[HiResolution Textures]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

[HiResolution Textures]

Postprzez Dawid0ss w 08 Mar 2010, 13:30

Opis:
Mod podmienia wszystkie tekstury zawarte w grze na tekstury o znacznie większej rozdzielczości. Daje również możliwość maksymalnego podniesienia wszelkich wypukłości (Parallax Maps). Całość po rozpakowaniu zajmuje 4.1GB na dysku :E
UWAGA
Według autora mod wymaga przynajmniej 4GB pamięci RAM. Sprawdziłem. Po wgraniu całości sama gra zużywa 2.3GB RAM'u (razem z systemem i aplikacjami 3.5GB), więc wymóg co do ilości pamięci fizycznej jest niestety prawdziwy.

Działa na wersji:
1.6.02 (Potwierdzone)

Instalacja:
Skopiuj folder gamedata do katalogu głównego Stalkera. Następnie otwórz plik fsgame.ltx i zmień linijkę zawierającą instrukcję "gamedata". Ma wyglądać tak
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\

Download:
http://danmangames.com/forums/index.php ... t#lastPost
Jest to link do całego tematu o modzie. Autor dołączył również screeny. Muszę jednak przyznać, że w grze różnice są jeszcze bardziej zauważalne. Zwłaszcza postaci Stalkerów. Dokładność ich ubioru jest naprawdę imponująca.
W poście #4 mamy 22 linki (HotFile) do poszczególnych części modyfikacji (po 100MB każda). Ściągamy całość na dysk i wrzucamy do jednego folderu. Do rozpakowania potrzebny będzie progs 7-Zip. Po rozpakowaniu otrzymujemy plik o wielkości około 2GB. I ten jeszcze raz rozpakowujemy w celu otrzymania ostatecznej postaci modu. Wewnątrz mamy dwa foldery. "HiRes" oraz "Plus". Pierwszy folder podmienia tekstury w grze na te o wysokiej rozdzielczości. Ten drugi dodatkowo zwiększa Parallax Maps lecz znacznie obniża wydajność. Na moim konfigu (patrz podpis) "HiRes" działa w pełni płynnie na maksymalnych ustawieniach HDAO (bez promieni słońca). Przy użyciu "Plus" już nie jest tak różowo. Co prawda fps się dobrze trzyma, ale gra często przycina zwłaszcza przy gwałtownym i szybkim rozglądaniu się.
Autor modu informuję, aby w celu podniesienia płynności rozgrywki zmniejszać jedynie opcję "Zasięg widzenia", gdyż tylko ta opcja może mieć na to wpływ. Natomiast nie należy zmieniać opcji "Szczegółowość tekstur".

Kompatybilność
Według autora mod nie powinien "gryźć" się z innymi modami. Stanowi jedynie podmianę tekstur, dlatego też rozpoczynanie nowej rozgrywki nie jest wymagane.
Połączyłem mod z modem pogodowym AtmosFear i jest git.

Dla zainteresowanych zassaniem :wink:
:

username: 1843865
password: botusp
Będzie działać do godziny 22-ej

Pozdrawiam :E

i5 13600KF
RTX 4070 Ti
2x16GB DDR4 3600Mhz
Awatar użytkownika
Dawid0ss
Łowca

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 17:32
Ostatnio był: 01 Sty 2026, 16:48
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 5

Reklamy Google

Re: HiResolution Textures

Postprzez Kontroler w 08 Mar 2010, 16:03

Podmienia z tekstur oryginalne na oryginalne tylko z lepszą jakością (żadnych innych modyfikacji) jak rozumiem?
Awatar użytkownika
Kontroler
Ekspert

Dołączenie: 11 Lis 2009, 21:29
Ostatnio był: 24 Paź 2022, 10:53
Miejscowość: Świebodzin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 131

Re: HiResolution Textures

Postprzez Dawid0ss w 08 Mar 2010, 18:19

Kontroler napisał(a):Podmienia z tekstur oryginalne na oryginalne tylko z lepszą jakością (żadnych innych modyfikacji) jak rozumiem?

Stary, nie chcę być złośliwy, ale przeczytałeś w ogóle opis dotyczący tej modyfikacji ? Zajrzyj proszę w akapit "Kompatybilność". Jest wyraźnie napisane, że mod stanowi jedynie podmianę tekstur. Według mnie jest to bardzo jasne stwierdzenie :E
Pzdr

i5 13600KF
RTX 4070 Ti
2x16GB DDR4 3600Mhz
Awatar użytkownika
Dawid0ss
Łowca

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 17:32
Ostatnio był: 01 Sty 2026, 16:48
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 5

Re: [HiResolution Textures]

Postprzez Kingpinwolf w 08 Mar 2010, 18:23

No, jak dla mnie wygląda OK. Już zasysam. KarwaPL: cysterna :wódka: lub magazyn :+: dla Ciebie za premium na HF. :wink:
white trash hardcore r`n`r fuck u
"mógłbym zamieszkać z nią w przyczepie nosząc przepocony podkoszulek sięgający do pępka."

Kingpinwolf
Wygnany z Zony

Dołączenie: 24 Gru 2009, 17:08
Ostatnio był: 06 Paź 2010, 21:20
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: -5

Postprzez haze1989 w 21 Mar 2010, 14:35

UWAGA! Specjalnie dla was stalkerzy stworzyłem torrenta z tą modyfikacją aby każdy był w stanie pobrać te 2gb z przyzwoitą prędkością!

Poniżej zamieszczam link do torrenta później dodam link do Torrenty.org ale to dopiero po akceptacji przez admina.

http://www.speedyshare.com/files/21542033/COP_HiRes_Plus.torrent

Pozdrawiam i mam prośbę do KawraPL abyś Edytował swoją oryginalną wiadomość i dodał do niej link do torrenta.

Proszę o sedowanie! Mój max to 50Kb ale szybko się rozejdzie.

Pozdrawiam.

I jeżeli ktoś mi tu powie że nie mogę wstawić linka do trackera to przepraszam bardzo ale to nie jest kopia gry ten torrent jest całkowicie LEGALNY!!!!! więc panie admin proszę się zastanowić zanim umieści pan jakie kolwiek upomnienie.

ETYTUJE TEMAT!!!!

DODAJE LINK DO TORRENTA http://torrenty.org/torrent/465388 Torrent wysedowany prze zemnie.

Dziękuję i pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez haze1989 05 Lis 2010, 18:12, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
haze1989
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2007, 16:03
Ostatnio był: 03 Cze 2011, 12:41
Kozaki: 0

Postprzez Mroczny3 w 23 Maj 2010, 19:04

Mógłby ktoś dać link do torrenta, bo po pobraniu teksturek z fileserve 80% było uszkodzone :(

ten @up nie działa jak coś
Mroczny ;]
Mój S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci (mody):
*S.M.R.T.E.R. v0.4.1 + Spawner M0D
*Atmosfear 1.3
*FotoZona 1.1 + HiRes Textures
*Full Upgrades 1.0
*Detector Recolor Fix 2
Awatar użytkownika
Mroczny3
Kot

Dołączenie: 12 Paź 2009, 21:54
Ostatnio był: 07 Lis 2010, 10:58
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Postprzez lukass w 23 Maj 2010, 23:00

Mam pirata!
Awatar użytkownika
lukass
Ekspert

Dołączenie: 25 Paź 2009, 13:18
Ostatnio był: 07 Sie 2010, 12:16
Ulubiona broń: --
Kozaki: 45

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości