System się nie ładuje...

System się nie ładuje...

Postprzez Provski w 28 Maj 2012, 16:14

A więc tak. Wszystko zaczęło się od tego że jak mi się gra zawiesiła to wyłączyłem komputer przyciskiem na zasilaczu bo reset nie działa. Podczas próby włączania komputera wszystko staje w miejscu gdzie jest logo Windows XP i ta kreska co się przesuwa. Po dwóch minutach komputer sam się resetuje i wszystko od początku z tym że przed logiem Windowsa komputer pyta się w jaki sposób włączyć system (Uruchom system w trybie awaryjnym, Uruchom system normalnie itp.) Ta sekwencja powtarza się bezustannie.

Próbowałem resetować BIOS-a, sprawdzałem wszystkie kable i jak próbuję uruchomić system z płytką Windowsa w napędzie żeby móc naprawić system lub sformatować dysk to po wykryciu płytki i wciśnięciu dowolnego klawisza, system bez dojścia do loga Windows resetuje się...
Teraz już nie wiem co robić. Pomóżcie...
Твоя цель здесь. Иди ко мне.
Твой путь завершается. Иди ко мне.
Вознаграждён будет только один.
Твоё желание скоро исполнится.
Пришло время. Я вижу твоё желание.
Путь завершён, человек. Иди ко мне.
Иди ко мне. Ты обретёшь то, что заслуживаешь.
Provski
Tropiciel

Dołączenie: 17 Maj 2011, 09:03
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 07:38
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 42

Reklamy Google

Re: System się nie ładuje...

Postprzez szczypiorofix w 28 Maj 2012, 17:50

A próbowałeś uruchomić w tym trybie awaryjnym? Jeśli nie, to zrób to. Uruchom w zasadzie bez niczego (bez dodatkowych opcji uruchomienia, czyli możliwie jak najbardziej "goły"), bez ładowania sterowników sieci itp. (jeśli dobrze pamiętam jak to jest w XPku).
Ostatnio edytowany przez szczypiorofix, 28 Maj 2012, 17:51, edytowano w sumie 1 raz
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Dołączenie: 20 Cze 2011, 20:50
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 14:03
Miejscowość: Wawa
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 44

Postprzez scigacz1975 w 28 Maj 2012, 17:50

Podczas uruchamiania systemu, tuż po tym jak bios skończy sprawdzać podzespoły i zgaśnie polecenie do uruchomienia biosu zacznij szybko raz za razem naciskać klawisz F8 - powinny się pokazać zaawansowane opcje startowe - wybierz opcję ostatnia znana działająca konfiguracja. Jeżeli to nie pomoże to przed zabotowaniem z cd-romu wyłącz w biosie możliwość botowania z dysku twardego i dopiero wtedy zrób format i postaw system na nowo.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Provski w 28 Maj 2012, 19:24

Udało mi się sformatować dysk i zainstalować z powrotem system. Dzięki za pomoc. :P
Твоя цель здесь. Иди ко мне.
Твой путь завершается. Иди ко мне.
Вознаграждён будет только один.
Твоё желание скоро исполнится.
Пришло время. Я вижу твоё желание.
Путь завершён, человек. Иди ко мне.
Иди ко мне. Ты обретёшь то, что заслуживаешь.
Provski
Tropiciel

Dołączenie: 17 Maj 2011, 09:03
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 07:38
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 42

Powróć do Oprogramowanie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości