[Problem] Zapadanie shotgunów w podłoże

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

[Problem] Zapadanie shotgunów w podłoże

Postprzez r_populik w 06 Sie 2012, 22:39

Zrobiłem sobie małą kompilację i mam w niej irytujący problem. Mianowicie shotguny NPCów, w momencie ich upuszczenia na ziemię, notorycznie zapadają się w podłoże. Spotkałem się już z czymś takim w innych modach, dotyczyło to również tylko shotgunów (o ile się nie mylę), ale wtedy broń zapadała się nie do końca, przez co można ją było trącić i wydobyć. Natomiast teraz zapada się na tyle, że z początku myślałem, że mam do czynienia z jej całkowitym znikaniem. Dopiero po obserwacji kilkunastu tego typu zdarzeń, raz czy dwa zobaczyłem kawalunio lufy tudzież kolby wystający z podłoża. Ale wyciągnąć się tego już niestety nie dało.
Czy ktoś wie może, co da się z tym zrobić ? Może jakieś ustawienia w konfigu broni wpływają na zapadalność przedmiotów w ziemię ?
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 27 Mar 2025, 14:46
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Reklamy Google

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości