[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez PainChiller w 26 Kwi 2017, 15:34

Też miałem kiedyś taki problem. Pomogło mi wczytanie ostatniego zapisu z innej lokacj. Wiem że to szmat drogi, ale innego rozwiązania nie znam.
Ja nie kłamię, Ja oszczędnie dysponuje prawdą.
Awatar użytkownika
PainChiller
Modder

Dołączenie: 29 Gru 2013, 16:16
Ostatnio był: 21 Sty 2026, 22:17
Miejscowość: Gdzieś w Poznańskiej Zonie
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 191

Reklamy Google

Postprzez Daniu91 w 26 Kwi 2017, 15:54

Próbowałem zapisu z X8, niestety nic nie dało. Wygląda na to, że nie będzie mi dane przejść Misery ;/

Edit.
Wczytałem zapis z Zatonu, to samo ;(
Pomogłem? Postaw Kozaczka :)
Daniu91
Kot

Dołączenie: 12 Cze 2014, 13:19
Ostatnio był: 19 Maj 2017, 17:28
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 2

Postprzez Miaacz w 26 Kwi 2017, 19:42

Z tego co pamiętam to trzeba było zmniejszyć do minimum zasięg widzenia i to pomogło.

Za ten post Miaacz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Daniu91.
Miaacz
Kot

Dołączenie: 04 Cze 2016, 12:03
Ostatnio był: 03 Paź 2018, 21:29
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: RP-74

Postprzez Daniu91 w 26 Kwi 2017, 20:49

Dzięki Ci WIELKIE! Działa :)
Pomogłem? Postaw Kozaczka :)
Daniu91
Kot

Dołączenie: 12 Cze 2014, 13:19
Ostatnio był: 19 Maj 2017, 17:28
Ulubiona broń: Tunder S14

Postprzez alex_dragon w 21 Maj 2017, 13:02

Witam wszystkich

Dawno nie zaglądałem na forum :-) Widzę pewne zmiany, troche zaskakujące i jak wszyscy czekam niecierpliwie na Misery 2.2 :-)
Pogrywam też czasami w Misery i Call of Misery i mam pewien problem, moze by ktoś mi pomógł..
Próbowałem zmienić aby handlarz Freedom kupował ode mnie bardziej uszkodzoną broń, poziom jest ustawiony na 0,66 zmieniłem na 0,00 i wszystko ok ALE cena za uszkodzoną sztukę broni jest np 7-8 tys szt a to za dużo jak dla mnie.
Próbowałem zmienić wartości odpowiedzialne za wartość zakupu broni - sprawdzałem wartości w poszczególnych sekcjach u innych handlarzy.
Coś musiałem ominąć i niestety pojawił sie problem z zbyt wysokimi cenami.
Jak niektórzy z Was wiedza jestem zatwardziałłym fanem Misery :-) i nie chce niszczyć sobie balansu (wiem ze co niektórzy się uśmiechają w tym momencie)
Interesuje mnie zmiana parametrów tak aby napotkani stalkerzy kupowali broń np z poziomem uszkodzenia 25% i więcej i po cenach niewiele większych niz np barman.

Problem polega na tym ze pomimo zmiany u handlarza Freedom z powrotem na 0,66 nadal kupuje mega uszkodzona broń i to wysokich cenach. Chciałbym to cofnąć.
Szukałem info na forum ale pomimo korzystania z nich nie udało się. Coś pewnie robie źle. Zakładam ze nie musze rozpoczynać nowej gry.
Byłbym wdzięczny za pomoc.

pozdrawiam Adam
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 04 Sty 2026, 00:55
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez mietek1986 w 26 Maj 2017, 22:28

Cześć, ja za bardzo nie wiem co zrobić bo tam są 3 klasy wiec pewno z 3 pliki trzeba zmienić i przełączyć klasę żeby się wczytało, a żeby to cofnąć skopiuj oryginalny plik z paczki ;)
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Postprzez KOSHI w 27 Maj 2017, 21:52

alex_dragon napisał(a):Dawno nie zaglądałem na forum :-) Widzę pewne zmiany, troche zaskakujące i jak wszyscy czekam niecierpliwie na Misery 2.2 :-)

Kto czeka, ten czeka... :E

alex_dragon napisał(a):Jak niektórzy z Was wiedza jestem zatwardziałłym fanem Misery :-) i nie chce niszczyć sobie balansu (wiem ze co niektórzy się uśmiechają w tym momencie)

MIZERIA I BALANS...

Image
Image

Za ten post KOSHI otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive PainChiller.
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 04 Lut 2026, 18:13
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Postprzez alex_dragon w 28 Maj 2017, 10:43

Czułem KOSHI że możesz się odezwać :-)
Nie będę ukrywał ze zdarzały się momenty kiedy Misery mnie irytowało, ale starałem się do tego podchodzić z dystansem. Ponadto można było pójśc prawie zawsze inną stroną, przy zablokowaniu czy jakimś problemie człowiek miał opcje grać "dalej" albo utknąć. Trzecią alternatywą było rozpocząć gre od nowa :-( lub cofnąć się do ostatniego save.
Dla mnie Misery to był przede wszystkim super freeplay. Budzenie się rano, tworzenie własnego scenariusza po prostu przeżycie. Błędy jakie się pojawiały w Misery jak z zniknięciem drużyny chroniącej ekologów były takie że w Zatonie potrafiłem siedziec i miesiąć. Ale dla mnie plusem było to ze w grze mogłem siedziec w lokalizacji tak długo jak chciałem i robiłem co chciałem. No ale nieważne.

Btw wracając do błędu - podmieniłem plik na prawidłowy z drugiego kompa odnośnie handlarza Freedom nadal mam ceny jak z kosmosu. Chyba będę musiał ponownie zainstalować gre i to rozwiąze problem.

pozdr
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 04 Sty 2026, 00:55
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez MetalowyStalker w 28 Maj 2017, 12:34

Jak będzie to będzie. Szkoda że wciąż na zewie prypeci. Zero nowych map. Znowu to samo, tylko inaczej. Ile można grać na zatonie, jupiterze i prypeci...
Image

O ciemności, jeśli tylko w Twych ramionach spocząć mógłbym
Na chwilę i z doczesnymi oczami
Ujrzeć Twój gasnący uśmiech
Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2013, 10:27
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 21:16
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 12

Postprzez GajgerW w 02 Cze 2017, 14:50

:mad: Dlaczego nie ma w Prypeci składanej przenośnej drabiny aluminiowej lub chociaż samoróbki z drewna? :facepalm:

Czasem to strasznie :pogarda: :/
MISERY 2.2.1 100/100

:

попутного ветра :)
Awatar użytkownika
GajgerW
Stalker

Dołączenie: 22 Gru 2011, 01:11
Ostatnio był: 28 Lut 2026, 03:22
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 50

Problem z Odpaleniem Gry/Moda Misery 2.1.1

Postprzez Kowal Stalker w 03 Cze 2017, 16:30

Witam mam pewien problem ze Stalkerem na modzie Misery 2.1.1. Otóż gra nie chce sie włączyć(czasami) na początku zainstalowałem gre potem moda sprawdzam działa następnego dnia wchodze na kompa i nie działa poprostu po kliknięciu na ikone nic sie nie dzieje.Zreinstalowałem gre włączam i nic nie działa jednak udało mi sie odpalić gre wyłączając jakieś procesy. Jednak boje sie że problem może powrócić. Miał ktoś podobnie? (Windows 10).
P.S Jeśli zły dział czy coś bardzo przepraszam ale nie zabardzo to ogarniam :)
Kowal Stalker
Kot

Dołączenie: 01 Cze 2016, 16:22
Ostatnio był: 06 Sie 2017, 22:59
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 0

Postprzez Mito w 03 Cze 2017, 23:59

Cóż, jeżeli problem się powtórzy, opisz co DOKŁADNIE robiłeś.

Zawsze możesz spróbować zrobić plik .txt, wpisać w nim
Kod: Zaznacz wszystko
start bin/xrengine.exe
A następnie zmienić mu rozszerzenie na .bat (może być konieczne znalezienie w opcjach folderów "Ukryj rozszerzenia znanych typów plików" i wyłączenie tego). Po czym wrzucić to do głównego katalogu gry i używać jako głównego skrótu do jej odpalania.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości