OL 2.2 + Siro's Arena Extension Mod 0.3.1 English...

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

OL 2.2 + Siro's Arena Extension Mod 0.3.1 English...

Postprzez caleb59 w 07 Kwi 2009, 09:11

Witam!
Interesuje mnie sposob (najlepiej porada co dokladnie robic) by scalic Siro's Arena Extension Mod 0.3.1 English z modem Oblivion Lost 2.2 PL...
Wiem ze istnieje gotowy mod na forum lecz mnie on nie interesuje ze wzgledu na mase innych dodatkow ktore mi osobiscie sa zbedne do grania - interesuje mnie tylko gole OL 2.2 i gole Siro's Arena Extension Mod 0.3.1 English scalone w jednosc...
@Dymitr Izotop jakos sobie z tym poradzil - czy moglibyscie podsunac jakas teorie (najlepiej opis) co i jak zrobic by oba te mody dzialaly razem?
Dziekuje!
---------------------
BTW - mam takie cos jak Siro's Arena Extension Mod 0.3.1 English Merged for Oblivion Lost 2.2 ale niestety po skopiowaniu plikow gra nawet sie nie wlacza...

Kod: Zaznacz wszystko
http://www.megaupload.com/?d=VWVIGQWS

Moze ktos potestuje i sprawdzi co jest nie tak - niby jest to wersja scalona i skompilowana pod OL 2.2 lecz gierka po dodaniu tego nawet nie startuje...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 09:13
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 679

Reklamy Google

Re: OL 2.2 + Siro's Arena Extension Mod 0.3.1 English...

Postprzez stalker_czarnobyl w 07 Kwi 2009, 13:34

Jał. Tu masz linka http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=49&t=4563 do gotowej kompilacji w temacie.
stalker_czarnobyl
Kot

Dołączenie: 05 Mar 2009, 22:04
Ostatnio był: 12 Paź 2009, 22:46
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez KoweK w 07 Kwi 2009, 13:52

stalker_czarnobyl napisał(a):Jał. Tu masz linka http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=49&t=4563 do gotowej kompilacji w temacie.

Ale tutaj dodatkowo jest Arsenal Mod, a on chce tylko czystą wersję OL + SAE 0.3.1. !
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 09:46
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez caleb59 w 07 Kwi 2009, 13:52

Jał. Rece opadaja jak widze takich jak Ty nie umiejacych czytac ze zrozumieniem...
@stalker_czarnobyl przeczytaj UWAZNIE raz jeszcze mego poczatkowego posta a potem zastanow sie zanim znowu wyskoczysz z glupkowatymi odpowiedziami...
--------------------------
Ghe nie doluj sie @stalker_czarnobyl - nic sie nie stalo - wiecej uwagi na przyszlosc! ;)
Ostatnio edytowany przez caleb59, 07 Kwi 2009, 18:39, edytowano w sumie 1 raz
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Postprzez stalker_czarnobyl w 07 Kwi 2009, 18:09

sorry ale chyba lepiej mieć wgranego arsenal moda (przynajmniej mi się podoba , chociaz za dużo tych samych kałachów) ale no cóż sorry nie zaczaiłem, a chciałem pomóc :(
stalker_czarnobyl
Kot

Dołączenie: 05 Mar 2009, 22:04
Ostatnio był: 12 Paź 2009, 22:46
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez Imbefalasion w 07 Kwi 2009, 22:40

caleb59 napisał(a):BTW - mam takie cos jak Siro's Arena Extension Mod 0.3.1 English Merged for Oblivion Lost 2.2 ale niestety po skopiowaniu plikow gra nawet sie nie wlacza...

Zazwyczaj jest tak, że w przypadku dużych modów samo skopiowanie plików spowoduję znajomy widok Pułapka_na_Robaczki (BugTrap).
Weź to wrzuć na jakiś inny serwer (megaupload ssie na potęgę, rapidshare jakoś się trzyma, ale też u mnie z nim cienko), to ściągn(ę/iemy) i się zobaczy ;].

stalker_czarnobyl napisał(a):chciałem pomóc :(

Tak mówil ten koleś, co zrzucił bombę na Hiroszimę ^^
http://www.stalkerpbf.jun.pl
"A prawda jest jedna - Polska wiecznie będzie trwać!
I nigdy nie zginie, póki żyjesz Ty i ja
To sprawa honoru, to sprawa życia każdego z nas
I nie ma odwrotu - jesteś z nami lub przeciwko nam!"
Awatar użytkownika
Imbefalasion
Stalker

Dołączenie: 14 Paź 2007, 19:58
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:50
Miejscowość: Gdańsk
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez caleb59 w 07 Kwi 2009, 23:11

Ok @Imbefalasion reupload Siro's Arena Extension Mod 0.3.1 English Merged for Oblivion Lost 2.2 (8.14MB) na serwer odsiebie.com (badz co badz modny na tym forum) specjalnie dla Ciebie - moze cos zwojujesz:

Kod: Zaznacz wszystko
http://odsiebie.com/pokaz/2094359---67b7.html
                        Image
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Postprzez Imbefalasion w 09 Kwi 2009, 22:00

Specjalnie dla Ciebie połączyłem oba mody. Jako iż na moim kompie grać w OL się po prostu nie da, nie mogłem tego przetestować, więc zostawiam to Tobie. Jako iż razem mody swoje ważą, podzieliłem je na cztery części i zapakowałem je pojedynczo. Łapaj ;)

Część pierwsza
Część druga
Część trzecia (niestety na rapidshare)
Część czwarta (też na rapidzie)

Za wszelkie utrudnienia serdecznie przepraszamy ;).
Awatar użytkownika
Imbefalasion
Stalker

Postprzez caleb59 w 10 Kwi 2009, 10:33

No facet jesli Ty to scaliles na slepo (pokopiowales i podmieniles tylko pliki) to juz Ci gwarantuje ze nie ruszy ale jesli pokombinowales jakos inaczej to kto wie...
Zedytuje tego posta gdy przetestuje te paczke...
--------------------------------
Musiales sciagac akurat OL 2.2 pod wersje 1.0005? - teraz to i ja nie mam jak tego przetestowac bo gram TYLKO na 1.0004 a specjalnie sciagac patcha nie mam zamiaru...
Niestety nie przetestuje i nie bede tego wogole sciagal do konca...
Sprawa jest nadal nie wyjasniona wiec prosze o porade innych userow...
A moze ktos tez gra na 1.0005 moglby sciagnac te pliki od @Imbefalasion i przetestowac u siebie?
                        Image
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Postprzez Imbefalasion w 10 Kwi 2009, 18:27

Nie wiem, pod jaką to jest wersję, bo ściągnąłem pierwszy link z OL 2.2 na stalker.filefront.com. A plików nie skopiowałem (bo wiem, że to może dać ciekawe efekty ^^), tylko ręcznie każdą liniję przerzuciłem (chociaż i to jakąś wielką sztuką nie jest ^^).
A po za tym, to czemu nie chcesz zapdejtować gry do wersji ~05? Przecież w SP nic nie zmienia, a i tak większość modów powinna działać. o.O
Awatar użytkownika
Imbefalasion
Stalker

Postprzez caleb59 w 10 Kwi 2009, 18:44

Twoja niekompetencja mnie przeraza ghe ghe (w readme pisze pod jaka to wersje) - BTW jak to - sciagasz na chybil trafil OL?Toz to wstyd ze sie tak wyraze...
Po prostu takie mam zasady ze nie gram na syfie a syfem uwazam granie na patchu 1.0005 gdyz 90% modow poprawnie dziala na 1.0004 i ogolnie rzecz ujmujac jesli chodzi o modowanie Stalkera kazdy zaleci Ci patch 1.0004 i kropka a jak sie takich podstaw nie wie no to juz nie moja wina (czyli w skrocie za przeproszeniem g***o mnie obchodzi ze komus dziala na 1.0005)...
Mam prosbe - choc i tak jej zapewne nie spelnisz - wez facet zdradz sekret jak to wszystko scalic w jednosc (jakie pliki edytowac itp. - najlepiej w formie opisu co robic po kolei) i sam sobie poradze bo jak to w przyslowiu - niedobre sa spolki ghe ghe - oczywiscie bez urazy ale nie mam czasu na zabawy w kotka i myszke a potrzebuje konkretow bom konkretny gosc i nie owijam w bawelne a jak mi cos nie pasi to wale prosto z mostu i kwit! :wink:
BTW dodam na koncu ze ja tez nie jestem bez winy a wychodzi na to ze sie Ciebie czepiam - moglem dodac info ze zalezy mi na OL 2.2 w wersji na patch 1.0004 ale poprostu o tym zapomnialem - sadzilem ze wsrod userow juz wiadomo ze jesli chodzi o mody to tylko patch 1.0004 i nie wyzej...
Czekam na odpowiedz i pozdrawiam ghe! :D
                        Image
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Postprzez Imbefalasion w 10 Kwi 2009, 20:39

Przychodzi mi na myśl tylko standardowy tekst Nekromanty z pewnego komiksu:
Pff...

;P
A tak w ogóle, to scalić pliki to żadna sztuka. ;p Robię to za pomocą Total Commandera. W jednym oknie zaznaczam jakiś plik tekstowy (np. trade_barman.ltx), a w drugim analogiczny plik z innego moda (lub np. z rozpakowanej, oryginalnej gamedaty), następnie wybieram Pliki -> Porównaj wg. zawartości...
Wtedy masz oba pliki jednocześnie otwarte, i różnice pomiędzy nimi są zaznaczone na czerwono. Tylko przy przenoszeniu fragmentów tesktu trzeba uważać, bo czasem potrafią zastąpić niektóre linijki z drugiego pliku (jeżeli mają podobny numer), więc wtedy robię to zupełnie ręcznie. Ot, i cała filozofia. :P

BTW: Geez... Człek ledwie coś zrobi, a już się plują. -.-
Ale u mnie to normalne... -.-
Awatar użytkownika
Imbefalasion
Stalker

Następna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość