Modyfikacja Noktowizora

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Modyfikacja Noktowizora

Postprzez Medyk w 11 Kwi 2009, 10:06

Witam wszystkich. Jestem nowy an tym forum. :D
Szukałem wszędzie i nie znalazłem (może i źle szukałem...). Chodzi o to ze wszędzie jest opisane jak dodać do pancerzy noktowizje, ale nigdzie jak ją edytować. Zmiana parametrów koloru itp. Z latarką nie mam problemu, ale z noktowizją jakoś nie daje razy. Mógłbym mi ktoś pomoc ?? powiedzieć gdzie jak co ?? Z góry dzięki za pomoc.
Medyk
Kot

Dołączenie: 11 Kwi 2009, 10:00
Ostatnio był: 27 Wrz 2009, 09:54
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Modyfikacja Noktowizora

Postprzez caleb59 w 11 Kwi 2009, 10:31

Znalazlem na forum cos takiego:

EFO napisał(a):Nie zgodzę się z tobą Darth Rex w CS noktowizor można edytować tak samo jak w SoC wystarczy tylko w odpowiedniej linijce tam gdzie jest nightvision_sekt usunąć średnik (;) na początku żeby noktowizor działał i w tej samej linijce zmieniasz bad na good i masz wyczesany noktowizor. I jeszcze taki mały bonus jak kilka linijek niżej w Medium Resistance zmienisz pierwsze pięć wartości czyli
burn_protektion
shock_protection
radiation_protection
chemikal_burn_protektion
telepatic_protektion
z = 0.039 na = 0.12
to praktycznie ulepszanie nie będzie w ogóle konieczne. Zmień jeszcze sprint_allowed z false na true i będziesz mógł biegać. Jak byś miał jakieś problemy pisz na PW postaram się pomóc.
Pewnie dostanę warna za tego posta ale czego się nie robi dla ogółu...

Domyslam sie ze chodzi o modyfikacje jakiegos pliku w gamedata/config/wpn - po szczegoly zapraszam do autora w/w posta - @EFO...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 12:54
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 679

Postprzez Medyk w 11 Kwi 2009, 10:36

Czytałem ten temat. W nim chodziło o zmianę Bad nightvision na good. Mi chodzi raczej o zmianę jej barwy i zasięgu.
Medyk
Kot

Postprzez EFO w 11 Kwi 2009, 19:03

Niektóre mody zmieniają noktowizję, wystarczy zamienić pliki. Znajdują się one w gamedata/anims, znajdują się tam dwa pliki odpowiedzialne za bad i good noktowizor i to one odpowiadają za wygląd noktowizji. Niestety nie wiem jak je edytować, ale można je zamienić na inne, na przykład na te z supermoda z SoC, czarno biały jest naprawdę świetny. Polecam
EFO
Stalker

Dołączenie: 27 Lut 2009, 16:38
Ostatnio był: 06 Lis 2014, 19:04
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle

Postprzez Medyk w 11 Kwi 2009, 19:55

Sądziłem ze da się to zrobić tak samo jak z latarką. Chciałem zrobić żeby był bardziej realistyczny. Ciemniejsza zieleń, sporo jaśniejszy z bliska dalej bardziej ciemny. Szukałem takiego moda ale nigdzie nie znalazłem. W innych modach noktowizja jest zapisywana w plikach .ppe i nie wiem jak i czym je edytować.
Może jednak wie ktoś gdzie takie paramenty można edytować ?? Chodzi głównie o plik w którym jest to zawarte.
Medyk
Kot

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość