Wolni stalkerzy,weterani i łowcy:Dodpowiedzcie mi na pytanko

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Wolni stalkerzy,weterani i łowcy:Dodpowiedzcie mi na pytanko

Postprzez rabus w 02 Mar 2008, 12:15

Odpowiedzcie mi na pytanie, kiedyś przyglądałem się grze kumpla i wiem że jak sie udał do mózgozwęglacza to chyba po nim na chwile wrócił do baru i udał sie na prypeć,potem elektrowania i koniec gry.... Czy jest możliwe aby np wyłączyć mózgozwęglacz udać sie na prypeć ( ciekawi mnie pare skrzynek co pokazały się tam ukryte) i aby wrócic spowrotem do np Baru,albo nawet nie wyłaczać mózgozwęglacza i tam się udać? Wiem że potem pojawia się czas i trzeba udać się do elektrowni. PS spotkał się z was ktos z takim bajerem że w skrydce odnalazł Wintara?? Gram sobie na luzie tydzien po przeszukaniu kogoś pojawiła się koło siedziby powinności z wintarem, więc może istnieje szansa na znalezienie FT 200M? widziałem go tylko w przedostatniej rundzie na arenie ale nie dość ze zniszczony to jeszcze nie da sie wynieść.
rabus
Kot

Dołączenie: 13 Lut 2008, 19:04
Ostatnio był: 25 Lut 2008, 00:01
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez MCaleb w 02 Mar 2008, 12:53

To już było omawiane, ale co mi tam. Z Elektrowni nie ma powrotu. Z Prypeci jest. FT 200M jest tylko w Elektrowni (FAQ, punkt 3.10; jednak skoro pytanie było rozbudowane, warna nie będzie). Jeżeli chcesz go w normalnej grze, musisz posiadać jakąś modyfikację (choćby Trader Mod). Odliczanie zaczyna się po przejściu kilku metrów w Elektrowni, przed tym możesz wrócić.
Mózgozwęglacz da się ominąć (bug w grze), jednak nie radzę tego robić. Na terenie X10 można znaleźć skrytkę z Kulebiakiem. No i zdobyć masę łupów.
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 18:04
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Postprzez Elektryk w 04 Mar 2008, 16:41

To naprawdę bugowaty bug. Przebiegasz pomiedzy wrogami wśród promieniowania co chwilę wciskając apteczki. I juz. Problem w tym że wracając z Czerwonego lasu musisz przejść przez bazę wojska a idąc do Prypeci mozesz ich minąć.
Awatar użytkownika
Elektryk
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lut 2008, 14:50
Ostatnio był: 06 Lis 2014, 18:05
Miejscowość: Ravenholm
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

Postprzez Nurek w 05 Mar 2008, 20:30

Jak chcesz wcześniej niż elektrownia pobawić się FN, a nie chcesz instalować trader moda (który trochę psuje klimat gry) to w prosty sposób możesz zmodyfikować pliki gry tak aby FT dostać wcześniej, np za jakieś zadanie. Znajdujesz plik gamedata/config/misc/task_manager.ltx i edytujesz go.

Przykładowo misja dla Petrenki (handlarz powinnosci i Barze) wyglada tak:
Kod: Zaznacz wszystko
;tasks for petrenko
[petrenko_kill_stalker]
type = kill_stalker
community = actor
text = petrenko_kill_stalker_text
description = petrenko_kill_stalker_descr
parent = petrenko
target = sim_svoboda_specnaz_prut
;reward_money = 5000
reward_reputation = +3
reward_rank = 9
reward_item = military_outfit
time = 432000

Modyfikujesz linijkę reward_item wpisując
Kod: Zaznacz wszystko
reward_item =wpn_fn2000

i w nagrodę za zadanie dostajesz karabin. Możesz oczywiście dac inną misję, są dosyć dobrze opisane i powinieneś bez trudu sobie znaleźć odpowiednią

Kulebiaka można znaleźć już trochę wcześniej, jest w jantarze, w skrytce na suwnicy przy wejściu do laboratorum - oczywiście najpierw trzeba trafic własciciela skrytki. Drugiego znalazłem w skrzyni w jakiś garażach otoczonych anomaliami w Prypeci - to była normalna skrzynia, nie skrytka więc teoretycznie powinien tam byc zawsze.
Nurek
Stalker

Dołączenie: 09 Lut 2008, 14:59
Ostatnio był: 27 Wrz 2023, 22:17
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 1

Postprzez zubol w 17 Mar 2008, 20:00

u mnie dałem zadanie oczyszczenia wioski z pijawek i zamiast sgi5k dałem exoskielet i zamiast granatnika fn2000 i gdy wróciłem po nagrode wystąpił bug trap

zubol
Wygnany z Zony

Dołączenie: 17 Lut 2008, 13:48
Ostatnio był: 14 Lip 2012, 19:14
Miejscowość: Prypeć
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez Nurek w 18 Mar 2008, 12:51

W sumie to dyskusja pasuje bardziej do tego tematu http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?t=1903 może jakiś mod przeniesie.

Podaj dokładnie co zmieniłeś, może zrobiłes jakąś literówke.
Nurek
Stalker

Dołączenie: 09 Lut 2008, 14:59
Ostatnio był: 27 Wrz 2023, 22:17
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 1

Postprzez Missile w 18 Mar 2008, 17:03

Może nie masz prawdziwych nazw broni. Spróbuj wpisać FT 200M zamiast FN2000. To powinno rozwiązać problem.

Missile
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Gru 2007, 15:17
Ostatnio był: 15 Kwi 2016, 20:14
Miejscowość: Valhalla
Kozaki: 9

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości