Skanery Problem

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Skanery Problem

Postprzez fanatyk88 w 14 Sty 2010, 21:01

Hmmm. Mam ciekawy problem, chodzi o to, że gdy w Janowie na "celowuje" myszką na anomialie szuwary, bitumin, lub parking to wyskakuje mi że "Wykryto Artefakty:"... i to wszystko! a Wcześniej miałem napisane jakie to artefakty itd. Co lepsze, w anomalii popielisko i wanna napisane w okienku jest że "Wykryto artefakty: (I tu są wymienione artefakty jakie wyszukał skaner)". wracając do szuwar bitumin i parkingu, to gdy idę tam, szukać czegoś co nie jest wymienione w pda w okienku gdzie jest nazwa anomalii to nic tam nie znajduje, nic tam nie ma. Idę do naukowców i oni też mi grzeją że artefakty tam są, bo skanery je wykryły. Przespałem sie parenaście dni, ale nic się nie zmieniło... Dodam że anomalia wanna i popielisko działają normalnie, znaczy sie że jak nie ma tam artów to jest napisane "Skanery nie wykryły artów" a jak są to jest ładnie napisane jakie są to artefakty. Ciężko mi się cofnąć do wcześniejszego "sejwa" bo sporo latałem po Zatonie i Prypeci, i szkoda mi to tracić - straciłbym jakieś 30 godzin grania ... Czym może być spowodowane takie "zaburzenie" bądź jak kto woli taka "anomalia" (W znaczeniu : odstępstwo od normy)?=)
Bailando! Bailando!
Awatar użytkownika
fanatyk88
Stalker

Dołączenie: 13 Gru 2009, 17:44
Ostatnio był: 26 Sty 2012, 23:46
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Skanery Problem

Postprzez Feniks w 14 Sty 2010, 21:47

Pewnie jakiś bug polskiej wersji językowej (przynajmniej tak sądzę, bo w oryginalnej nie przytrafiało mi się to).

W wersji PL miałem to samo w wypadku Popieliska, czyli info o rzekomych artefaktach, a w samej anomalii pustka. Nie mam pojęcia, czy po pojawieniu się artefaktów komunikat również zmienia się na poprawny, bo sytuacja ta miała miejsce już po ukończeniu właściwej gry i nie chciało mi się sprawdzać :p
Awatar użytkownika
Feniks
Stalker

Dołączenie: 06 Lis 2009, 16:22
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 18:30
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez fanatyk88 w 14 Sty 2010, 22:14

ja zostałem po ukończeniu głownego wątku z Zonie i tu taki problem.... Nie fajna rzecz, bo szczerze to utrzymuje sie z tych artefaktów xD mimo wszytsko dzieki za opinię xd
Bailando! Bailando!
Awatar użytkownika
fanatyk88
Stalker

Postprzez djcycu w 14 Sty 2010, 22:27

Feniks napisał(a):Pewnie jakiś bug polskiej wersji językowej (przynajmniej tak sądzę, bo w oryginalnej nie przytrafiało mi się to).

Ile ten kit wszyscy będą wciskać? Te bugi nie zależą od PL wersji... Przecież Cenega tej gry na nowo nie składała.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Feniks w 14 Sty 2010, 22:32

Jeśli taka sytuacja nie zdarzyła mi się ani razu na oryginalnej wersji językowej, a miejsce ma już przy pierwszym kontakcie z wersją PL, to mam prawo tak uważać :]
Zresztą to w tej chwili bez różnicy, problemem jest sam fakt istnienia takiego buga.
Awatar użytkownika
Feniks
Stalker

Dołączenie: 06 Lis 2009, 16:22
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 18:30
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez fanatyk88 w 14 Sty 2010, 22:38

No to nie wiem już co o tym myśleć, racją jest że Cenega gry nie posklejała sama, ale racją może też być że to wina polskiego tłumaczenia, przynajmniej tak mi sie wydaje. Nie umiem sam odpowiedzić sobie na to pytanie, niestety =)

P.S.
Spróbuje wczytać jakiegoś "sejwa" z dalekieeeeeej przeszłości, jeśli i tam będzie taka sytuacja, to ratuje mnie tylko reinstalacja +deaktywacja + ponowna aktywacja... Ło Cizas xD
Bailando! Bailando!
Awatar użytkownika
fanatyk88
Stalker

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość