Mam zamiar wgrać nowy system , chciałbym się dowiedzieć jakie macie zdanie na temat systemów i jakie polecacie . Chwilowo mam Win XP SP2 tylko właśnie nie wiem już jaki wgrać . Z góry dziękuję z pomoc ; ) .
Najlepszy jest , aktualnie mam SP2 . Miałem SP3 ale teraz po formacie nie mogę znaleźć nawet na stronie Microsoftu . Może to przez mój idiotyzm , ale tego to już nie wiem ;D .
Na takim sprzęcie nie widzę sensu instalować nic innego jak XP Sp3. No chyba ze Ubuntu jeżeli nie grasz w gry. Ciężko będzie teraz kupić Windows XP do tego te głupie licencję niepozwalające odsprzedać używanego, na allegro obchodzą te zakazy ściemniając że system jest sprzedawany z np. myszką na która był rejestrowany xd Windows 7 kupisz już za 350zl wersję Home Edition, tylko to nie ma sensu. Zamierzasz modernizować komputer lub go wymienić ?
Planuję jedynie dokupienie 2 GB RAM i zmianę karty graficznej a tak to komp mi starcza . Ubuntu miałem na drugiej partycji dysku ale aktualnie korzystam z Linux Mint 9 " Julia " , całkiem niezły ale lubię grać . Szczególnie w bulidy więc nie mogę jechać tylko na Linux'ie .
Jeżeli dokupisz pamięci operacyjnej + wymiana karty to wtedy jest sens kupić Windows 7 Home premium 300-350zł Lecz z drugiej strony jeżeli uda ci się kupić jeszcze XP to bierz XP
Tyle w kwestii systemu. Ukrywać wyłączenie komputera, czyli jedną z najważniejszych funkcji każdego systemu operacyjnego, w opcjach to jeden z najbardziej posranych pomysłów, na jakie wpadli projektanci "ósemki". Serio, cztery kliknięcia i ciągnięcie myszki po całym ekranie? Co oni sobie myśleli?! Czy Microsoft nie ma już pomysłów na bardziej przyjazny użytkownikowi system, więc na siłę tworzy skomplikowanego w użytkowaniu gniota, aby za parę lat wydać Windowsa 9 z interfejsem "siódemki", reklamując go jako "nowy, wygodny system Windows"?
Wiem, jestem naiwny, bo do tej pory wierzę w inteligencję rodzaju ludzkiego, ale pewien jestem jednego. Ten system się nie sprzeda. Nie na PC. Nikt normalny nie będzie chciał kupić niewygodnego systemu, którego obsługa zaprzecza wszystkiemu, czego przez lata nauczyliśmy się na systemach Microsoftu.