześniej gra szumiała, aż buczy
EDIT: Z wyłączonym modemem gra się włącza.
Image
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Junx w 07 Gru 2012, 18:44

Hotfix od CDP

Podziękowania dla Kondotier ze stalkerteam.pl

Gra działa z włączonym internetem.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 01 Kwi 2026, 22:39
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez kondotierfred w 09 Gru 2012, 14:13

Już po problemie. Wszystko wróciło na swoje miejsce. Gramy z netem. Sprawdzone wczoraj wieczór i dzisiaj rano.
Dotyczy gry, gry spatchowanej i modów.
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2011, 21:31
Ostatnio był: 20 Cze 2023, 18:48
Kozaki: 25

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości