[Problem] po modyfikacji pliku all.spawn z AN3

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

[Problem] po modyfikacji pliku all.spawn z AN3

Postprzez r_populik w 05 Lip 2012, 20:14

Otóż zmodyfikowałem sobie all.spawn z Absolute Nature 3.01 w ten sposób, że wyczyściłem zawartość wszystkich schowków, jak również usunąłem większość przedmiotów walających się poza schowkami i stała się rzecz nieoczekiwana. Po pierwsze - zniknął kontroler z jaskini na zatonie, po drugie - medyk po tym jak uciekł ze swojej kajuty, nie pojawił się w ogóle w domku (ani on ani Głuszec, ale z Głuszcem to już nie raz mi się to zdarzało, że go nie było na stole, co nie przeszkadzało w popchnięciu fabuły do przodu), pojawia się tylko komunikat, co bym udowodnił udział Wstrząsa w znikaniu Stalkerów. Z kolei w jaskini w ogóle nie odzywał się głos, ani nie robił się automatyczny zapis. Sprawdziłem plik alife_zaton pod kątem wpisów dotyczących kontrolera (nic nie znalazłem) i medyka (wszystko wygląda ok) i nie wiem, o co chodzi.
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 27 Mar 2025, 14:46
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Reklamy Google

Re: [Problem] po modyfikacji pliku all.spawn z AN3

Postprzez utak3r w 05 Lip 2012, 21:42

Musiałeś usunąć jeszcze jakieś info_portiony i/lub smart_terrainy/restriction_space'y... Obejrzyj najpierw dokładnie w spawnie i skryptach, jakie info_portiony sterują tymi wydarzeniami i wtedy ponownie zrewiduj to, co usunąłeś.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości