Film animowany o czarnobylu - jest?

Litwo, ojczyzno moja, ty jesteś jak zdrowie, ile się trzeba cenić...

Postprzez Vaniol w 11 Mar 2008, 22:08

Co do spidermana to jeden z tych odcinków:

http://www.kreskowka.pl/index.php?p=more&id=3684
http://www.kreskowka.pl/index.php?p=more&id=3700 <--- na 99% to jest ten
http://www.kreskowka.pl/index.php?p=more&id=3793
http://www.kreskowka.pl/index.php?p=more&id=3810

Ale nie nastawiaj się na zbyt dużo, elektrownie widać może z pół minuty z zewnątrz, Spider i reszta stoi na dachu i gada ze to Czarnobyl, ze widzieli to miejsce w TV, ze lepiej sie zmywać bo jest promieniowanie.
Co do anime to rzeczywiście ciekawa sprawa.
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Reklamy Google

Postprzez Nekkoru w 11 Mar 2008, 22:12

widziałem te odcinki spidermana za czasów gdy puszczali go jeszcze na JETIX/FOX LIFE :). Tam niewiele jest o czarnobylu !
Awatar użytkownika
Nekkoru
Tropiciel

Dołączenie: 28 Lip 2007, 13:47
Ostatnio był: 19 Maj 2014, 17:56
Miejscowość: Katowice - Prypec - Moskwa ;)
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -1

Postprzez nagyatsu w 11 Mar 2008, 22:37

A ja tak apropos Prypeci wtrącę, iż szukałem czegoś o tym anime i przez przypadek natrafiłem na forum Call of Duty 4, a mianowicie na temat poświęcony jednej misji w tej grze. Ku mojemu zdziwieniu rozgrywa się ona właśnie w Prypeci... Dosyć dużo się na ten temat rozpisują, choć wszystkiego nie czytałem bo chwilo moje łącze radiowe(:/) na to nie pozwala ;P Chyba sobie sprawię tą grę bo mnie ciekawość zżera xDD

A tu link do tematu.
Image
Awatar użytkownika
nagyatsu
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2007, 21:25
Ostatnio był: 24 Sie 2015, 18:02
Miejscowość: krk city
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez cmlPL w 11 Mar 2008, 23:10

Filmu anime nie znalazłem ani jednego odcinka, a co do CoD 4, to moge Ci powiedzieć, że to jest na prawde wybitna gra, którą każdy powinien przejść lub chociaż przejść jedną misje, a ta w Prypeci poprostu jest mistrzowska, najlepsza misja w tej grze.
cmlPL
Łowca

Dołączenie: 19 Sie 2007, 21:33
Ostatnio był: 06 Paź 2013, 05:06
Miejscowość: Niedaleko KowKa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez Nekkoru w 11 Mar 2008, 23:14

cmlPL napisał(a):Filmu anime nie znalazłem ani jednego odcinka, a co do CoD 4, to moge Ci powiedzieć, że to jest na prawde wybitna gra, którą każdy powinien przejść lub chociaż przejść jedną misje, a ta w Prypeci poprostu jest mistrzowska, najlepsza misja w tej grze.

Gdybyś nie znał stalkera też byś tak mówił ??? :)
Najlepsze forum o elektrowni czarnobylskiej TUTAJ

Image
Awatar użytkownika
Nekkoru
Tropiciel

Postprzez nagyatsu w 11 Mar 2008, 23:20

Gdybyś nie znał stalkera też byś tak mówił ???

A czego ten post się tyczy, że tak powiem? :P

Na jakiej podstawie twierdzisz, iż cml nie grał w CoD4? ^^
Image
Awatar użytkownika
nagyatsu
Łowca

Postprzez cmlPL w 11 Mar 2008, 23:23

Kończe spam o CoD'zie, ale musze odpowiedzieć dla executor'a - tak bym też tak powiedział, od dawna byłem zafascynowany umiejętnościami snajperów, a ta misja ma na prawde wspaniały klimat takiego cichego snajpera, czającego się w krzakach w ghillie. Żeby nie był offtop, to czemu te anime zostało zakazane w europie wschodniej ?
cmlPL
Łowca

Dołączenie: 19 Sie 2007, 21:33
Ostatnio był: 06 Paź 2013, 05:06
Miejscowość: Niedaleko KowKa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez nagyatsu w 11 Mar 2008, 23:26

Haha a to ci niespodzianka... ;P Szukałem sobie zdjątek Prypeci na googlach i znalazłem zdjęcie uderzająco podobne do zdjęcia numer 1 ^^ Tylko tu jest zdjęcie rysunkowe a tam realne ;PP

Patrzcie:

Image

Bez zbędnych wyjaśnień: warn za źle wstawiony obrazek. Skończyły się dobre czasy. Nz.

EDIT:Proszę cię drogi moderatorze nie rozśmieszaj mnie ! ^^ Widać, że dawno nie dałeś komuś warna i bardzo cię korciło, aby to zrobić, więc każdy powód był dobry...
Bez wyjaśnień? A właśnie proszę wyjaśnić za co bo nie rozumiem: "źle wstawiony obrazek" :D To już forum tak podupada, że za takie coś wlepiacie warny? Uhumm to chyba niedługo zacznę tylko czytać posty bo strach będzie pisać. xDD

Temacik...a w nim instrukcja jak wstawić miniaturkę, by było dobrze. Caleb musiał poświęcić trochę czasu, by to napisać i zrobił to, byśmy wszyscy z tego korzystali. Z początku warnów za to nie było, były poprawki miniatur i prośby. Jednak skoro to nic nie daje trzeba zmienić argumentację na bardziej wymowną. Nieoszukując się ( bo po co?): mi też łatwiej wstawić warna, niż poprawiać każdy screen/zdjęcie z osobna, odsyłać do odpowiedniego tematu i prosić, by dana osoba zaczęła stosować się do reguł. Proste: niezastosowanie się do zasad= warn, więc nie gadaj, że wstawiam osty "za takie coś". To tyle w gwoli wyjaśnień

P.S. Popraw to zdjęcie. Nz.

Proszę bardzo, poprawione :) A tak szczerze, to naprawdę jakimś cudem nie miałem okazji przeczytać tematu autorstwa MCaleba o wstawianiu obrazków :)
Ostatnio edytowany przez nagyatsu, 12 Mar 2008, 19:05, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
nagyatsu
Łowca

Postprzez Infernal w 12 Mar 2008, 03:50

Właśnie, dziwne z tą Europą wschodnią. W końcu to Czarnobyl jest w Europie wschodniej. Mamy Prypeć, elektrownia jest uderzająco podobna do "naszej". I zdziwiłbyś się Nz., bo Japonia mogłaby się zainteresować ;) W końcu ile było wtedy elektrowni do wyboru? A komuna zaraz obok. I to właśnie przez komuchę mogło być zakazane to anime w europie wschodniej, gdyż nie chcieli rozgłosu nad elektrownią. No i to zdjęcie. Może ktoś je wypatrzył i pobawił się jakimś edytorem graficznym, a my teraz rozkminiamy czy to anime ;)
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez Nekkoru w 12 Mar 2008, 08:59

nagyatsu napisał(a):Haha a to ci niespodzianka... ;P Szukałem sobie zdjątek Prypeci na googlach i znalazłem zdjęcie uderzająco podobne do zdjęcia numer 1 ^^ Tylko tu jest zdjęcie rysunkowe a tam realne ;PP

Patrzcie:

Image

hmm. na 100% jest to ten sam widok. Tylko na rysunku jest w niewielkim zoomie. Być może ktoś tylko przerenderował te zdjecie? Ale w takim razie jak powstał rysunek nr. 2 ??

Szukam dalej ... niestety bez rezultatów :(
Najlepsze forum o elektrowni czarnobylskiej TUTAJ

Image
Awatar użytkownika
Nekkoru
Tropiciel

Postprzez Nieznany w 12 Mar 2008, 12:28

Infernal napisał(a):Właśnie, dziwne z tą Europą wschodnią. W końcu to Czarnobyl jest w Europie wschodniej. Mamy Prypeć, elektrownia jest uderzająco podobna do "naszej". I zdziwiłbyś się Nz., bo Japonia mogłaby się zainteresować ;) W końcu ile było wtedy elektrowni do wyboru?

Chyba już zaczynacie mylić kilka pojęć:

executor napisał(a):
Kod: Zaznacz wszystko
NAUSICAÄ Z DOLINY WIATRU
Film, który okrzyknięty został ekologicznym science fiction. Obraz został zakazany w Europie wschodniej (w tym w Polsce) i zbojkotowany w Niemczech. Film zawierał bowiem sceny katastrofy ekologicznej,
a jego premiera w tych krajach zbiegła się z wybuchem reaktora jądrowego w Czarnobylu.

Nausicaä opowiada o katastrofie ekologicznej i upadku cywilizacji, a że premiera w Europie wschodniej miała miejsce krótko po katastrofie Czarnobylskiej, film został zakazany. W żadnym wypadku anime nie ma nic wspólnego z elektrownią ( jakąkolwiek). A tak przy okazji, za nim wdajecie się w dyskusje o jakimś anime, którego nie oglądaliście- przeczytajcie chociaż recenzję, zamiast się wykłócać o rzeczy nie istniejące :P. Proponuję też zostawić już w spokoju Nausice, bo to nie o to anime nam chodzi.
Nieznany

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Infernal w 12 Mar 2008, 16:04

Nieznany napisał(a):W żadnym wypadku anime nie ma nic wspólnego z elektrownią ( jakąkolwiek).

Skąd ta pewność? ;)
1. Nie wiemy na czym ta katastrofa miałaby polegać, czyli równie dobrze mogły wziąć w tym udział elektrownie.
2. Zakazane zostało tylko dlatego, że wybuch i premiera się zbiegły, a nie wyklucza to udziału "naszej" elektrowienki.
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czarnobyl i Prypeć

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość