[PYTANIE]- gitara

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

[PYTANIE]- gitara

Postprzez Stalciok* w 20 Wrz 2009, 21:50

Mam kolejne pytanie- jakie pliki mam przeedytować aby moja postać mogła zagrać na gitarze jedną z wybranych muzyk, jakie grają inni stalkerzy, w momencie gdy już posiądę gitarę. Podczas wyjęcia gitary na przykład aby odpowiedni klawisz określał jaką muzykę zagram, lub przynajmniej aby nie komplikować grał bym losowo jakąś z muzyk- tych co są w momencie jej wyjęcia.

CO zrobić aby to uzyskać ??
Stalciok*
Stalker

Dołączenie: 21 Sie 2009, 23:55
Ostatnio był: 23 Gru 2010, 19:07
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: [PYTANIE]- gitara

Postprzez Freeman w 13 Paź 2009, 21:17

Odp: trzeba napisać od podstaw stosowny skrypt, dużo roboty - ale możliwe do zrobienia, niestety ja ze skrytów nie jestem dobry więc Ci nie pomogę. Poszukaj może jest taki mod, choć wątpię.
Jeżeli bardzo chcesz to zacznij od podstaw...Lua.
Ostatnio edytowany przez Freeman, 13 Paź 2009, 21:23, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Freeman
Stalker

Dołączenie: 23 Lip 2009, 19:17
Ostatnio był: 26 Maj 2010, 20:34
Miejscowość: Terra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 3

Postprzez Czaro w 13 Paź 2009, 21:19

Stalciok*, masz naprawde duże wymagania :P. Nikt tego do tej pory nie zrobił i wątpie żeby ktoś zrobił. To jest poprostu fch*ja trudne.

P.S. Po co zakładasz tyle tematów? Nie lepiej opisać wszystko w jednym? Nie będzie takiego śmietnika :wink:.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez BJ Blazkowicz w 13 Paź 2009, 22:55

Nieprawda bo już ktoś to zrobił w OGSM... Tam jeżeli posiada się gitarę to można zagrać utworek, ale tylko jeden i to skrócony.... tak samo działa w OGSM harmonijka. Trzeba by po prostu odnaleźć skrypta i configi i tyle....
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Sty 2026, 18:52
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 526

Postprzez Stalciok* w 20 Gru 2009, 19:32

Cóż- może już pomińmy kwestię jak by wyglądała gitara w naszych rękach i czy byłaby widoczna jak broń, podczas używania. Chodzi mi przynajmniej o to, aby po naciśnięciu na gitarze przycisku grała losowo jakąś muzykę- z tych co grają stalkerzy.

Rzecz jasna miło by było to urozmaicić modelem, czy też reakcją BN'ów na naszą grę i ucichnięciem ich rozmów.

Mam natomiast pytanie.
Gdzie znajdują się pliki- które opisują grę BN'ów na gitarze, ich gitary, bądź częstotliwość każdej z muzyk ?

Czy jest plik, który opisuje gitarę BN'a inaczej niż gitarę, którą my możemy zdobyć- ja na przykład znalazłem tylko plik, który opisuje tą gitarę, która niczego nie daje, ale możliwe by było, że wprowadzenie kilku danych z plików opisujących gitary BN'ów do pliku naszej gitary coś by dało.
Stalciok*
Stalker

Dołączenie: 21 Sie 2009, 23:55
Ostatnio był: 23 Gru 2010, 19:07
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość