[Pytanie] Przenoszenie modeli z CS do CoP

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

[Pytanie] Przenoszenie modeli z CS do CoP

Postprzez PMG w 19 Wrz 2013, 21:16

Witam.

Wiem, że aby przenieść modele z SoC-a do CS, bądź CoP trzeba przepuścić je przez SDK i inne takie. Z tego co się dowiedziałem podczas przeglądania forum, CS i CoP pod względem "technicznym" (ponoć CoP to przerobiony CS ;) ) nie różnią się zbyt mocno od siebie i moje pytanie brzmi tak: Czy, aby przenieść model z CS do CoP trzeba bawić się w coś takiego: viewtopic.php?f=68&t=14105 , czy też można to zrobić w prostszy sposób?
Awatar użytkownika
PMG
Redaktor

Dołączenie: 12 Gru 2010, 10:30
Ostatnio był: 01 Sie 2024, 15:05
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 127

Reklamy Google

Re: [Pytanie] Przenoszenie modeli z CS do CoP

Postprzez StalkerCell w 19 Wrz 2013, 22:36

Odpowiem, bo robiłem w tym. Modeli broni z Czystego Nieba nie musisz konwertować, wystarczy wkleić do odpowiedniego folderu .ogf'y. Problem zaczyna się w pliku konfiguracyjnym broni :) Musisz dopisać te sekcje inaczej wywali BugSrapa:
misfire_start_condition =
misfire_end_condition =
misfire_start_prob =
misfire_end_prob =

Oczywiście przypisujesz wartości (porównaj z bronią podobnej klasy, która jest w wanilii).Jeszcze jest jeden problem - animacje. Jak przenosiłem jakąś broń z modów z CS do CoP/z CoP do CoP, to nie miała animacji. Niektóre bronie (np. XM8) ma pasującą animację z innej broni - tu będzie to G36.

Pozdro.

Za ten post StalkerCell otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive PMG.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 20 Gru 2024, 02:53
Miejscowość: Paniewo
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Postprzez PMG w 19 Wrz 2013, 22:40

Dzięki, chodziło mi tylko o modele mutantów. Za chwilę sprawdzę, czy wszystko działa jak należy. Jeszcze raz dzięki za szybką pomoc ;) .
Awatar użytkownika
PMG
Redaktor

Dołączenie: 12 Gru 2010, 10:30
Ostatnio był: 01 Sie 2024, 15:05
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 127

Postprzez Rozdupnik w 22 Wrz 2013, 21:39

Ja się dołączę do pytania. Jak się ma przenoszenie modeli NPC z czystego nieba do zewu, np sidora, sacharowa. I w inną stronę z cienia do zewu np. barmana.
Rozdupnik
Stalker

Dołączenie: 02 Lut 2012, 23:03
Ostatnio był: 22 Wrz 2015, 16:47
Kozaki: 3

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość