Tworzenie/ modyfikowanie skinów

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Tworzenie/ modyfikowanie skinów

Postprzez Polski zolnierz w 01 Sie 2007, 21:19

Witam! :D To mój pierwszy post na tym forum :P .
Mam taki problem, a właściwie pytanie: Jak można zmieniać wygląd danych postaci/broni/ potworów z gry? Wiem tylko tyle że trzeba by wyciągnąć z gry, ale jak ściągam ten programik co podaliście w jednym z tutaj tematów to mi się chce zapisać jako X6 (laboratorium X6 :P ?) a jak go ściągne to wogóle nie ma programu tylko skrót, ale dobra. Czyli tak: Jak to zrobić? Mam Adobe Photoshop Limited Edition i Corela itp., robiłem już troche skinów do cod2, ale teraz chciałbym zmienić troche wygląd niektórych z naszych kumpli z gry :D . Pozdro dla all!
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez WresT w 02 Sie 2007, 23:53

Chyba nigdy nie zajmowałeś się modelowaniem 3D, S.T.A.L.K.E.R to wyższa szkoła jazdy.Nie dasz rady zrobić modeli do tej gry, a jak zmieniać pliki to wystarczy troszeczkę tutaj pogrzebać, ale nic jak już pomagam to masz leniuchu. Jak dobrze pomyślisz to możesz wiele rzeczy w tej grze zmodyfikować, wystarczy miarowa znajomość języka angielskiego i umiejętność myślenia.

Link do programu.

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?t=624

Wskazówka: Wypakuj wszystkie pliczki DB i kombinuj. ;) Powodzenia.
Image
WresT
Kot

Dołączenie: 12 Lip 2007, 00:39
Ostatnio był: 02 Paź 2007, 18:14
Miejscowość: S.T.A.L.K.E.R
Kozaki: 0

Postprzez Polski zolnierz w 03 Sie 2007, 01:12

EEE, ale niechodzi mi o robienie Modeli 3D, bo to wiem, że to jest wyższa szkoła jazdy. Chodzi tylko o modyfikowanie wyglądu postaci, tak jak można se ściągnąć skin stalkerów- kotów, że mają kurtki w normalnym rosyjskim camo. O to chodzi. A no i właśnie o to chodzi, że ten program niechce mi się ściągnąć, ma ktoś inny link? I o co ci chodzi z leniuchowaniem? Przecie ja cie nie pytam o to jak zrobić plamke na kurtce czy tylko to polega na tym, że: wyciągasz plik z plików gry, modyfikujesz i podmieniasz. Tylko właśnie o to chodzi jak to podmienić. Pzdr
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości