Schowki przy pogłębiarce i na stacji paliw

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Schowki przy pogłębiarce i na stacji paliw

Postprzez Canthir w 12 Lis 2010, 20:59

Witam ponownie

Problem mam następujący:
Znalazłem rozbity bezzałogowy samolot, wyjąłem moduł pamięci, zaniosłem do Azota, poczekałem aż rozkoduje, odebrałem. OK, tutaj sielanka się kończy.

Po pierwsze mowa jest o trzech schowkach a mi pojawiły się dwa. W sumie miałem zaznaczone trzy, ale jeden z nich miałem już duużo duużo wcześniej (ten w stacji paliw w Zatonie).
Po drugie mało mojemu majorowi jajek radiacja nie upiekła jak szukał schowka w ustrojstwie chłodniczym na terenie Jupitera. Schowek w rurze koniec końców znalazł z listem.
Po trzecie nijak nie mogę wpaść na to jak dostać się do schowka przy koparce z kamieniołomu, ani gdzie on jest. Cały zespół napędowy zwiedziłem, nic. Nie wiem czy/jak wejść wyżej na tą cudną maszynę (pewnie widoki maję śliczne), może gdzieś wyżej to leży....
Po czwarte podobna sytuacja ze schowkiem na stacji. Nic mi do głowy już nie przychodzi jak na dach się wspiąć, bo ani chybi tam coś musi być o ile w ogóle. Łażąc w podziemiach wyszło mi, że musiałby być gdzieś wbity w ziemię.

W solucji jest coś wspomniane o jakiś zwłokach, cóż, na żadne się nie natknąłem nowe. Jedno, że nie szukałem, drugie, że nie wiem gdzie ich szukać.

Będę wdzięczny za rozjaśnienie niejasności i rozwianie wątpliwości. :wódka: już się chłodzi w lodówce ;)

Pozdrawiam
Смертельные аномалии, опасные мутанты, анархисты и бандиты, не остановят "Долг", победоносной поступью идущей на помощь мирным гражданам всей планеты!

Kiedy idziesz do Strefy, to sobie za konotuj: z towarem wróciłeś - cud boski, z życiem uszedłeś - daj na mszę, kula patrolu - fart, a cała reszta - jak los zdarzy.
- A&B Strugaccy; Piknik na Skraju Drogi

Nie da się tu żyć bez gorzałki... Chcę już o wszystkim zapomnieć. Cholera, to samo dzień po dniu. Kiedy to się wszystko skończy? To chyba przeznaczenie... Daj mi spokój! Życie i tak jest do dupy.

zdjęcia Zony
Awatar użytkownika
Canthir
Opowiadacz

Dołączenie: 02 Lis 2010, 17:50
Ostatnio był: 19 Sty 2022, 16:46
Miejscowość: Szn
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 193

Reklamy Google

Re: Schowki przy pogłębiarce i na stacji paliw

Postprzez Cysiu w 12 Lis 2010, 21:17

Ano panie kolego:

Pogłębiarka:
:

Aby dostać się do pogłębiarki, trza wejść na drzewko obok i skoczyć na rusztowania. To tyle. Jest tam mała kabina i plecak pod urządzeniami, tam jest list.

Stacja:
:

Stacja benzynowa: Primo: Tam nie ma listu. Jest za to kombinezon stalkera i wódka. Aby się tam dostac, musisz pan wejść na tą cysternę z tyłu i skoczyć na ogrodzenia i iść po nim, aby na końcu wskoczyć na dach. Trudne to jak cholera, ale jakoś się da. To tyle na ten temat.

Za ten post Cysiu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Canthir.
Awatar użytkownika
Cysiu
Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2009, 19:46
Ostatnio był: 02 Lut 2026, 20:19
Miejscowość: Szczecin
Kozaki: 84

Postprzez Stalker Daniel w 13 Lis 2010, 12:04

Te schowki nie są na Zatonie wszystkie są w Jupiterze.Pirwszy jest w kamieniołomach na tej maszynie trzeba tam wejść po dzewie.Drugi pod cementownia (wejście od strony bagien.A trzeci w Fabryce Jupitera.

- - -

Na ta stacje bęzynową ja wlazłem inaczej. wszedłem na ten zbiornik i wskoczyłem jeśli dobrze pamiętam.
Stalker Daniel
Kot

Dołączenie: 04 Lis 2010, 22:01
Ostatnio był: 31 Gru 2010, 14:45
Miejscowość: Bar "100 Radów"
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 3

Postprzez Canthir w 13 Lis 2010, 15:29

Już dotarłem do obu :) Na koparę wybrałem się nocą, co prawda nie miałem widoków, na które liczyłem, ale monumentalizm maszyny zrobił i tak na mnie wrażenie. Coś czułem, że jest zbyt dopracowana i zbyt szczegółowa, żeby być tylko ot tak ozdobą, którą można tylko obejść. Będę musiał kiedyś jeszcze się na nią wybrać z Gaussem i/lub SWD i zapolować sobie na pijawy/kontrolery stojąc na górze spokojnie :D

Z dostaniem się na stację miałem małą przygodę. Robiłem to będąc w drodze do podziemi Żelaznego Lasu, gdzie czekał na mnie Nibyolbrzym do ubicia. Ogólnie mam na sobie egzoszkielet ze złotą rybką i sprzętu razem ważącego ~112kg. No to rozbieram się ze wszystkiego, żeby nie przeszkadzało w skakaniu i zostawiam olbrzymią stertę broni na stacji. Karabin maszynowy i >1000 ammo do niego, granatnik rewolwerowy i >20 granatów do niego, RPG-7 i 10 głowic go niego, 120 nabojów do SWD i na czubku tej sterty jeszcze egzoszkielet. ([zdjęcie], żeby nie być gołosłownym.) Już chcę odchodzić a tu mi trzech bandytów wychodzi. O nie, ja wam żerować na moim dobytku nie dam! Ledwo padli a tu zaraz alarm, emisja! Na szczęście miałem już osiągnięcie 'Naznaczony przez Zonę' więc zaryzykowałem przeczekanie poza kryjówką. Antybiotyk co prawda miałem, ale mam wrażenie, że po nim czasami leży się parę godzin bez czucia, więc ryzykowałem bez środków pomocniczych. No i się w końcu udało, ale też nie za pierwszym razem. Trochę rozczarowany byłem jak znalazłem tylko kombinezon 'Świt' i :wódka: ...
Смертельные аномалии, опасные мутанты, анархисты и бандиты, не остановят "Долг", победоносной поступью идущей на помощь мирным гражданам всей планеты!

Kiedy idziesz do Strefy, to sobie za konotuj: z towarem wróciłeś - cud boski, z życiem uszedłeś - daj na mszę, kula patrolu - fart, a cała reszta - jak los zdarzy.
- A&B Strugaccy; Piknik na Skraju Drogi

Nie da się tu żyć bez gorzałki... Chcę już o wszystkim zapomnieć. Cholera, to samo dzień po dniu. Kiedy to się wszystko skończy? To chyba przeznaczenie... Daj mi spokój! Życie i tak jest do dupy.

zdjęcia Zony
Awatar użytkownika
Canthir
Opowiadacz

Dołączenie: 02 Lis 2010, 17:50
Ostatnio był: 19 Sty 2022, 16:46
Miejscowość: Szn
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 193

Postprzez stalkes w 10 Gru 2011, 22:59

jasne to ten zwykly kombinezon?

Uwagi moderatora:

Ee?
stalkes
Kot

Dołączenie: 08 Gru 2011, 21:18
Ostatnio był: 11 Gru 2011, 11:38
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -1

Postprzez mayer99 w 11 Gru 2011, 12:34

Dzięki schowkom z samolotu bezzałogowego można znaleźć SGI 5k Strieloka - jedną z najlepszych broni szturmowych w całej grze...różni się od standardowej wersji możliwością doczepienia celownika susat oraz tłumika + sporo lepsze statystyki broni. Tylko jest 1 ale: NIE MOŻNA znaleźć żadnego ze schowków zanim nie odblokuje się modułu z samolotu. Karabin zawsze będzie w 3 schowku, do którego pójdziemy niezależnie od kolejności.
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 17 Lis 2025, 16:27
Miejscowość: 3miasto
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Re: Schowki w janowie striełoka

Postprzez kitem12 w 17 Kwi 2014, 08:08

Tak naprawdę te wszystkie trzy schowki to schowki striełoka są tam listy itp w twojej sytuacji jak dałeś ten informacje temu mechanikowi to on ci podaje te 3 schowki ale senka ma ten moduł i ginie w anomalii tam gdzie jest schowek przy fabryce jupiter w róże i próbuje zabrać zawartość schowka 2 natomiast jest przy wieży chłodniczej tylko jest pod wieżą wystarczy wejść od strony szuwarów(mokradła) i masz taki tunel gdzie są 3 małe przyjścia 2 mają kraty a 1 otwarty i wejdź tam i masz schowek.3 natomiast jest w kamieniołomach wejdź po drzewie na górze masz kabinę jest plecak i to ostatni to schowek.

UWAGA!:Zawartość którego tam schowka ma broń striełoka by mieć te schowki na mapie musicie wziąć moduł z samolotu bez załogowego który jest przy popielisku i dać technikowi.
kitem12
Kot

Dołączenie: 16 Kwi 2014, 19:54
Ostatnio był: 14 Cze 2014, 22:01
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 0

Postprzez DiegtiariowTM w 17 Kwi 2014, 08:28

Tylko nie sprzedawaj tych listów. Pod koniec gry będziesz miał przyjemność pogadania ze Strielokiem. Jeśli oddasz mu je otrzymasz dwa artefakty i osiągnięcie "właściciel sekretów".
Awatar użytkownika
DiegtiariowTM
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2013, 07:06
Ostatnio był: 01 Lut 2023, 17:07
Miejscowość: Tomaszów Mazowiecki
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 43

Postprzez Poldzer w 17 Kwi 2014, 09:12

Witam!
Wiem, że to może głupie pytanie, ale dosyć dokładnie przechodziłem cop i ni w ząb nie kojarze tego momentu w grze. Mowa tu o podstawce tak? Ta misja z bezzałogowym samolotem to są fabularne z operacji fairway? Jeśli powiedziałem gdzie głupotę to przepraszam. :-) Za pomoc wiadomo :vódka:
Awatar użytkownika
Poldzer
Legenda

Dołączenie: 02 Paź 2013, 17:17
Ostatnio był: 20 Mar 2026, 17:05
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 239

Postprzez DiegtiariowTM w 17 Kwi 2014, 09:43

Zadanie z samolotem jest poboczne. Po spotkaniu Strieloka listy znalezione w schowkach można mu oddać za artefakty i osiągnięcie. Nie trzeba wykonywać tego zadania. Nie ingeruje ono w główny wątek.

Za ten post DiegtiariowTM otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Poldzer.
Awatar użytkownika
DiegtiariowTM
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2013, 07:06
Ostatnio był: 01 Lut 2023, 17:07
Miejscowość: Tomaszów Mazowiecki
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 43

Postprzez Realkriss w 17 Kwi 2014, 11:16

Cholery można dostać, tyle razy już grałam w tę grę, i NIGDY mi się nie udało wejść na dach stacji z tego ogrodzenia, i w kombinezonie, i na golasa z zerem udźwigu.

Włażę za cysterny na to ogrodzenie, idąc nim dochodzę do daszku i skaczę jak debil, spadając przy okazji zylion razy i robiąc całą procedurę od nowa - i nic! Czy coś źle robię?
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez Pangia w 17 Kwi 2014, 12:06

Jest jedna opcja, że skaczesz ze sprintem z tego napromieniowanego czegoś od strony przepaści, ale no cóż… Tam jest promieniowanie ;) Dlatego wygodniej jest iść po siatce. Tylko żeby tam wskoczyć, to jeszcze trzeba wiedzieć, jak zrobić skok z kucnięciem… Czyli skaczesz i w locie klikasz klawisz kucnięcia, powinnaś się wybić minimalnie wyżej i to powinno wystarczyć, żeby się dostać na dach i wziąć swój upragniony kombinezon Świt (jeśli mówimy o waniliowej wersji gry).
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości