[PYTANIE] Szukam, i łączenie modów

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

[PYTANIE] Szukam, i łączenie modów

Postprzez Cwikla w 31 Sty 2010, 13:58

Cześć, szukałem tematu, nie znalazłem.
Rozchodzi się najpierw o łączenie modów. Problem jest taki, że powiedzmy miałem moda na spałnowanie aut, ściągnełem FC, powrzucałem tam gdzie trzeba i tylko w jednym folderze było pytanie o zamiane, chyba pliku"menu"
No więc załączam i FC działa ale vehicle nie chcą się tworzyć. Tak już musi być, że nie które mody nie mogą koegzystować ze sobą? Jest jakiś inny sposób na umieszczanie modów w gamedata(chodzi o to jak już się ma parę modów załączonych?

I ostatnie, powstał albo czy jest możliwość moda respiącego mutanty?
Cwikla
Kot

Dołączenie: 26 Kwi 2009, 14:48
Ostatnio był: 24 Lut 2012, 18:36
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: [PYTANIE] Szukam, i łączenie modów

Postprzez kelo83 w 01 Lut 2010, 23:04

Przy łączeniu modów ważne jest, czy mody mają wspólne pliki. jeżeli tak to zaczynają się schody.
każdy mod zmienia wpisy we wspólnym pliku ale najpewniej w różnych miejscach. zastępując pliki zabierasz pierwszemu modowi zmiany których on potrzebuje.

lekarstwo: znaleźć zmiany jakie wprowadza mod A, znaleźć zmiany jakie wprowadza mod B. przenieść zmiany jakie wprowadza mod B do pliku zawierającego zmiany modyfikacji A - w ten sposób każda modyfikacja będzie miała swoje zmiany.

problem jest w tedy gdy oba mody modyfikują to samo ale w różny sposób
Awatar użytkownika
kelo83
Kot

Dołączenie: 21 Paź 2008, 18:13
Ostatnio był: 29 Cze 2014, 15:54
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Sniper VLA

Re: [PYTANIE] Szukam, i łączenie modów

Postprzez Cwikla w 02 Lut 2010, 17:53

No właśnie, i tak chyba jest bo jak mówiłem jest to ten sam plik, menu (od uruchamiania) tyl że jeden mod uruchamia się F1 a drugi F2
Cwikla
Kot

Dołączenie: 26 Kwi 2009, 14:48
Ostatnio był: 24 Lut 2012, 18:36
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość