Najlepszy mod do SHOC

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Najlepszy mod do SHOC

Postprzez SnapVGuard w 18 Kwi 2013, 19:29

Witam!
Tak jak w temacie mógłby mi ktoś powiedzieć jaki jest najlepszy mod do shoc pod względem grafiki, questów itp.
Chodzi mi o to żeby był klimacik i miło się grało ;)
Awatar użytkownika
SnapVGuard
Kot

Dołączenie: 29 Mar 2013, 12:51
Ostatnio był: 04 Lut 2014, 13:53
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Reklamy Google

Re: Najlepszy mod do SHOC

Postprzez Adam w 18 Kwi 2013, 19:44

Priboi Story, a jeżeli chcesz mocnych wrażeń to polecam Narodnaya Soljanka. Nie zawiedziesz się. Więcej nie powiem, abyś miał niespodziankę ;)
Image
Image

Za ten post Adam otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SnapVGuard.
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Pangia w 18 Kwi 2013, 19:46

Jeśli chodzi o grafikę, to podobno Stalker Complete bardzo poprawia wygląd lokacji. Możesz też spróbować czegoś z naszego poletka, mianowicie Autumn Aurora autorstwa Vandra. Osobiście jednak nic nie polecę, bo mi się waniliowa grafika podoba i żadnego dużego moda do mojego Stalkera nie instalowałem.
Aha, jakby co, Complete nie zmienia fabuły gry. O ten aspekt modów musisz pytać forumowych wyjadaczy, bo ile modów, tyle opinii na ich temat :)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez greg w 20 Kwi 2013, 12:24

Bardzo dobrym modem jest Dima's mod. Dodaje on od cholery broni, kilka egzoszkieletów i poprawia ai. Mod nie zmienia fabuły, możesz go ściągnąć z tej strony (download). Co do grafiki to Stalker Complete, nic lepszego na grafikę nie ma
Image
Awatar użytkownika
greg
Kot

Dołączenie: 08 Lut 2013, 14:41
Ostatnio był: 02 Maj 2014, 20:36
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 1

Postprzez Kudkudak w 20 Kwi 2013, 14:15

Mody które polecam:

Narodnaya Soljanka - mimo swego mulącego zachowania i różnej ilości błędów, mod daje bardzo dużo misji, ingeruje w fabułę ulepszając ją, będziesz mógł zwiedzać dużo map, dodano też masę pukawek i mutantów. Proponuje jednak grać z czystej ciekawości ;)

Autumn Aurora - najlepszy mod graficzny do SoC jaki widziałem. Complete jest "taki se" w porównaniu do AA moim skromnym zdaniem. Można łączyć z innymi modami.

Upadła Gwiazda - znakomity mod fabularny, jeśli grałeś w trylogię Zaurusa będziesz wiedział o co chodzi. Dodam że Gwiazda jest znacząco rozbudowana o nowe mapy itd. Niestety, tutaj spoiler
:

zabijąc neutrala wyskoczy Ci komunikat: "Johnny by tak nie zrobił" więc nie pobawisz się w bandytę ;)

Pnlowrót Szramy + dopełnienie - little brother Soljanki, miejscami słabszy, miejscami lepszy, a gdzie indziej mocno przesadzony. Mimo wszystko, polecam całym sercem. Całkiem nowa fabuła.

Krwawy Szlak - Rzeźnia - znakomity mod utrudniający grę. Dodaje ładowanie magazynków, nowe zjawiska pogodowe, masę broni i handel wymienny. Nie zmienia fabuły w dużym stopniu.

Zew Monolitu - zmienia fabułę, stajesz się członkiem Monolitu. Można zagrać, aczkolwiek dziwny poziom trudności.

Tajne Ścieżki 2 - także mod zmieniający fabułę, bardzo podobny do Zewu Monolitu. Dodaje kilka map, ale nie zawsze można do nich wrócić.

To tyle ode mnie ;)
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość