Program do .ogf

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Program do .ogf

Postprzez Snajper w 24 Sty 2008, 20:37

Witam jakim programem można edytować lub tworzyć objekty\bronie do stalka :?:
Awatar użytkownika
Snajper
Kot

Dołączenie: 23 Sty 2008, 22:17
Ostatnio był: 03 Lip 2009, 11:44
Miejscowość: Lubliniec
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez RogueTrooper w 24 Sty 2008, 23:23

Właśnie o to jest pytanie! Ja szczerz mówiąc też się nad tym głowiłem. Doszedłem do paru wniosków. Pierwsze prymo - OGF viewierem zapisujemy dany .ogf jako .obj. Następnie edytowałem je (zmieniałem texturowanie) programem 3DS Max. Tutaj pojawił się zgrzyt, nie wiem jak je zapisać z powrotem na .OGF. Czytałem forum GSC (i inne poświęcone temu tematowi). Ktoś tam coś pisał, że jakaś wersja OGF viewiera może zapisywać pliki .obj z powrotem na .ogf. W każdym razie jest to poza moim zasięgiem.
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 17:00
Ostatnio był: 18 Gru 2013, 22:44
Miejscowość: Czarnobylska Elektrownia
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

Postprzez Stalk3r w 24 Sty 2008, 23:29

Jako takiego nie widziałem,jest edytor poziomów,ot i tyle (tyle,że ten program umie obsłużyc tylko profesjonalista..) http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?t=684 .No i można edytować osiągi broni(nic więcej).Widziałem,w ABC modzie nową broń,ale jakim programem to koleś robił to ja nie wiem ,(chodzi o tego małego guna,o tej samej mocy co Gauss).

EDIT:Eksportować modele/obiekty z innego programu do tego chyba akurat można.

To była nowa tekstura do istniejącego modelu ze zmienionymi osiągami. To nowa broń, ale nie nowy model broni. - МЦ -
Le Slavic Untermensch
Awatar użytkownika
Stalk3r
Tropiciel

Dołączenie: 18 Paź 2007, 14:00
Ostatnio był: 24 Cze 2016, 01:41
Miejscowość: Nowhere
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez Snajper w 25 Sty 2008, 22:43

Witam, myślę że kombinacje typu przekonwertowania z ogf na obj może mają sens a może nie ale wiem że większość gier wykorzystuje swoje standardy formatów rozszerzeń np. w grze O.F.P(Operation Flashpoint) tworzyłem i tworze nowe bronie lub obiekty ale w programie który jest przeznaczony do plików .p3d również i ja mogłem je konwertować do pliku obj. W programie Oxygen do plików .p3d muszę ustawić np. ciężar obiektu, trasę po której AI może się poruszać lub gdzie jest w budynku „dziura” przez którą można strzelić albo i nałożyć teksturę, wątpię czy w innym programie można to ustawić ?. Póki nie wyjdzie (a może wyszedł ale nie znalazłem :( )program który pozwala tworzyć lub edytować pliki ogf to chyba nie ma to wszystko sensu.
Awatar użytkownika
Snajper
Kot

Dołączenie: 23 Sty 2008, 22:17
Ostatnio był: 03 Lip 2009, 11:44
Miejscowość: Lubliniec
Kozaki: 0

Postprzez rzambol w 29 Mar 2008, 18:41

Panowie, jeśli jeszcze nie było. Zaznaczam goście z AMK przedarli się już do wewnątrz ;)

http://sdk.stalker-game.com/en/index.ph ... t_tutorial
Awatar użytkownika
rzambol
Stalker

Dołączenie: 29 Lip 2007, 18:17
Ostatnio był: 17 Maj 2025, 23:25
Miejscowość: Bielsko-Biała
Ulubiona broń: --
Kozaki: 3

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości